Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Briose (Muffins)
+14
Victoria.
A.Valentina
gabyta
adelinacomanescu
claud160
Carmen
pcinfo
natya
kmn
mami_de_gemeni(mihaela)
mariana71
melindat
kaaraa
tunderke
18 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Briose (Muffins)
Briose cu vanilie
Ingrediente: 250 g faina, 160 g zahar, 2 lingurite praf de copt, 250 ml lapte amestecat cu apa, 30 g ulei, 1 esenta de vanilie, zahar pudra
Preparare:Intr-un vas, adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam laptele, apa, uleiul si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Umplem pe trei sferturi hartiutele de briose. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 - 25 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pudram cu zahar pudra.
Briose cu zmeura
Ingrediente: 250 g faina, 160 g zahar, 2 lingurite praf de copt, 250 ml lapte amestecat cu apa, 30 g ulei, 1 esenta de vanilie, zahar pudra, aproximativ 200 g zmeura.
Preparare:Intr-un vas, adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam laptele, apa, uleiul si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam zmeura si omogenizam. Umplem pe trei sferturi hartiutele de briose. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 - 25 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pudram cu zahar pudra.
Ingrediente: 250 g faina, 160 g zahar, 2 lingurite praf de copt, 250 ml lapte amestecat cu apa, 30 g ulei, 1 esenta de vanilie, zahar pudra
Preparare:Intr-un vas, adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam laptele, apa, uleiul si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Umplem pe trei sferturi hartiutele de briose. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 - 25 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pudram cu zahar pudra.
Briose cu zmeura
Ingrediente: 250 g faina, 160 g zahar, 2 lingurite praf de copt, 250 ml lapte amestecat cu apa, 30 g ulei, 1 esenta de vanilie, zahar pudra, aproximativ 200 g zmeura.
Preparare:Intr-un vas, adaugam zaharul, faina amestecata cu praful de copt. Intr-un vas separat amestecam laptele, apa, uleiul si esenta de vanilie. Adaugam ingredientele lichide peste cele solide si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam zmeura si omogenizam. Umplem pe trei sferturi hartiutele de briose. Coacem briosele in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20 - 25 minute. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pudram cu zahar pudra.
Ultima editare efectuata de catre tunderke in Lun Feb 11, 2013 3:14 pm, editata de 1 ori
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Briose (Muffins)
super buneeeeeeeeeee....multumim de reteta.........
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 55
Re: Briose (Muffins)
Cu placere.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Briose (Muffins)
s.o mince mama de fata..............pe la mine cind vii .........ca prea ies frumoase{parca merg la nasa cu plocon}
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 55
Re: Briose (Muffins)
Mi se pare gustoase aceste briose :). Am cautat hartiute de briose dar nu am gasit. Pe unde asi putea gasi? Sunt din Brasov.
melindat- Membru.
- Mesaje : 9
Data de inscriere : 21/01/2013
Localizare : Brasov
Re: Briose (Muffins)
Tunde ,e reteta fara oua? Sunt super apetisante .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Briose (Muffins)
Cu siguranta azi fac si eu cateva, numai sa imi achizitionez niste hartiute de briose.
Cine are reteta pentru cele de ciocolata?
Cine are reteta pentru cele de ciocolata?
Re: Briose (Muffins)
O am eu Mihaela si e super:
MUFFINS CU CIOCOLATA
-4 oua(2 galbenusuri +4 albusuri)
-100+100 g ciocolata amara
-100g unt
-100ml lapte
-.240 g faina
-120 g zahar
-un praf de copt
Se topeste 100 g ciocolata cu untul si laptele.Se amesteca faina zahar ,praf de copt.Se adauga crema de ciocolata racita,2 galbenusuri si restul 100 g ciocolata faramitata(se pot pune si picaturi de ciocolata). Se amesteca bine si apoi se pun albusurile batute spuma. Se pun in formele de muffins cam pe jumatate si se da la cuptor 20 min la 180°.
MUFFINS CU CIOCOLATA
-4 oua(2 galbenusuri +4 albusuri)
-100+100 g ciocolata amara
-100g unt
-100ml lapte
-.240 g faina
-120 g zahar
-un praf de copt
Se topeste 100 g ciocolata cu untul si laptele.Se amesteca faina zahar ,praf de copt.Se adauga crema de ciocolata racita,2 galbenusuri si restul 100 g ciocolata faramitata(se pot pune si picaturi de ciocolata). Se amesteca bine si apoi se pun albusurile batute spuma. Se pun in formele de muffins cam pe jumatate si se da la cuptor 20 min la 180°.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Briose (Muffins)
Tunde ,dar cat lapte si cata apa?
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Briose (Muffins)
Reteta originala o gasiti pe blogul Laurei Adamache sub numele de Muffins de post. In el scrie lapte de cocos sau apa. Cum eu a trebuit sa fac multe, am facut portie dubla si atunci am pus jumate apa, jumate lapte, dar eu zic ca puteti pune ori numai lapte ori numai apa, sau in orice combinatie. Eu ma bucur ca am dat peste aceasta reteta, ca e fara oua, cum am facut si tortul am stricat multe oua si chiar sunt foarte pufoase.
Referitor la hartie pentru briose si eu am cumparat dar dupa ce am facut prima tura am renuntat, asa s-au lipit de briose de cu greu o puteam dezlipi, data viitoare o sa pun hartiute dar dupa ce s-au copt, asa numai pentru aspect.
Ieri la sedinta mi-a zis invatatoarea ca ce bune au fost.
Trebuie sa mai fac.
Referitor la hartie pentru briose si eu am cumparat dar dupa ce am facut prima tura am renuntat, asa s-au lipit de briose de cu greu o puteam dezlipi, data viitoare o sa pun hartiute dar dupa ce s-au copt, asa numai pentru aspect.
Ieri la sedinta mi-a zis invatatoarea ca ce bune au fost.
Trebuie sa mai fac.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Briose (Muffins)
Eu am forme de silicon pentru muffins, insa am numai 8 vreau sa mai cumpar inca 16 sa fie un numar destul de suficient.
Re: Briose (Muffins)
Eu acum am bagat la cuptor ,dar am pus intr-o forma rotunda .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Briose (Muffins)
fetele....aveti vreo reteta de briose cu nuca?
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Briose (Muffins)
Si eu am probleme cu hartia care se lipeste de aluat Bucataresc de o viata dar hartia asta imi da de furca ! aveti un secret ?
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Briose (Muffins)
Mie una nu mi s-a intamplat sa se lipeasca hartia de gatit de prajituri/blaturi. Muffins inca nu am facut si nu stiu sa iti spun.
Insa toate amandine, muffins-urile cumparate au hartia lipita de ele.
In cele de silicon, presupun ca nu se mai lipeste nimic.
Insa toate amandine, muffins-urile cumparate au hartia lipita de ele.
In cele de silicon, presupun ca nu se mai lipeste nimic.
Re: Briose (Muffins)
Si eu am facut mai multe feluri de muffins si se lipeste pe hartie ,ca asa e normal cred.Va aduceti aminte cand se gaseau madlene la pungi ? Hartia era lipita .Asa si la astea :+#: .
Kmn ,la reteta pusa de mine ,in loc de ciocolata faramata ,poti pune nuca.Eu am facut asa.
Kmn ,la reteta pusa de mine ,in loc de ciocolata faramata ,poti pune nuca.Eu am facut asa.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Briose (Muffins)
multumesc mariana.....ma gandeam eu dar am vrut certitudinea....
la ce va referiti voi cand spuneti ca se lipeste hartia?
eu cred ca asa e normal, la inceput o desfaceam de indata ce le scoteam din cuptor, acum nu o mai fac, le las asa cu hartie si fiecare si-o desface singur....am vazut ca asa se poarta si mi se pare mai ok asa....
la ce va referiti voi cand spuneti ca se lipeste hartia?
eu cred ca asa e normal, la inceput o desfaceam de indata ce le scoteam din cuptor, acum nu o mai fac, le las asa cu hartie si fiecare si-o desface singur....am vazut ca asa se poarta si mi se pare mai ok asa....
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Briose (Muffins)
Eu am cumparat dintr-un magazin un set de 9 bucati, 3 feluri, cate 3 din fiecare si apoi de la Avon mi-am comandat 6 in forma de inima, dar am zis ca ma duc inapoi la magazin sa mai iau inca un set, poate 2, vad eu, daca mai gasesc.
Dupa ce le-am cumparat am incercat o reteta si am pus hartie, am zis ca e mai frumos asa, mai ales ca vroiam sa duca Timi la scoala de ziua ei. S-au facut frumosi, si cand sa gustam, jumatate ramanea pe hartie, au mancat fetele asa, pe a doua zi au mai ramas cateva si sincer cu greu am dezlipit hartia, a mai si ramas pe ea, de am mancat asa , asa ca cele facute pentru scoala le-am facut fara, si asa de frumos au iesit din forma, totusi pentru aspect, si daca e pentru musafiri, as pune hartie dupa copt si racit, ma gandesc ca atunci nu se mai lipeste.
Dupa ce le-am cumparat am incercat o reteta si am pus hartie, am zis ca e mai frumos asa, mai ales ca vroiam sa duca Timi la scoala de ziua ei. S-au facut frumosi, si cand sa gustam, jumatate ramanea pe hartie, au mancat fetele asa, pe a doua zi au mai ramas cateva si sincer cu greu am dezlipit hartia, a mai si ramas pe ea, de am mancat asa , asa ca cele facute pentru scoala le-am facut fara, si asa de frumos au iesit din forma, totusi pentru aspect, si daca e pentru musafiri, as pune hartie dupa copt si racit, ma gandesc ca atunci nu se mai lipeste.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Briose (Muffins)
eu pun in tava hartie pentru briose cumparata de la carfour...nu am avut niciodata probleme cu lipitul....din contra, se desfac asa de frumos.....sunt multumita!!!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia