Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Ce gatim azi.
+32
loriss54
Lili P
Didy(sandica)
carmenush
luiza_ro
Dorina Narita
miha1950
NUSA
mimiady63
Gabic
laly
denisa_rachid
stoi_mimi
Alina MM
DIANA81
Adrienne
tiktakro
monatibi
viorica
ildi
emmancita
mariana71
pcinfo
kmn
natya
Carmen
adelinacomanescu
mami_de_gemeni(mihaela)
bires.anamaria
kaaraa
dana21
Victoria.
36 participanți
Pagina 11 din 11
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Re: Ce gatim azi.
Astazi piept de pui cu legume si galuste cu prune
Didy(sandica)- Ambasador.
- Mesaje : 1231
Data de inscriere : 06/03/2013
Re: Ce gatim azi.
gomboti cu prune . Abia astept sa se coaca si la mine prunele
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Ce gatim azi.
Nu dati cu pietre,eu am facut doar odata si nu mi-au placut
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Ce gatim azi.
Nusa, nu ma mir, nu tuturor plac. Mie insa da, si cand fac mananc vreo 15
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Ce gatim azi.
Nu lasati piatra... Lasati reteta
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
Re: Ce gatim azi.
Eu am luat reteta de pe net,si prune am avut din compot,probabil aveam cam mari asteptarile Poate mai repet odata cu prune proaspete ,sa pot sa ma lamuresc
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Ce gatim azi.
Si mie imi plac.
Si am facut de cateva ori, trebuie sa caut reteta.
Si am facut de cateva ori, trebuie sa caut reteta.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Ce gatim azi.
Uite Cati reteta http://www.lauraadamache.ro/2013/09/galuste-cu-prune.html#_
http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/deserturi-rapide/galuste-cu-caise.html
Nusa nici la fratele meu nu ii plac ,cica sant acre prunele el e fan dulce si foarte dulce ,
incearca cu prune proaspete sau caise.
http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/deserturi-rapide/galuste-cu-caise.html
Nusa nici la fratele meu nu ii plac ,cica sant acre prunele el e fan dulce si foarte dulce ,
incearca cu prune proaspete sau caise.
Didy(sandica)- Ambasador.
- Mesaje : 1231
Data de inscriere : 06/03/2013
Re: Ce gatim azi.
Mâncare pentru cei cu probleme biliare aveţi?
Maria mea are dischinezie biliară şi mă disperă cu mâncarea.
Am nevoie de ideii de mâncare de regim. Vă rog.
Maria mea are dischinezie biliară şi mă disperă cu mâncarea.
Am nevoie de ideii de mâncare de regim. Vă rog.
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Re: Ce gatim azi.
Gabic si al meu sot e cu regim pt stomac si fac ciorbe doar cu legume si zarzavat fara grasime si fara rosii,cu ou si smantana,iar felul doi la gratar sau fiert,nimic prajit.Azi am facut ciorba de cartofi cu smantana si ficatei de pui la gratar cu sos de marar.
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Ce gatim azi.
Mulţumesc Mimiady
Azi le-am spus ei şi soţului că le gătesc mâncare de fasole galbenă şi salată de fasole galbenă cu usturoi mărar şi brânză de capră.
Ieri i-am dat Mariei şalău făcut la cuptor.
Cel mai greu îmi este cu pachetul pentru şcoală...
Azi i-am zdrobit nişte brânză de capră( pe care am desărat-o toată naoptea), într-un borcănel în care aveam iaurt şi câţiva biscuiţi uscaţi. Nici pâinea nu o mai tolerează....
Atâtea chimicale bagă ăştia că mă disperă.
Trebuie să încep să fac pâine în casă.
Azi le-am spus ei şi soţului că le gătesc mâncare de fasole galbenă şi salată de fasole galbenă cu usturoi mărar şi brânză de capră.
Ieri i-am dat Mariei şalău făcut la cuptor.
Cel mai greu îmi este cu pachetul pentru şcoală...
Azi i-am zdrobit nişte brânză de capră( pe care am desărat-o toată naoptea), într-un borcănel în care aveam iaurt şi câţiva biscuiţi uscaţi. Nici pâinea nu o mai tolerează....
Atâtea chimicale bagă ăştia că mă disperă.
Trebuie să încep să fac pâine în casă.
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Re: Ce gatim azi.
Gabicule, m-am interesat: da-i fetei supe la greu(fara bors!!!), salate de cruditati, fiert sau fript, absolut deloc grasime decat uleiuri de buna calitate vegetale(de masline, rapitza, seminte de dovleac, nuci....) si ai grija la efort fizic. Tratament face? Iar in legatura cu painea de casa....eu mi-am luat o masina de facut paine, nu foarte performanta dar , sincer, sunt atat de multumita de ea , incat nu mai cumpar paine de 5 ani de zile...as lua-o cu mine si in vacanta numai sa gasesti amestec de cereale integrale de la o moara, pt ca ce e in comert....nu prea as lua decat daca e musai....Insanatosire grabnica!
Christeli- Avansat.
- Mesaje : 403
Data de inscriere : 22/05/2014
Varsta : 49
Localizare : Germania
Re: Ce gatim azi.
Gabic sfatul meu este sa renunte la produsele fainoase cu gluten un timp , iar dimineata sa ii faci hrisca cu lapte,miere,unt sau cu ce crezi tu.
tyktak- Maestru
- Mesaje : 658
Data de inscriere : 06/02/2013
Re: Ce gatim azi.
Gabi...uite aici cateva idei , poate te ajuta!
Important!
Recomandările de mai jos sunt orientative, ele trebuind a fi adaptate toleranţei individuale şi bolilor asociate de care suferă fiecare
pacient în parte.
Mestecaţi bine alimentele şi nu mâncaţi în grabă.
Mâncaţi 4–5 mese pe zi (se recomandă mese mici şi fracţionate).
După mesele principale staţi culcat aproximativ ½ oră.
Grăsimile permise vor fi consumate crude prin adăugare la masă în farfurie şi în cantităţi foarte mici (40–50g/zi).
Supele de carne se consumă cu prudenţă şi doar după îndepărtarea grăsimii de la suprafaţă.
Evitaţi sosurile, rântaşurile, tocanele, tocăturile, papricaşul.
Consumul de lichide este indicat la sfârşitul mesei.
Sarea este permisă în cantitate moderată.
Alimente permise
Supe: supe de legume, fără grăsimi sau rântaş, sărate moderat, supe de fulgi de ovăz, de orez, griş;
Legume: fasole verde, morcovi, dovlecei, gulii, conopidă, spanac, salată verde, lăptuci, roşii, sub formă de salate sau pregătite fără
ceapă ori rântaşuri şi cu unt sau untdelemn crud (soteuri, sau piureuri);
Cartofi copţi în coajă sau fierţi, serviţi cu puţin unt sau ulei, cu brânză de vacă ori sub formă de piure cu lapte;
Carne (vită, viţel, miel, iepure de casă) slabă, curăţată de piele, fascii şi grăsime şi de preferat albă (pui, găină, curcă), pregătită
prin fierbere sau la grătar (mai târziu, după ameliorarea bolii), şuncă de Praga, parizer, crenvurşti;
Peşte slab (şalău, ştiucă, biban);
Grăsimi: unt, untdelemn, ulei de măsline (proaspete);
Ouă moi. Se consumă cu prudenţă, după ameliorarea simptomelor. În caz de toleranţă bună pot fi utilizate sistematic;
Lapte şi lactate: lapte dulce smântânit, lapte bătut, iaurt smântânit, kefir, brânză dulce de vacă, urdă, brânză de Olanda;
Paste făinoase: griş, orez, macaroane, fidea, tapioca, fulgi de ovăz, în supe, budinci, sau fierte şi completate la masă cu unt
proaspăt, brânză dulce, lapte;
Pâine: prăjită, pâine veche de o zi, biscuiţi;
Dulciuri şi prăjituri: pregătite cu puţine ouă şi foarte puţină grăsime, prăjituri uscate, prăjituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu
fructe sau marmeladă, plăcintă cu mere sau brânză dulce; gemuri, dulceţuri, miere;
Fructe (crude, coapte la cuptor, sub formă de compoturi, gem, jeleuri): mere, prune, citrice, fragi, căpşuni, zmeură, pepene verde,
struguri, smochine;
Băuturi: apă minerală (Olăneşti, Călimăneşti, Sângeorz, Slănic Moldova), limonadă, sucuri de fructe, ceaiuri de plante (mentă,
sunătoare, muşeţel, tei, măceşe).
Alimente interzise
Supe: supe grase;
Legume: legume uscate (fasole, linte, mazăre), mazăre verde, sparanghel, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei
iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, murăturile;
Carne: de porc, raţă, gâscă, vânat, carnea prăjită, carnea conservată prin afumare, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi,
ficat, plămâni);
Peşte gras (nisetru, cegă, somn, morun, sardele, heringi), icre de peşte, raci, fructe de mare;
Grăsimi: untură, slănină;
Ouă sub formă de omletă, ochiuri prăjite, maioneză;
Lapte şi lactate: lapte nesmântânit, brânzeturi fermentate, smântână;
Pâine: caldă, pâine neagră, biscuiţi preparaţi cu grăsime sau cacao;
Dulciuri şi prăjituri: cu creme grase, pregătite cu ouă, cacao, frişcă ori grăsime, tort, îngheţată, ciocolată;
Fructe nuci, alune, migdale, măsline;
Condimente: piper, hrean, boia, dafin, muştar, oţet;
Băuturi: cafea, băuturi pe bază de cola, alcool (bere, vin, ţuică, etc.).
Important!
Recomandările de mai jos sunt orientative, ele trebuind a fi adaptate toleranţei individuale şi bolilor asociate de care suferă fiecare
pacient în parte.
Mestecaţi bine alimentele şi nu mâncaţi în grabă.
Mâncaţi 4–5 mese pe zi (se recomandă mese mici şi fracţionate).
După mesele principale staţi culcat aproximativ ½ oră.
Grăsimile permise vor fi consumate crude prin adăugare la masă în farfurie şi în cantităţi foarte mici (40–50g/zi).
Supele de carne se consumă cu prudenţă şi doar după îndepărtarea grăsimii de la suprafaţă.
Evitaţi sosurile, rântaşurile, tocanele, tocăturile, papricaşul.
Consumul de lichide este indicat la sfârşitul mesei.
Sarea este permisă în cantitate moderată.
Alimente permise
Supe: supe de legume, fără grăsimi sau rântaş, sărate moderat, supe de fulgi de ovăz, de orez, griş;
Legume: fasole verde, morcovi, dovlecei, gulii, conopidă, spanac, salată verde, lăptuci, roşii, sub formă de salate sau pregătite fără
ceapă ori rântaşuri şi cu unt sau untdelemn crud (soteuri, sau piureuri);
Cartofi copţi în coajă sau fierţi, serviţi cu puţin unt sau ulei, cu brânză de vacă ori sub formă de piure cu lapte;
Carne (vită, viţel, miel, iepure de casă) slabă, curăţată de piele, fascii şi grăsime şi de preferat albă (pui, găină, curcă), pregătită
prin fierbere sau la grătar (mai târziu, după ameliorarea bolii), şuncă de Praga, parizer, crenvurşti;
Peşte slab (şalău, ştiucă, biban);
Grăsimi: unt, untdelemn, ulei de măsline (proaspete);
Ouă moi. Se consumă cu prudenţă, după ameliorarea simptomelor. În caz de toleranţă bună pot fi utilizate sistematic;
Lapte şi lactate: lapte dulce smântânit, lapte bătut, iaurt smântânit, kefir, brânză dulce de vacă, urdă, brânză de Olanda;
Paste făinoase: griş, orez, macaroane, fidea, tapioca, fulgi de ovăz, în supe, budinci, sau fierte şi completate la masă cu unt
proaspăt, brânză dulce, lapte;
Pâine: prăjită, pâine veche de o zi, biscuiţi;
Dulciuri şi prăjituri: pregătite cu puţine ouă şi foarte puţină grăsime, prăjituri uscate, prăjituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu
fructe sau marmeladă, plăcintă cu mere sau brânză dulce; gemuri, dulceţuri, miere;
Fructe (crude, coapte la cuptor, sub formă de compoturi, gem, jeleuri): mere, prune, citrice, fragi, căpşuni, zmeură, pepene verde,
struguri, smochine;
Băuturi: apă minerală (Olăneşti, Călimăneşti, Sângeorz, Slănic Moldova), limonadă, sucuri de fructe, ceaiuri de plante (mentă,
sunătoare, muşeţel, tei, măceşe).
Alimente interzise
Supe: supe grase;
Legume: legume uscate (fasole, linte, mazăre), mazăre verde, sparanghel, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei
iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, murăturile;
Carne: de porc, raţă, gâscă, vânat, carnea prăjită, carnea conservată prin afumare, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi,
ficat, plămâni);
Peşte gras (nisetru, cegă, somn, morun, sardele, heringi), icre de peşte, raci, fructe de mare;
Grăsimi: untură, slănină;
Ouă sub formă de omletă, ochiuri prăjite, maioneză;
Lapte şi lactate: lapte nesmântânit, brânzeturi fermentate, smântână;
Pâine: caldă, pâine neagră, biscuiţi preparaţi cu grăsime sau cacao;
Dulciuri şi prăjituri: cu creme grase, pregătite cu ouă, cacao, frişcă ori grăsime, tort, îngheţată, ciocolată;
Fructe nuci, alune, migdale, măsline;
Condimente: piper, hrean, boia, dafin, muştar, oţet;
Băuturi: cafea, băuturi pe bază de cola, alcool (bere, vin, ţuică, etc.).
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Ce gatim azi.
gabi sanatate fiicei tale si tie multa putere sa o ajuti,eu sincer nu stiu ce este recomandat ptr ea!
dragan mirela- Maestru
- Mesaje : 820
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 51
Localizare : craiova
Pagina 11 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 11 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia