Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Prajituri,rulade.
+21
Adrienne
judit
Lili P
mimiady63
denisa_rachid
emmancita
kmn
tunderke
Petro_iasmina
adelinacomanescu
mariana71
natya
ildi
Alina MM
bires.anamaria
Carmen
gabyta
mami_de_gemeni(mihaela)
pcinfo
Victoria.
Daria
25 participanți
Pagina 1 din 7
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Prajituri,rulade.
Prajitura Rapida Cu Nuca Si Caramel.
Timp de pregatire: 00:15 ore
Timp de gatire: 00:40 ore
Timp Total: 00:55 ore
Numar portii: 12 portii
Ingrediente:
(pentru o tava de 26×20 cm)
crusta:
140 de grame de faina
35 de grame de amidon din porumb (gustin)
100 de grame de zahar
100 de grame de unt
1 praf de sare
toppingul de caramel si nuca:
150 de grame de unt
100 de grame de zahar brun
3 linguri de miere de albine sau glucoza
1/4 de lingurita de sare marina
3 linguri de smantana cu 30% grasime
1 lingurita de extract de vanilie
250 de grame de samburi de nuca
Preparare:
1. Porniti cuptorul si setati-l la 180 de grade Celsius;
2. Intr-un castron se pune faina, se adauga sarea, zaharul si amidonul, apoi untul rece taiat in bucatele (poza 1);
3. Se dau toate ingredientele la robot (procesor) sau se sfarama cu furculita (nu cu mana) pana cand se obtine un aspect omogen dar inca granulat (poza 2);
4. O coala de hartie de copt se umezeste cu apa, se sifoneaza bine strangand-o in maini (hartia va deveni mai maleabila), dupa care se intinde si se muleaza cat mai bine in forma (26×20 cm.);
5. Se toarna compozitia pentru crusta in forma si se taseaza bine cu palma, presand pe toata suprafata (poza 3);
6. Compozitia trebuie sa fie presata temeinic (poza 4);
7. Se da la cuptorul precincins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, timp in care crusta se va lega bine si va deveni usor aurie la suprafata (poza 5), dupa care se scoate din cuptor pentru a se adauga toppingul pregatit in timpul celor 20 de minute de coacere.
Pentru topping, imediat ce se da crusta la cuptor, se pun intr-o craticioara untul, sarea, zaharul brun si mierea sau glucoza. Se pune craticioara pe foc potrivit spre mic, amestecand din cand in cand, ca sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet.
Intre timp, se toaca samburii de nuca cu cutitul.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se adauga in craticioara samburii de nuca, cele 3 linguri de smantana si vanilia.
Se da in cateva clocote amestecul, apoi se toarna in forma deasupra crustei deja coapte timp de 20 de minute.
Forma se reintroduce in cuptor (care nu se stinge nicio clipa, pentru a mentine aceeasi temperatura de 180 de grade Celsius) si coace mai departe timp de 15-20 de minute, pana cand caramelul incepe sa faca bulbuci si se inchide la culoare, devenind un brun-auriu deschis.
[img]Se lasa prajitura sa se raceasca complet in forma, dupa care se scoate cu ajutorul hartiei de copt.
Se aseaza prajitura pe un tocator si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se portioneaza in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta.
Prajitura rapida cu nuca si caramel se poate servi imediat, dar la fel de bine se poate pastra intr-o cutie bine inchisa, chiar o perioada mai indelungata, tinand cont ca nu contine niciun ou.
Timp de pregatire: 00:15 ore
Timp de gatire: 00:40 ore
Timp Total: 00:55 ore
Numar portii: 12 portii
Ingrediente:
(pentru o tava de 26×20 cm)
crusta:
140 de grame de faina
35 de grame de amidon din porumb (gustin)
100 de grame de zahar
100 de grame de unt
1 praf de sare
toppingul de caramel si nuca:
150 de grame de unt
100 de grame de zahar brun
3 linguri de miere de albine sau glucoza
1/4 de lingurita de sare marina
3 linguri de smantana cu 30% grasime
1 lingurita de extract de vanilie
250 de grame de samburi de nuca
Preparare:
1. Porniti cuptorul si setati-l la 180 de grade Celsius;
2. Intr-un castron se pune faina, se adauga sarea, zaharul si amidonul, apoi untul rece taiat in bucatele (poza 1);
3. Se dau toate ingredientele la robot (procesor) sau se sfarama cu furculita (nu cu mana) pana cand se obtine un aspect omogen dar inca granulat (poza 2);
4. O coala de hartie de copt se umezeste cu apa, se sifoneaza bine strangand-o in maini (hartia va deveni mai maleabila), dupa care se intinde si se muleaza cat mai bine in forma (26×20 cm.);
5. Se toarna compozitia pentru crusta in forma si se taseaza bine cu palma, presand pe toata suprafata (poza 3);
6. Compozitia trebuie sa fie presata temeinic (poza 4);
7. Se da la cuptorul precincins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, timp in care crusta se va lega bine si va deveni usor aurie la suprafata (poza 5), dupa care se scoate din cuptor pentru a se adauga toppingul pregatit in timpul celor 20 de minute de coacere.
Pentru topping, imediat ce se da crusta la cuptor, se pun intr-o craticioara untul, sarea, zaharul brun si mierea sau glucoza. Se pune craticioara pe foc potrivit spre mic, amestecand din cand in cand, ca sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet.
Intre timp, se toaca samburii de nuca cu cutitul.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se adauga in craticioara samburii de nuca, cele 3 linguri de smantana si vanilia.
Se da in cateva clocote amestecul, apoi se toarna in forma deasupra crustei deja coapte timp de 20 de minute.
Forma se reintroduce in cuptor (care nu se stinge nicio clipa, pentru a mentine aceeasi temperatura de 180 de grade Celsius) si coace mai departe timp de 15-20 de minute, pana cand caramelul incepe sa faca bulbuci si se inchide la culoare, devenind un brun-auriu deschis.
[img]Se lasa prajitura sa se raceasca complet in forma, dupa care se scoate cu ajutorul hartiei de copt.
Se aseaza prajitura pe un tocator si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se portioneaza in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta.
Prajitura rapida cu nuca si caramel se poate servi imediat, dar la fel de bine se poate pastra intr-o cutie bine inchisa, chiar o perioada mai indelungata, tinand cont ca nu contine niciun ou.
Re: Prajituri,rulade.
Rulada.
Pentru blat
5 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
4 linguri apa
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare:
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.
Se adauga galbenusurile si isr se mixeaza,adaugam apa; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se da la cuptorul preincalzit.
Pentru blat
5 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
4 linguri apa
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare:
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.
Se adauga galbenusurile si isr se mixeaza,adaugam apa; apoi faina cernuta si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se da la cuptorul preincalzit.
Re: Prajituri,rulade.
Prajitura negresa cu nuca si glazura de ciocolata
Ingrediente
1 1/2 cană cu zahar,
1 1/2 cană cu făină,
1 pachet margarină,
2 linguri cacao,
1 cană cu lapte,
3 ouă,
1 linguriţă bicarbonat de sodiu,
miez de nucă.
Ingrediente glazura
6 linguri cacao
10 linguri apa
10 linguri zahar
100 gr unt
1 sticluta esenta de rom (cele de la DR Oetker pachetel de 4 sticlute mici)
Mod de preparare
- zaharul + cacao + laptele se amestecă şi se fierb la foc potrivit. După ce-au fiert se pune pachetul de margarină şi se lasă să se topească.
- după ce s-a topit se lasă la răcit timp în care se face glazura din: 10 linguri apă, 6 cacao şi 10 zahăr, se fierb şi după ce au fiert se adaugă 100 g unt şi esenţă de rom.
- după ce s-a răcit compoziţia negresei se adaugă ouale separate: albuşul bătut spuma, apoi gălbenuşurile, făina şi nuca care a fost în prealabil prăjită puţin + bicarbonatul stins.
- se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină şi se dă la cuptorul în prealabil încins la 180 gr (optiunea sus/jos, fara gril) pentru circa 30-35 minute. După ce este gata se răstoarnă peste prăjitură glazura uniform şi se taie-n forma dorită după răcire.
Eu am ales sa o fac fara nuca de aceasta data.
Ingrediente
1 1/2 cană cu zahar,
1 1/2 cană cu făină,
1 pachet margarină,
2 linguri cacao,
1 cană cu lapte,
3 ouă,
1 linguriţă bicarbonat de sodiu,
miez de nucă.
Ingrediente glazura
6 linguri cacao
10 linguri apa
10 linguri zahar
100 gr unt
1 sticluta esenta de rom (cele de la DR Oetker pachetel de 4 sticlute mici)
Mod de preparare
- zaharul + cacao + laptele se amestecă şi se fierb la foc potrivit. După ce-au fiert se pune pachetul de margarină şi se lasă să se topească.
- după ce s-a topit se lasă la răcit timp în care se face glazura din: 10 linguri apă, 6 cacao şi 10 zahăr, se fierb şi după ce au fiert se adaugă 100 g unt şi esenţă de rom.
- după ce s-a răcit compoziţia negresei se adaugă ouale separate: albuşul bătut spuma, apoi gălbenuşurile, făina şi nuca care a fost în prealabil prăjită puţin + bicarbonatul stins.
- se unge tava cu ulei şi se tapetează cu făină şi se dă la cuptorul în prealabil încins la 180 gr (optiunea sus/jos, fara gril) pentru circa 30-35 minute. După ce este gata se răstoarnă peste prăjitură glazura uniform şi se taie-n forma dorită după răcire.
Eu am ales sa o fac fara nuca de aceasta data.
Ultima editare efectuata de catre mami_de_gemeni in Dum Ian 20, 2013 8:44 am, editata de 1 ori
Re: Prajituri,rulade.
waw ,ce retete apetisante
Intr-o zi cand am timp mai mult vin si eu cu cateva retete .
Intr-o zi cand am timp mai mult vin si eu cu cateva retete .
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Prajituri,rulade.
Cat de curand am sa incerc si eu aceasta reteta. :@(:Daria a scris:Prajitura Rapida Cu Nuca Si Caramel.
Timp de pregatire: 00:15 ore
Timp de gatire: 00:40 ore
Timp Total: 00:55 ore
Numar portii: 12 portii
Ingrediente:
(pentru o tava de 26×20 cm)
crusta:
140 de grame de faina
35 de grame de amidon din porumb (gustin)
100 de grame de zahar
100 de grame de unt
1 praf de sare
toppingul de caramel si nuca:
150 de grame de unt
100 de grame de zahar brun
3 linguri de miere de albine sau glucoza
1/4 de lingurita de sare marina
3 linguri de smantana cu 30% grasime
1 lingurita de extract de vanilie
250 de grame de samburi de nuca
Preparare:
1. Porniti cuptorul si setati-l la 180 de grade Celsius;
2. Intr-un castron se pune faina, se adauga sarea, zaharul si amidonul, apoi untul rece taiat in bucatele (poza 1);
3. Se dau toate ingredientele la robot (procesor) sau se sfarama cu furculita (nu cu mana) pana cand se obtine un aspect omogen dar inca granulat (poza 2);
4. O coala de hartie de copt se umezeste cu apa, se sifoneaza bine strangand-o in maini (hartia va deveni mai maleabila), dupa care se intinde si se muleaza cat mai bine in forma (26×20 cm.);
5. Se toarna compozitia pentru crusta in forma si se taseaza bine cu palma, presand pe toata suprafata (poza 3);
6. Compozitia trebuie sa fie presata temeinic (poza 4);
7. Se da la cuptorul precincins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, timp in care crusta se va lega bine si va deveni usor aurie la suprafata (poza 5), dupa care se scoate din cuptor pentru a se adauga toppingul pregatit in timpul celor 20 de minute de coacere.
Tarta rapida de mere
Tarta rapida cu mere
Ingrediente
-500 gr aluat de foietaj(eu in comert)
-dulceata de caise
-5-6 mere
ptr crema de vanilie -500 ml lapte
-40 gr amidon de porumb(maizena in cazul meu)
-120 gr zahar
-3 galbenuse
-coaja de lamaie si vanilie
Procesul tehnologic
Daca foietajul e congelat se lasa la dezgetat.
Punem la fiert 400 ml de lapte (din cei 500) impreuna cu coaja de lamaie si vanilia,lasam cateva clocote apoi strecuram.
Facem crema: galbenusele se amesteca cu zaharul si amidonul peste care turnam cei 100 ml lapte.
Peste laptele fierbinte turnam compozitia de oua si dam la fiert kla foc mic ,va rezulta o budinca foarte gustoasa,amestecati mereu s anu faca cocoloase.
Se trage deoparte si trecem la montat
FOIETAJUL IL PUNEM IN TAVA CU HARTIE DE COPT ,indoim putin marginile ca s anu curga crema ,apoi punem crema domoluta,peste taiem merele in lamine subtirele.
Incalzim putin dulceata ptr a fi mai fluida si ungem cu pensula peste mere.
Dam la uptor la 200 grade ptr cca 20-25 min,,cand vedeti ca incepe sa se rumeneasca merele ,le scoatem din cuptor.
Eu cu coaja si cotoarele merelor fac un sirop(mai adaug cca 150 gr zahar si putina lamaie si las la fiert cca 20-25 la foc potrivit spre mic.)
PUN O FOAIE DE GELATINA LA HIDRATAT SI APOI O DIZOLV IN CCA 100 ml din siropul rezultat.Cand e rece dar asa fluida ung cu pensula peste tarta de mere,,,ai va da un luciu si gust placut .
Eu am pregatit 2 tavi ,din cate 250 gr de aluat la o tura ,,deci am copt de 2 ori dar cand le pregatiti ,le pregatiti pe amandoua odata ,apoi una o llasati deoparte pana cealalta este in cuptor.
Pofta Mare !!
Ingrediente
-500 gr aluat de foietaj(eu in comert)
-dulceata de caise
-5-6 mere
ptr crema de vanilie -500 ml lapte
-40 gr amidon de porumb(maizena in cazul meu)
-120 gr zahar
-3 galbenuse
-coaja de lamaie si vanilie
Procesul tehnologic
Daca foietajul e congelat se lasa la dezgetat.
Punem la fiert 400 ml de lapte (din cei 500) impreuna cu coaja de lamaie si vanilia,lasam cateva clocote apoi strecuram.
Facem crema: galbenusele se amesteca cu zaharul si amidonul peste care turnam cei 100 ml lapte.
Peste laptele fierbinte turnam compozitia de oua si dam la fiert kla foc mic ,va rezulta o budinca foarte gustoasa,amestecati mereu s anu faca cocoloase.
Se trage deoparte si trecem la montat
FOIETAJUL IL PUNEM IN TAVA CU HARTIE DE COPT ,indoim putin marginile ca s anu curga crema ,apoi punem crema domoluta,peste taiem merele in lamine subtirele.
Incalzim putin dulceata ptr a fi mai fluida si ungem cu pensula peste mere.
Dam la uptor la 200 grade ptr cca 20-25 min,,cand vedeti ca incepe sa se rumeneasca merele ,le scoatem din cuptor.
Eu cu coaja si cotoarele merelor fac un sirop(mai adaug cca 150 gr zahar si putina lamaie si las la fiert cca 20-25 la foc potrivit spre mic.)
PUN O FOAIE DE GELATINA LA HIDRATAT SI APOI O DIZOLV IN CCA 100 ml din siropul rezultat.Cand e rece dar asa fluida ung cu pensula peste tarta de mere,,,ai va da un luciu si gust placut .
Eu am pregatit 2 tavi ,din cate 250 gr de aluat la o tura ,,deci am copt de 2 ori dar cand le pregatiti ,le pregatiti pe amandoua odata ,apoi una o llasati deoparte pana cealalta este in cuptor.
Pofta Mare !!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Prajituri,rulade.
auleo fetelor..........cemi faceti
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Prajituri,rulade.
c rema asta de vanilie e perfecta si ptr umplut eclere.Victoria. a scris:Gaby Multumim mult.
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Prajituri,rulade.
Prăjitură Franţuzescă
Foi
300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână.
Umplutura
6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos.
Crema
6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.
Aranjare
- foaie maro;
- umplutură cocos;
- vişine şi stafide;
- foaie maro;
toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată.
Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.
Foi
300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână.
Umplutura
6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos.
Crema
6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.
Aranjare
- foaie maro;
- umplutură cocos;
- vişine şi stafide;
- foaie maro;
toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată.
Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Prajituri,rulade.
Haide, te astept :@(: , poate asa o fac, ca inca n-am incercat-o . Am retetele mele ce le fac, asta a fost de inspiratie, mai am daca mai doriti. :$+: :$+:
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Prajituri,rulade.
Alinuto arata foarte bine prajitura
Eu am facut o prajiturica cu nuca de cocos insiropata cu sirop de zmeura. e super gustoasa si maninci de te dai pe spate.
Eu am facut o prajiturica cu nuca de cocos insiropata cu sirop de zmeura. e super gustoasa si maninci de te dai pe spate.
Re: Prajituri,rulade.
Ingrediente - Prajitura economica
Pentru blat: 3 oua i cana zahar 1/2 cana ulei i cana lapte 1 lingurita amoniac 2 cani faina coaja de lamaie Pentru glazura: 1 cana si 1/2 apa 1 cana zahar 2 linguri cacao 1/2 pachet margarina esenta de rom Pentru decor: 100 g nuca de cocos sau 100 g nuca
Mod de preparare - Prajitura economica
Pentru blat:
Bati ouale cu zaharul, pui uleiul, laptele, amoniacul si faina. O coci la foc potrivit, apoi o portionezi.
Pentru glazura:
Pui la fiert apa, zaharul, margarina si cacaua. Le fierbi pana se ingroasa ca o smantana, apoi adaugi esenta de rom si dai deoparte.
Pentru decor:
Torni peste prajitura glazura si o presari cu nuca de cocos sau nuca data prin masina de tocat nuci.
Pentru blat: 3 oua i cana zahar 1/2 cana ulei i cana lapte 1 lingurita amoniac 2 cani faina coaja de lamaie Pentru glazura: 1 cana si 1/2 apa 1 cana zahar 2 linguri cacao 1/2 pachet margarina esenta de rom Pentru decor: 100 g nuca de cocos sau 100 g nuca
Mod de preparare - Prajitura economica
Pentru blat:
Bati ouale cu zaharul, pui uleiul, laptele, amoniacul si faina. O coci la foc potrivit, apoi o portionezi.
Pentru glazura:
Pui la fiert apa, zaharul, margarina si cacaua. Le fierbi pana se ingroasa ca o smantana, apoi adaugi esenta de rom si dai deoparte.
Pentru decor:
Torni peste prajitura glazura si o presari cu nuca de cocos sau nuca data prin masina de tocat nuci.
Re: Prajituri,rulade.
Multumim Victoria, bine venita reteta pentru a consuma nuca macinata care o am prin casa.
tiramisu
Tiramisu
Timp de preparare:
( redusa )
Ingrediente:
Pentru 12-15 persoane, adica o tava mare, ingredientele sunt urmatoarele:
500 ml frisca hulala
2 cutii mascarpone (500 gr)
3 linguri miere
piscoturi (cca 60 bucati)
500 ml cafea tare
coniac, rom sau whisky cam 50 ml
putina cacao
Mod de preparare:
Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea.
Se face cafeaua, se raceste si se pune in ea 50 ml tarie, sau cateva picaturi de esenta migdale.
Fiecare piscot se trece prin cafea, se aranjeaza pe tava si se pune un strat de frisca amestecata cu mascarpone. Se
mai pune un rand de piscoturi, frisca si tot asa.
Se da la frigider pana a doua zii, iar inainte de a se servi se pudreaza cu cacao.
__________________________________________________________[img] [/img]
Timp de preparare:
( redusa )
Ingrediente:
Pentru 12-15 persoane, adica o tava mare, ingredientele sunt urmatoarele:
500 ml frisca hulala
2 cutii mascarpone (500 gr)
3 linguri miere
piscoturi (cca 60 bucati)
500 ml cafea tare
coniac, rom sau whisky cam 50 ml
putina cacao
Mod de preparare:
Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea.
Se face cafeaua, se raceste si se pune in ea 50 ml tarie, sau cateva picaturi de esenta migdale.
Fiecare piscot se trece prin cafea, se aranjeaza pe tava si se pune un strat de frisca amestecata cu mascarpone. Se
mai pune un rand de piscoturi, frisca si tot asa.
Se da la frigider pana a doua zii, iar inainte de a se servi se pudreaza cu cacao.
__________________________________________________________[img] [/img]
Vizitato- Vizitator
Re: Prajituri,rulade.
:@): :@):
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Prajituri,rulade.
Interesanta reteta pentru tiramisu. Am sa o incerc si eu data viitoare.
:@(: :@(:
:@(: :@(:
Re: Prajituri,rulade.
Mami poti sa o incerci garantat,,tot asa o fac si eu cu frisca si marscapone si iasa delicioasa,,,multumim de reteta,,,mami_de_gemeni a scris:Interesanta reteta pentru tiramisu. Am sa o incerc si eu data viitoare.
:@(: :@(:
Victoria am sa fac cat de curand ca tare bine arata si e usor de facut ,,gustul sigur e pe masura.
Alina,,frantuzeasca ta imi face cu ochiul rau de tot,,,,am sa o trec la ,,favorite,,,
MULTUMIM DE RETETE :+&:
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Prajituri,rulade.
Sa va spun ce am facut eu duminica.Am facut prajitura economica pus de VICTORIA.
La aceasta i-am adaugat o foaie de albus cu alune si o crema de vanilie.
Blatul este prajitura economica pusa de VICTORIA
-FOAIA DE ALBUS- 6 albuse8eu mereu am in congelator adunate),6 linguri zahar, 6 linguri alune macinate, 1 lingura faina si putina esenta de vanilie.
-CREMA DE VANILIE - o budinca de vanilie la care i-am adaugat 4 linguri de zahar, 600 lapte si 1 lingura amidon(maizena) si putina esenta de vanilie.
Glazura - am lasato mai subtire ca un irop si din jumate am insiropat blatul ,,,gresala mea ca am insiropat pe blatul rece ,,data urmatoare am sa insiropez cu blatul fierbinte,iar in restul de glazura am pus 2 foi de gelatina si cand a avut putina consistenta am ternat-o peste prajitura.
Intre cele 2 glazuri am pus nuca caramelizata si macinata pe toata suprafata prajiturii.
Am folosit tava mare de la cuptor.
Este grozav d ebuna si chiar daca pare ca are mult zahar nu este deloc dulce,,,sa tot mananci .
La aceasta i-am adaugat o foaie de albus cu alune si o crema de vanilie.
Blatul este prajitura economica pusa de VICTORIA
-FOAIA DE ALBUS- 6 albuse8eu mereu am in congelator adunate),6 linguri zahar, 6 linguri alune macinate, 1 lingura faina si putina esenta de vanilie.
-CREMA DE VANILIE - o budinca de vanilie la care i-am adaugat 4 linguri de zahar, 600 lapte si 1 lingura amidon(maizena) si putina esenta de vanilie.
Glazura - am lasato mai subtire ca un irop si din jumate am insiropat blatul ,,,gresala mea ca am insiropat pe blatul rece ,,data urmatoare am sa insiropez cu blatul fierbinte,iar in restul de glazura am pus 2 foi de gelatina si cand a avut putina consistenta am ternat-o peste prajitura.
Intre cele 2 glazuri am pus nuca caramelizata si macinata pe toata suprafata prajiturii.
Am folosit tava mare de la cuptor.
Este grozav d ebuna si chiar daca pare ca are mult zahar nu este deloc dulce,,,sa tot mananci .
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Prajituri,rulade.
ce bine arata!!!! eu poate simbata mai fac ceva dulce.
Multumim Gaby pentru reteta si explicatii
Multumim Gaby pentru reteta si explicatii
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 1 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia