Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Retete de torturi.
+45
Nicoleta Rentea
Marilum
flexi
mami_de_gemeni(mihaela)
crissilvia
mimiady63
Alina MM
loriss54
dragan mirela
Gabic
verocristina
Mary
marina42
stoi_mimi
elenamariana43
tadok
Didy(sandica)
NUSA
adelinacomanescu
ancuta_24
tyktak
A.Valentina
denisa_rachid
viorica
ligia27
mariaem
kmn
Carmen
bilexa
Petro_iasmina
ildi
laly
DIANA81
andrushka
Lili P
tunderke
monatibi
Adrienne
kaaraa
natya
Victoria.
pcinfo
mariana71
gabyta
Daria
49 participanți
Pagina 1 din 15
Pagina 1 din 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Re: Retete de torturi.
Tort cu crema de vanilie

Iti trebuie:
blat de cacao (cu 3 foi) din comert
2 plicuri de cate 120 g praf pentru crema de vanilie
600 ml lapte
250 ml visinata
100 g miez de nuca
bomboane si 50 g ciocolata de menaj pentru decor
Pregatesti asa:
Pui miezul de nuca intr-o tava, pe care o introduci pentru 10 minute, in cuptorul incalzit. Ai grija ca, din cand in cand, sa scuturi putin tava, pentru ca nuca sa se rumeneasca uniform. Cand sunt gata, scoti miejii la racit si ii maruntesti in robotul de bucatarie sau cu un cutit.
In timp ce nucile se afla la cuptor, prepari crema de vanilie conform indicatiilor de pe plic, folosind lapte rece, in prealabil fiert.
Asezi pe un platou prima foaie de blat, o ungi cu 1/3 din crema si presari nuci. Suprapui cea de-a doua foaie de blat, pe care o insiropezi cu visinata, apoi procedezi la fel ca la primul blat. Suprapui ultimul blat si presezi usor. imbraci tortul cu crema ramasa.
Pentru ornat, iti folosesti imaginatia. Decorezi pe margini cu nuci, iar in mijloc, cu ciocolata topita la bain-marie si bomboane divers colorate.
Portii: 12
Timp: 30 minute
Bucatarul te invata:
Fii atenta la gramajul prafului pentru crema! Daca gasesti crema la pachete de 85 g, cumpara 3 plicuri. Prepara tortul cu ingrediente racite in frigider si astfel nu trebuie sa mai astepti sa se raceasca.

Iti trebuie:
blat de cacao (cu 3 foi) din comert
2 plicuri de cate 120 g praf pentru crema de vanilie
600 ml lapte
250 ml visinata
100 g miez de nuca
bomboane si 50 g ciocolata de menaj pentru decor
Pregatesti asa:
Pui miezul de nuca intr-o tava, pe care o introduci pentru 10 minute, in cuptorul incalzit. Ai grija ca, din cand in cand, sa scuturi putin tava, pentru ca nuca sa se rumeneasca uniform. Cand sunt gata, scoti miejii la racit si ii maruntesti in robotul de bucatarie sau cu un cutit.
In timp ce nucile se afla la cuptor, prepari crema de vanilie conform indicatiilor de pe plic, folosind lapte rece, in prealabil fiert.
Asezi pe un platou prima foaie de blat, o ungi cu 1/3 din crema si presari nuci. Suprapui cea de-a doua foaie de blat, pe care o insiropezi cu visinata, apoi procedezi la fel ca la primul blat. Suprapui ultimul blat si presezi usor. imbraci tortul cu crema ramasa.
Pentru ornat, iti folosesti imaginatia. Decorezi pe margini cu nuci, iar in mijloc, cu ciocolata topita la bain-marie si bomboane divers colorate.
Portii: 12
Timp: 30 minute
Bucatarul te invata:
Fii atenta la gramajul prafului pentru crema! Daca gasesti crema la pachete de 85 g, cumpara 3 plicuri. Prepara tortul cu ingrediente racite in frigider si astfel nu trebuie sa mai astepti sa se raceasca.
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de torturi.
Am sa pun aici reteta de la concursul de Sf.Valentin
,,TORT CU BRANZA SI CAPSUNI ,,

BLAT - 4oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt(eu am pus doar jumate)
CREMA - 700 gr branza de vaci(ricotta) eu am pus 750 gr
- 300 ml frisca lichida(cand am batut-o eu nu am pus zahar )
- 6 linguri miere de albine
- 3 linguri zahar pudra(daca o doriti mai dulce ) eu am pus 4 linguri de lapte condensat
- 1 lamaie (eu am pus coaja rasa de la o lamaie mica si zeama dupa gust nu toata)
- 1 plic de gelatina -eu am pus gelatina foi (20 de grame)
- esenta de vanilie,eu am pus 1 fiola
SIROP ptr insiroparea blatului
-150 zahar
-250 apa
-lamaie(eu am pus coaja rasa si zeama)
DECOR - 500 gr capsuni
-gelatina ptr decor(tort-gelee)-eu nu am avut asa ca am tocat ca la tocanita vreo 6-7 capsuni si i-am pus in 250 ml apa si cateva linguri de zahar,,,(dupa gust) si cativa stropi de lamaie.
PREPARARE:
Blatul
Se separa ouale-galbenusele se bat spuma cu 1 lingura zahar
-albusele se bat spuma cu restul de zahar
-apoi se amesteca impreuna amestecand usor
- separat cernem faina cu cacaoa si praful de copt dupa care le amestecam cu restul ingredientelor amestecand foarte lejer de sus in jos cu miscari circulare
- dam la cuptor la foc potrivit cca 175 grade ptr 15-20 min cand e desprins de pe margini e gata.
Crema - Branza de vaci lasata la scurs putin chiar daca este mai moale, se mixeaza cu mierea de albine,zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie.
- gelatina se hidrateaza in apa rece apoi se incalzeste pe aburi pana se dizolva ,doar atat fara a fierbe ,cand este rece o adaugam peste comp de branza si amestecam bine,bine sa nu ramana cocolosi.
-aceasta compozitie o dam la frigider sau congelator sa prinda putina consistenta,
-intre timp batem frisca ,daca doriti puteti adauga si un plic de intaritor(eu nu am pus)
-scoatem comp de branza si ametecam cu frisca batuta pana se omogenizeaza bine.
-eu cand am pus crema peste blat am adaugat si cativa stropi de sirop de capsuni la compozitie si am mestecat cu o furculita.
- daca doriti puteti adauga si capsuni zdrobiti cu blenderul in compozitia de crema.
SIROPUL - L-AM LASAT SA FIARBA LA FOC POTRIVIT SPRE MIC DESTUL DE MULT TIMP IAR CAND S-A RACIT I-AM ADAUGAT 2 GRAME(2 FOI DE GELATINA) ,,,MAI RAMASESEM CU CCA 150 ML DE LICHID DUPA FIERBERE.
Blatul se insiropeaza cu siropul rece foarte bine,apoi se adauga crema,peste crema capsunii apoi gelatina si se da la rece ,,eu le dau intotdeauna la congelator vreo ora apoi la frigider una ,doua dupa caz ,,,asta cand e urgent ,, daca nu de seara pana dimineata e suficient.
Eu am folosit o tava patrata de 25/25 dar la fel de bine puteti folosi tava rotunda de 24,26, chiar si 28 cm doar ca nu va mai iesi chiar asa de inalt.
Pofta buna !!
,,TORT CU BRANZA SI CAPSUNI ,,

BLAT - 4oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt(eu am pus doar jumate)
CREMA - 700 gr branza de vaci(ricotta) eu am pus 750 gr
- 300 ml frisca lichida(cand am batut-o eu nu am pus zahar )
- 6 linguri miere de albine
- 3 linguri zahar pudra(daca o doriti mai dulce ) eu am pus 4 linguri de lapte condensat
- 1 lamaie (eu am pus coaja rasa de la o lamaie mica si zeama dupa gust nu toata)
- 1 plic de gelatina -eu am pus gelatina foi (20 de grame)
- esenta de vanilie,eu am pus 1 fiola
SIROP ptr insiroparea blatului
-150 zahar
-250 apa
-lamaie(eu am pus coaja rasa si zeama)
DECOR - 500 gr capsuni
-gelatina ptr decor(tort-gelee)-eu nu am avut asa ca am tocat ca la tocanita vreo 6-7 capsuni si i-am pus in 250 ml apa si cateva linguri de zahar,,,(dupa gust) si cativa stropi de lamaie.
PREPARARE:
Blatul
Se separa ouale-galbenusele se bat spuma cu 1 lingura zahar
-albusele se bat spuma cu restul de zahar
-apoi se amesteca impreuna amestecand usor
- separat cernem faina cu cacaoa si praful de copt dupa care le amestecam cu restul ingredientelor amestecand foarte lejer de sus in jos cu miscari circulare
- dam la cuptor la foc potrivit cca 175 grade ptr 15-20 min cand e desprins de pe margini e gata.
Crema - Branza de vaci lasata la scurs putin chiar daca este mai moale, se mixeaza cu mierea de albine,zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie.
- gelatina se hidrateaza in apa rece apoi se incalzeste pe aburi pana se dizolva ,doar atat fara a fierbe ,cand este rece o adaugam peste comp de branza si amestecam bine,bine sa nu ramana cocolosi.
-aceasta compozitie o dam la frigider sau congelator sa prinda putina consistenta,
-intre timp batem frisca ,daca doriti puteti adauga si un plic de intaritor(eu nu am pus)
-scoatem comp de branza si ametecam cu frisca batuta pana se omogenizeaza bine.
-eu cand am pus crema peste blat am adaugat si cativa stropi de sirop de capsuni la compozitie si am mestecat cu o furculita.
- daca doriti puteti adauga si capsuni zdrobiti cu blenderul in compozitia de crema.
SIROPUL - L-AM LASAT SA FIARBA LA FOC POTRIVIT SPRE MIC DESTUL DE MULT TIMP IAR CAND S-A RACIT I-AM ADAUGAT 2 GRAME(2 FOI DE GELATINA) ,,,MAI RAMASESEM CU CCA 150 ML DE LICHID DUPA FIERBERE.
Blatul se insiropeaza cu siropul rece foarte bine,apoi se adauga crema,peste crema capsunii apoi gelatina si se da la rece ,,eu le dau intotdeauna la congelator vreo ora apoi la frigider una ,doua dupa caz ,,,asta cand e urgent ,, daca nu de seara pana dimineata e suficient.
Eu am folosit o tava patrata de 25/25 dar la fel de bine puteti folosi tava rotunda de 24,26, chiar si 28 cm doar ca nu va mai iesi chiar asa de inalt.
Pofta buna !!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 49
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Imi ploua in gura

mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 52
Localizare : Padova-Italia
Re: Retete de torturi.
Si eu fac ceva asemanator! E taaaare buna, si imi place ca e mai racoroasa, nu e un dulce super concentrat
Re: Retete de torturi.
Asa este Carmen ,,este tare buna,si nu este dulce tare ,,bine,,acuma fiecare o face dupa gustul lui ,,se poate face si mai dulce,,dar si eu prefer asa mai potrivit dulcele.pcinfo a scris:Si eu fac ceva asemanator! E taaaare buna, si imi place ca e mai racoroasa, nu e un dulce super concentrat


gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 49
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 52
Localizare : Padova-Italia
Re: Retete de torturi.
Sint apetisante si ma bucur de retetele la care dati si marimea tavilor !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 73
Localizare : tara mea orasul meu de munte
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 49
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
TORT CU FRUCTE SI COLA
BLAT......6 oua
6 lg zahar
8 lg faina
praf de copt
blatul se pregateste batind albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina cu praful de copt.
cantitatea este pentru o tava rotunda de tort.......se taie rece in doua
CREMA de lamiie la plicuri care se prepara la rece
SIROP...........cola cam 500 ml
GLAZURA ciocolata topita sau frisca
FRUCTRELE se toaca cubulete mici si se aplica intre blaturi{eu pun ananas din compot ,boabe de struguri,,mandarine{portocalele sunt cam acre un pic}si stafide.........
struguri si stafidele merg excelent cu ciocolata..........
mai tirziu pun si poze................
POFTA BUNA
6 lg zahar
8 lg faina
praf de copt
blatul se pregateste batind albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina cu praful de copt.
cantitatea este pentru o tava rotunda de tort.......se taie rece in doua
CREMA de lamiie la plicuri care se prepara la rece
SIROP...........cola cam 500 ml
GLAZURA ciocolata topita sau frisca
FRUCTRELE se toaca cubulete mici si se aplica intre blaturi{eu pun ananas din compot ,boabe de struguri,,mandarine{portocalele sunt cam acre un pic}si stafide.........
struguri si stafidele merg excelent cu ciocolata..........
mai tirziu pun si poze................
POFTA BUNA
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 54
Re: Retete de torturi.
Multumesc Silvia de reteta. Am copiat-o si dupa cum i-am spus si lui Tunde la cafenea , reteta ta are numele, "Tort Silvia Kara". Acum trebuie sa le si incerc.

Adrienne- Maestru
- Mesaje : 809
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 58
Localizare : Arad
Re: Retete de torturi.
Gabyta ,acum am vazut mesajul tau
.Torturile sunt facute excat dupa reteta asta: http://www.laurasava.ro/2008/05/26/cupola-ninsa-de-ciocolata/

mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 52
Localizare : Padova-Italia
Re: Retete de torturi.
Kaaraa , uite nu ma gandeam sa insiropez cu cola ! am mai invatat ceva
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 73
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Retete de torturi.
draga mea cola e dulce si acidul face ca blatul sa fie mult mai pufos decit este.................si parca iese mai racoritoare prajitura....................{plus ca nu mai faci apa cu zahar deci timp mai putin}
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 54
Re: Retete de torturi.
un tort facut ptr sotul meu






monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
Multumesc mult Mariana draga ,,lasa ca niciodata nui tarziu,,,se executa cat de curand binentelesmariana71 a scris:Gabyta ,acum am vazut mesajul tau :&@: .Torturile sunt facute excat dupa reteta asta: http://www.laurasava.ro/2008/05/26/cupola-ninsa-de-ciocolata/



monatibi






gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 49
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Mona imi dau seama reactia sotului cand a vazut tortul..
lor nu le place deloc surprize din astea.



Re: Retete de torturi.
multumesc!A ramas ca la dentist

monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
cred si eu .............la asa tzatze si eu as pofti





kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 54
Re: Retete de torturi.
Mona superb tortul
.



tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 42
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
Mona e ,,,,,,bestial tortul,,,,sper ca i-ai pus si o felie cu sfarcu...
imi imaginez cum se lingea pe buze....




Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 53
Localizare : DE
Re: Retete de torturi.
Mona , e minunat si cred bun de tot !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 73
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Retete de torturi.
multumesc!i-am pus o tztza intreaga.
un tort cu papusa ptr una dintre fete


un tort cu papusa ptr una dintre fete


monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
Minunat !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 73
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Pagina 1 din 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Pagina 1 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Atelierul Nusei-2
» La multi ani mamici (4)
» Atelierul Corinei ( Corilex)
» Atelierul Miha60
» Atelier 2018
» Atelier pcinfo 2017
» Atelier Caciulita
» Sa facem cunostinta (4)