Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Reteta de "Baba neagra sau alba"
5 participanți
Pagina 1 din 1
Reteta de "Baba neagra sau alba"
Ingrediente:
12 ouă 1 litru de iaurt
2,5 pahare zahăr
1,5 pahare ulei
4 pahare făină
2 linguri bicarbonat de sodiu
Oţet 2 linguri
scorţişoară
Mod de preparare:
Zahărul şi ouăle se bat bine, până se capătă o consistenţă spumoasă. Se adăugă iaurtul şi se amestecă câteva minute. Apoi se adăugă făina şi praful de scorţişoară care îi va conferi copturii o aromă deosebită. Aluatul se amestecă bine până se obţine o consistenţă omogenă, apoi se adăugă uleiul. Înainte de a pune aluatul la cuptor se adaogă bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi se amestecă bine. Baba neagră se recomandă a fi coaptă în ceaun, deoarece îşi măreşte tare volumul în timpul coacerii. Se coace în cuptorul înfierbântat bine la temperatura de circa 280 grade C, iar peste 30 de minute putem scădea temperatura până la 250 grade. A se ţine la cuptor 45-60 de minute.
12 ouă 1 litru de iaurt
2,5 pahare zahăr
1,5 pahare ulei
4 pahare făină
2 linguri bicarbonat de sodiu
Oţet 2 linguri
scorţişoară
Mod de preparare:
Zahărul şi ouăle se bat bine, până se capătă o consistenţă spumoasă. Se adăugă iaurtul şi se amestecă câteva minute. Apoi se adăugă făina şi praful de scorţişoară care îi va conferi copturii o aromă deosebită. Aluatul se amestecă bine până se obţine o consistenţă omogenă, apoi se adăugă uleiul. Înainte de a pune aluatul la cuptor se adaogă bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi se amestecă bine. Baba neagră se recomandă a fi coaptă în ceaun, deoarece îşi măreşte tare volumul în timpul coacerii. Se coace în cuptorul înfierbântat bine la temperatura de circa 280 grade C, iar peste 30 de minute putem scădea temperatura până la 250 grade. A se ţine la cuptor 45-60 de minute.
Ultima editare efectuata de catre Victoria. in Dum Noi 13, 2016 12:45 pm, editata de 3 ori
Re: Reteta de "Baba neagra sau alba"
Interesant, eu nu am mai auzit niciodata de desertul asta...
Banuiesc ca nu e o problema daca e cu vodka pt ca se evapora la copt...
Banuiesc ca nu e o problema daca e cu vodka pt ca se evapora la copt...
Re: Reteta de "Baba neagra sau alba"
Multumim de reteta. Nici eu nu am auzit de, desertul acesta, dar il voi incerca cu siguranta, sunt curioasa
Marilum- Maestru
- Mesaje : 843
Data de inscriere : 23/10/2014
Varsta : 53
Localizare : Oradea
Re: Reteta de "Baba neagra sau alba"
Am vorbit cu sora mea si ea tot acesta reteta o are .. zice ca adauga chear si 50 gr.de alcool.Saptamana aceasta o sa incerc reteta si va sun cum iese.
Re: Reteta de "Baba neagra sau alba"
Tare ma mai ispititi cu dulciurile... insa, glicemia mea nu-mi da voie... Raman doar sa va admir pe voi cat de vrednice si devotate familiilor voastre sunteti.
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
Re: Reteta de "Baba neagra sau alba"
super interesante reteta cu baba,,, nici eu un am auzit de dulcele asta ,,dar m-ai facut foarte curioasa,,,sigur am sa il incerc ,, multumim !!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia