Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Shaorma
+3
natya
denisa_rachid
Victoria.
7 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Re: Shaorma
Oho...prima care posteaza...
Deci, sa incep.
Foile de shaorma:
700 gr faina, 1 cub de drojdie prospata (cat o nuca) sau 7 gr drojdie uscata, 1 lingurita zahar, putina sare, 1/2 cana de apa fierbinte, 250 ml apa+lapte caldut (nu conteaza cat lapte cata apa, poate fi si numai lapte si cred ca si numai apa, desi numai cu apa nu am incercat), un paharel ulei de masline.
Se face o coca elastica, astfel: faina se cerne intr-un vas, se face o gaura la mijloc unde se pune sare, zahar si drojdie si apa fierbinte. Se incepe framantarea si se adauga laptele caldut putin cate putin panaa se ajunge la o coca elastica si moale. Se adauga uleiul d emasline si se framanta iar. Se lasa la crescut 2-3 ore. Dupa ce a crescut, se fac minguite (depinde si de marimea vasului in care veti coace lipiile) cam cat o piersica . Me masa infainata se lucreaza fiecare mingie,dandu-i-se forma rotunda, grosimea fiind de cca 6 mm(adica foaia trebuie sa fie subtire ). Fiecare lipie se coace imediat ce se formeaza, in timp ce una se coace cealalta se modeleaza.
- nu am poze din pacate din timpul prepararii cocai si din timpul facerii lipiilor - nu m-a dus teasta...
Umplutura: aici fiecare cu ce are pofta si prin casa si dupa gusturi.
Shaorma mea are asa: sos (maioneza - facuta in casa, in care am pus marar, cateva picaturi de otet si usturoi), cartofi prajiti, varza rosie si alba, si pipet de curcan (fiert in apa cucondiente: usutori, piper, foi dafin, sare, curcuma - si lasat pana s-a evaporat apa)
Pofta mare!
Deci, sa incep.
Foile de shaorma:
700 gr faina, 1 cub de drojdie prospata (cat o nuca) sau 7 gr drojdie uscata, 1 lingurita zahar, putina sare, 1/2 cana de apa fierbinte, 250 ml apa+lapte caldut (nu conteaza cat lapte cata apa, poate fi si numai lapte si cred ca si numai apa, desi numai cu apa nu am incercat), un paharel ulei de masline.
Se face o coca elastica, astfel: faina se cerne intr-un vas, se face o gaura la mijloc unde se pune sare, zahar si drojdie si apa fierbinte. Se incepe framantarea si se adauga laptele caldut putin cate putin panaa se ajunge la o coca elastica si moale. Se adauga uleiul d emasline si se framanta iar. Se lasa la crescut 2-3 ore. Dupa ce a crescut, se fac minguite (depinde si de marimea vasului in care veti coace lipiile) cam cat o piersica . Me masa infainata se lucreaza fiecare mingie,dandu-i-se forma rotunda, grosimea fiind de cca 6 mm(adica foaia trebuie sa fie subtire ). Fiecare lipie se coace imediat ce se formeaza, in timp ce una se coace cealalta se modeleaza.
- nu am poze din pacate din timpul prepararii cocai si din timpul facerii lipiilor - nu m-a dus teasta...
Umplutura: aici fiecare cu ce are pofta si prin casa si dupa gusturi.
Shaorma mea are asa: sos (maioneza - facuta in casa, in care am pus marar, cateva picaturi de otet si usturoi), cartofi prajiti, varza rosie si alba, si pipet de curcan (fiert in apa cucondiente: usutori, piper, foi dafin, sare, curcuma - si lasat pana s-a evaporat apa)
Pofta mare!
- Atașamente
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
Dupa ce le-ai copt le-ai uns cu ulei sa nu se usuce ? sau le-ai si umplut si rulat ?
Le-ai copt foile pe plita neunsa ?
Le-ai copt foile pe plita neunsa ?
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Shaorma
Dupa ce am copt lipiile, le-a pus pe o farfurie si le-am invelit cu prosop de bumbac. Mi-au iesit 6 foi mari. Am facut ieri 3 shaorma. restul le-am bagat la congelator in punga de plastic si cand e nevoie se scot, se lasa sa se dezghete si se incalzesc si apoi se umplu.
Eu am un fel de tigaie de aluminiu, este foarte groasa ea asa...acolo le-am copt, si da, neunsa cu ulei.
Eu am un fel de tigaie de aluminiu, este foarte groasa ea asa...acolo le-am copt, si da, neunsa cu ulei.
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
ce bunatate!multumim de reteta,denisa!
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Shaorma
Saptamana care vine sigur incerc si eu .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Shaorma
Fetele :$&: :$+:
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
cel mai bine ar fi pe plita daca ia
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Shaorma
Pai eu le fac pe aragaz spre exemplu, intr-o tigaie foarte grea de aluminiu...cand nu o aveam pe asta le coceam intr-o tigaie normala, tot pe aragaz. Se pot face si in cuptor, insa trebuie intoarse (si pe aragaz tre' intoarse dar e mai lejer ).
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
Multumesc , pupici !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Shaorma
Cu placere, pupici!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
Multumim de reteta Denisa
deci le-ai copt pe toate si in congelator le-ai pus gata facute asai?
deci le-ai copt pe toate si in congelator le-ai pus gata facute asai?
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Shaorma
dap, gabyta, gata facute. si cand vrei sa faci le scoti, le lasi un pci sa se dezghete si le incalzesti iar in aceeasi tigaie, cand pe o parte cand pe alta, de mai multe ori ca sa nu se arda, si gata. tot fara ulei. :$+:
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Shaorma
Multumesc de raspuns Denisa
vVctoria, daca faci sa mananci una si ptr mine,,ca tare mai imi plac
vVctoria, daca faci sa mananci una si ptr mine,,ca tare mai imi plac
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Shaorma
Maine ca nu tricotez o sa incerc si eu aluatul se shaorma si pun restul si la congelator sa vad cum se ,,comporta,,
Sa ma pregatesc de vacanta cu nepoti !
Sa ma pregatesc de vacanta cu nepoti !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Shaorma
Cu mare placere !
Doar sa simpta copiii ca sint rasfatati de bunici !
Doar sa simpta copiii ca sint rasfatati de bunici !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Shaorma
Cred ca ar trebui sa fie un topic cu....ce fac bunicii si nepotii asa sa vada fetele mai tinere ce le asteapta.....
Vizitator- Vizitator
Re: Shaorma
Da , sa stii ca ma topesc dupa nepoti si e placerea mea sa le gatesc Vara cind ii am ma ingras de fiecare data cum maninc cu ei numai cocaleli !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Shaorma
Vara si pe mine curge apa , la +30 grade si eu fac cartofi pai si pizza
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia