Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Mini amandine
+3
ildi
tunderke
Carmen
7 participanți
Pagina 1 din 1
Mini amandine
Asta fac eu azi...e prajitura casei:
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)
Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
- 1 sticluta esenta de rom
Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. unt
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P ), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele ;)
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline :P
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
E de la Sava Laura reteta...sper ca am voie sa spun...de acolo ma inspir mereu.
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 200 g. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 g. cacao
- 8 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt (optional)
Sirop:
- 400 ml. apa
- 200 g. zahar
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
- 1 sticluta esenta de rom
Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 g. zahar pudra
- 250 g. unt
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P ), cu un praf de sare si de preferinta intr-un bol de sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns (desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si fara ele ;)
Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru aveline :P
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
E de la Sava Laura reteta...sper ca am voie sa spun...de acolo ma inspir mereu.
Re: Mini amandine
Daca am gresit deschizand acest topic imi cer scuze.Il puteti sterge si puteti posta reteta unde credeti ca trebuie.
Re: Mini amandine
Si mie imi plac amandinele, trebuie sa fac cat de curand.
Pune si o poza.
Pune si o poza.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Mini amandine
foarte bine,carmen,felicitari!
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Mini amandine
Am citit reteta, exact asa am facut si eu, numai in forma de tort. E super bun.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Mini amandine
eu le cumpar gata facute ies mai ieftin
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Mini amandine
Gata,am facut prajitura.Super buna.Cine doreste?Da ,Diana daca iti iese mai ieftin ,atunci e ok,dar mie nu prea imi plac prajiturile cumparate,eu si paine fac ,nu cumpar ...dar gusturile nu se discuta.Poza nu am cum sa pun ca nu ma lasa si nici nu am aparat foto,cat de curand trebuie sa-l achizitionez.Mihaela,dupa ce o incerci sa-mi spui daca ti-a placut...se face si usor si repede.
Re: Mini amandine
Arunca -incoace o bucata.Si mie ami place sa fac prajituri dar acum nu prea am chef :+#:
Mi sa lipit croseta de mina.
Mi sa lipit croseta de mina.
Re: Mini amandine
Si mie imi plac la nebunie prajiturile dar....se si lipesc la aripiare !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia