Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Stabilirea domiciliului in strainatate
+4
laly
gabyta
mami_de_gemeni(mihaela)
Daria
8 participanți
Clubul Nostru. :: Casa si gradina. :: Casa si munca in strainatate. :: Stabilirea domiciliului in strainatate.
Pagina 1 din 1
Re: Stabilirea domiciliului in strainatate
Pentru moment nu mi-am stabilit domiciliul in Germania. O voi face atunci cand trebuie sa imi schimb pasaportul.
Din lista actelor de care voi avea nevoie sunt:
- perimisul de sedere permanenta (fereizugikeit)
- hartia prin care m-am luat in evidenta la adresa unde locuim (anmeldung formular)
- certificatul de nastere si casatorie.
- renuntatea la cartea de identitate cu domiciliul din tara
Daca voi avea nevoie de alte documente am sa vi le comunic.
- hartia prin care m-am luat in evidenta la adresa unde locuim (anmeldung formular)
O sa primesti dubla cetatenie sau doar cea germana,,sau nu renunti la cetatenia romana?mami_de_gemeni a scris:Pentru moment nu mi-am stabilit domiciliul in Germania. O voi face atunci cand trebuie sa imi schimb pasaportul.
gabyta- Maestru
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 49
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Nu renunt la cetatenia Romana. Imi voi face pasaport cu mentiunea Domiciliu in Strainatate.
Nu ma tenteaza sa aplic pentru cetatenia germana pentru moment. Mai degraba as aplica pentru cea italiana (a sotului).
Nu ma tenteaza sa aplic pentru cetatenia germana pentru moment. Mai degraba as aplica pentru cea italiana (a sotului).
A,nu stiam ca poti sa faci pasaport romanesc cu domiciuliul in strainatate.Acuma eu oricum nu pot deoarece am casa in Rom ,,,nici eu deocamdata nu optez ptr cetatenia spaniola deoarece nu ni-o da dubla ,trebuie sa renunt la cea romana,,si am zis ca pana Lucya nu e majora sa aleaga ea ce vrea (adica sa ramana cu cetatenia romana sau cu cea spaniola) nici eu nu decid nimic,,,dar cine stie,,,,,nu vezi cum se schimba toate ,,de la o zi la alta....mami_de_gemeni a scris:Nu renunt la cetatenia Romana. Imi voi face pasaport cu mentiunea Domiciliu in Strainatate.
gabyta- Maestru
PEste 5 zile pot posta link-uri esterne si o sa il postez pe cel de la evidenta populatiei unde m-am interesat eu ce si cum, unde si cand.
Nemtii sunt pro dubla cetatenie, dar nu vreau sa imi bat capul cu mii de hartii. Imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand am depus dosarul sa ma casatoresc. Mi-a trebuit "translator" germana-italiana ca sa pot intelege ce vor astia de la mine. In 2009 inca nu stapaneam limba foarte bine si greu mi-a fost pe la autoritati.
Copii in momentul de fata au certificate de nastere atat romanesti cat si nemtesti. Pe cele italiene inca nu le-am cerut, sunt doar inregistrati la consulat si atat.
Nemtii sunt pro dubla cetatenie, dar nu vreau sa imi bat capul cu mii de hartii. Imi venea sa ma dau cu capul de pereti cand am depus dosarul sa ma casatoresc. Mi-a trebuit "translator" germana-italiana ca sa pot intelege ce vor astia de la mine. In 2009 inca nu stapaneam limba foarte bine si greu mi-a fost pe la autoritati.
Copii in momentul de fata au certificate de nastere atat romanesti cat si nemtesti. Pe cele italiene inca nu le-am cerut, sunt doar inregistrati la consulat si atat.
miha din cate vad la tine treaba e cam complicata
gabyta cand ai cerut cetatenia?eu am sa cer cetatenia cat de curand(sa vad cu timpul liber cum stau),cum sotul e spaniol nu o sa am prea multe probleme, sper,cel putin asa mi-au spus cei de la politie dar am sa m,a duc le registrul civil sa-mi dea toate datele
gabyta cand ai cerut cetatenia?eu am sa cer cetatenia cat de curand(sa vad cu timpul liber cum stau),cum sotul e spaniol nu o sa am prea multe probleme, sper,cel putin asa mi-au spus cei de la politie dar am sa m,a duc le registrul civil sa-mi dea toate datele
laly- Maestru
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 41
Localizare : laly23perez@hotmail.com
Laly draga mea , eu inca nu am cerut cetatenia,datorita faptilui ca trebuie sa renunt la a mea si inca nu sunt pregatita,oricum eu cetatenia o ceream dupa vechimea mea aici in Spania si nu dupa sot ca noi inca nu suntem casatoriti legal,doar ,,pareja de hecho,,.in Vara asta daca merg acasa am sa pregatesc actele si cred ca ne casatorim anu ce vine ca eu anu ast nu am vrut,,nu imi place mie 2013,,am asa un fix cu 13.laly a scris:miha din cate vad la tine treaba e cam complicata

Dar daca ceri cetatenia dupa el,,,sigur nu o sa ai nici o problema,,ce nu stiu este daca v-a trebui sa astepti tot vreo 2 ani pana o primesti sau ti-o da mai repede,,inca nu m-am documentat in privinta asta.

gabyta- Maestru
pai miha asta ce inseamna ca ai tai copii au dubla cetatenie?nemteasca si romaneasca?mami_de_gemeni(mihaela) a scris:PEste 5 zile pot posta link-uri esterne si o sa il postez pe cel de la evidenta populatiei unde m-am interesat eu ce si cum, unde si cand.
mimisor- Avansat.
Data de inscriere : 31/01/2013
Varsta : 38
Draga mea au tripla cetatienie gemrna, romana si italiana. Pana la 18 ani au timp sa decida pe care le doresc in final. Mai nou statul german prefera naturalizarea copiilor nascuti pe teritoriul lor din familii mixte.
Acte in sine au numai romanesti si germane (certificatele de nastere) si pasaport nemtesc.
Acte in sine au numai romanesti si germane (certificatele de nastere) si pasaport nemtesc.
Mihaela,de cand timp esti in Germania? Eu locuiesc langa Frankfurt. Ai vrea sa imi dai ceva detalii despre ce si cum se face cu cetatenia asta? Trebuie sa ai cetatenie germana din tara? Adica sa fii nascut in Romania din parinti germani? Multumesc !
Iertata-mi fie interventia...Irene, intra pe site-ul ambasadei romane de acolo. Ai grija doar ca statul german, din cate stiu eu, nu accepta dubla cetatenie

Christeli- Avansat.
Data de inscriere : 22/05/2014
Localizare : Germania
Carmen-Tzep- Ambasador.
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 67
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Acu' lamureste un om batran, te rog!

Christeli- Avansat.
Tu vrei totul mura-n gura
, iaca ici si daca-i dai o cafea lui "Mr. Goagle" iti spune el multe de prin toate partile! 

Carmen-Tzep- Ambasador.
Multzam fain, Carmen, acush sunt lamurita....nu stiam ca in cazul celor de natie romana este asa....mie mi se spusese ca ,,generaliceste vorbind'' nu se accepta. Multumesc oricum, acum stiu si eu

Christeli- Avansat.
Cu placere, poate-ti este de folos!

Carmen-Tzep- Ambasador.
Carmen, sper sa nu fie cazul, inca ma lupt cu cea de aici...

Christeli- Avansat.
Clubul Nostru. :: Casa si gradina. :: Casa si munca in strainatate. :: Stabilirea domiciliului in strainatate.
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Atelierul Nusei-2
» La multi ani mamici (4)
» Atelierul Corinei ( Corilex)
» Atelierul Miha60
» Atelier 2018
» Atelier pcinfo 2017
» Atelier Caciulita
» Sa facem cunostinta (4)