Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Diverse preparate din aluat dospit
+10
natya
Carmen-Tzep
Victoria.
Alina MM
mimiady63
kmn
denisa_rachid
mami_de_gemeni(mihaela)
mariana71
tunderke
14 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Buneee si cu halva ca si ea are ceva seminte .....
Carmen-Tzep- Ambasador.
- Mesaje : 1964
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 68
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Am tot zis ca nu mai intru aici... poate ii visez la noapte, la cat de bine arata
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Victoria. a scris:melcii mei facuti astazi..sunt cam inghesuiti saracii dar la gust sunt super
Victoria, dar o reteta nu ne pui si noua?
Azi incerc colacii secuiesti, in sfarsit!!!!!, dar apoi as incerca si emlcii ca mie una imi plac de mor!!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Eu am facut astazi gogosi. Va pun reteta, este reteta de gogosi marocane, se cheama sfanj:
500 gr faina
1 lingurita drojdie uscata
putina sare
aluatul original e fara zahar insa eu pun si zahar (cam 2 linguri)
1 plic de zahar vanilinat (nici asta nu e in reteta originala)
apa calda (cat sa va iasa un aluat moale si elastic) (moale de tot, apos dar totusi sa se tina)
Se pune faina si restul ingredientelor si se toarna apa, amestecand cu mana mereu din jos in sus. se toarna pana cand aluatul devine moale si elastic. Se lasa la dospit cam jumatate de ora si apoi cu mainile umede se ia din aluat si se aseaza in baie de ulei, intorcandu-se pe ambele parti.
Se scot pe hartie ca sa se absoarba din ulei! Se pudreaza cu zahar sau se pune ciocolata pe ele sau fiecare dupa imaginatie...
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/p417x417/10300692_703716316333731_5988164036357925127_n.jpg
Acestea sunt cu ciocolata pe ele.
500 gr faina
1 lingurita drojdie uscata
putina sare
aluatul original e fara zahar insa eu pun si zahar (cam 2 linguri)
1 plic de zahar vanilinat (nici asta nu e in reteta originala)
apa calda (cat sa va iasa un aluat moale si elastic) (moale de tot, apos dar totusi sa se tina)
Se pune faina si restul ingredientelor si se toarna apa, amestecand cu mana mereu din jos in sus. se toarna pana cand aluatul devine moale si elastic. Se lasa la dospit cam jumatate de ora si apoi cu mainile umede se ia din aluat si se aseaza in baie de ulei, intorcandu-se pe ambele parti.
Se scot pe hartie ca sa se absoarba din ulei! Se pudreaza cu zahar sau se pune ciocolata pe ele sau fiecare dupa imaginatie...
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/p417x417/10300692_703716316333731_5988164036357925127_n.jpg
Acestea sunt cu ciocolata pe ele.
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Cornulete pufoase
Reteta:
500 - 600 g faina, 75 g zahar (daca vreti mai dulce se poate pune si 100 - 125 g), 1 lingurita sare, 40 g drojdie proaspata, 1/5 l lapte caldut, 2 linguri ulei, 2 oua.
Faina se cerne si se amesteca zu zaharul si sarea, in mijlocul muntelui de faina se face o gropita. In laptele caldut se dizolva drojdia si se toarna in gropita din mijlocul fainii, se acopera cu putina faina si se lasa circa 15 minute la dospit. Ouale se bat impreuna cu uleiul si se amesteca in continuare cu restul ingredientelor, care se framanta impreuna bine si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pana ce volumul aluatului obtinut se dubleaza. Aluatul se framanta inca o data, se intinde pe masa de lucru infainata sub forma unui cerc, se taie pe diagonale in mai multe triunghiuri, in partea lata se pune o lingurita de finetti sau dulceata, se poate pune si o bucatica de rahat, sau se unge simplu cu unsoare sau unt topit si se ruleaza.
Se pune in tava si se acopera si se lasa peste noapte, a doua zi se pune la copt aproximativ 20 - 25 minute la 200 grade. (Eu nu le-am lasat peste noapte la odihna, doar vreo 3 ore).
Ce se mai poate face din acest aluat:
Reteta:
500 - 600 g faina, 75 g zahar (daca vreti mai dulce se poate pune si 100 - 125 g), 1 lingurita sare, 40 g drojdie proaspata, 1/5 l lapte caldut, 2 linguri ulei, 2 oua.
Faina se cerne si se amesteca zu zaharul si sarea, in mijlocul muntelui de faina se face o gropita. In laptele caldut se dizolva drojdia si se toarna in gropita din mijlocul fainii, se acopera cu putina faina si se lasa circa 15 minute la dospit. Ouale se bat impreuna cu uleiul si se amesteca in continuare cu restul ingredientelor, care se framanta impreuna bine si se lasa la dospit intr-un loc caldut, pana ce volumul aluatului obtinut se dubleaza. Aluatul se framanta inca o data, se intinde pe masa de lucru infainata sub forma unui cerc, se taie pe diagonale in mai multe triunghiuri, in partea lata se pune o lingurita de finetti sau dulceata, se poate pune si o bucatica de rahat, sau se unge simplu cu unsoare sau unt topit si se ruleaza.
Se pune in tava si se acopera si se lasa peste noapte, a doua zi se pune la copt aproximativ 20 - 25 minute la 200 grade. (Eu nu le-am lasat peste noapte la odihna, doar vreo 3 ore).
Ce se mai poate face din acest aluat:
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Dimineata am treaba la cuptor ! multumim de retete si pozele de inspiratie sint foarte interesante ,
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Rulouri cu cascaval
Trandafirasi
Trandafirasi
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Diverse preparate din aluat dospit
ce bine arata .
Tunde, ce aluat ai folosit?
Tunde, ce aluat ai folosit?
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Diverse preparate din aluat dospit
tunde esti o adevarata gospodina,te pup!
dragan mirela- Maestru
- Mesaje : 820
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 51
Localizare : craiova
Re: Diverse preparate din aluat dospit
ce bine arata rulourile cu cascaval....nu ne dai si noua reteta?
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Am folosit acelasi reteta si la rulouri si la trandafirasi:
300 ml lapte cald, 200 ml apa minerala, 200 ml ulei, un cub drojdie, o lingura zahar, o lingura sare, aproximativ 700-800 g faina. Se framanta si se lasa la dospit. Apoi se foloseste dupa preferinta.
Eu din acest aluat fac si placinte cu branza sau cu dulceata.
Se poate folosi si apa in loc de apa minerala sau mai putina lapte si se creste cantitatea de apa, eu am incercat si iasa bine.
Pentru rulori m-am inspirat din urmatoarea poza:
Eu am impartit aluatul doar in 5 bucati si dupa ce le-am suprapus le-am mai intans cu facaletul, deasupra nu am pus nimic, doar am taiat si rulat.
Sunt foarte usor de facut si delicioase chiar si a doua zi.
Inspiratia pentru trandafirasi:
300 ml lapte cald, 200 ml apa minerala, 200 ml ulei, un cub drojdie, o lingura zahar, o lingura sare, aproximativ 700-800 g faina. Se framanta si se lasa la dospit. Apoi se foloseste dupa preferinta.
Eu din acest aluat fac si placinte cu branza sau cu dulceata.
Se poate folosi si apa in loc de apa minerala sau mai putina lapte si se creste cantitatea de apa, eu am incercat si iasa bine.
Pentru rulori m-am inspirat din urmatoarea poza:
Eu am impartit aluatul doar in 5 bucati si dupa ce le-am suprapus le-am mai intans cu facaletul, deasupra nu am pus nimic, doar am taiat si rulat.
Sunt foarte usor de facut si delicioase chiar si a doua zi.
Inspiratia pentru trandafirasi:
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Painica de casa ...nu stiu cat de bine arata dar miroase in casa de numa si este periculos de buna.....mananci cam multa
....mai ales asociata ,cu......
Apropo...daca mai e cineva care face paine in casa ,cu ce dati pe deasupra sa devina aurie ? Am citit undeva ,cu apa dar ramane tot albicioasa .
....mai ales asociata ,cu......
Apropo...daca mai e cineva care face paine in casa ,cu ce dati pe deasupra sa devina aurie ? Am citit undeva ,cu apa dar ramane tot albicioasa .
Nicoleta Rentea- Ambasador.
- Mesaje : 1987
Data de inscriere : 12/01/2015
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Re: Diverse preparate din aluat dospit
incearca cu lapte sau cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte...
apropos...mi-ai amintit de zilele cand faceam si eu paine si chifle in casa, e adevarat ca miroase toata casa ademenitor!!!
apropos...mi-ai amintit de zilele cand faceam si eu paine si chifle in casa, e adevarat ca miroase toata casa ademenitor!!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Eu ung aluatul de paine cu ulei , o data cand e pusa in tavi la crescut si din nou cand o bag la cuptor
Asta e painea traditional ungureasca facuta dupa reteta Savori Urbane .
Asta e painea traditional ungureasca facuta dupa reteta Savori Urbane .
Ileana- Membru.
- Mesaje : 199
Data de inscriere : 30/01/2017
Varsta : 56
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Iar asta e painea noastra romaneasca adica ; faina ,apa calduta ,drojdie ,sare ,1 lingurita zahar ,un praf de sare si ulei ,cam o jumatate e cana la aluat si alta jumatate la framantat
Ileana- Membru.
- Mesaje : 199
Data de inscriere : 30/01/2017
Varsta : 56
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Yammmyyyy...deja parca adulmec mirosul de paine calda .
Nicoleta Rentea- Ambasador.
- Mesaje : 1987
Data de inscriere : 12/01/2015
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Ce pofta mi-ati facut...Painea de casa se maninca calda la noi..mici sanse sa mai avem pentru a doua zi..
Re: Diverse preparate din aluat dospit
imi ploua in gura
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Un puisor dulce din aluat de paine . E uns cu putin ulei si presarat cu zahar tos ,iar in interior are nuca .
Ileana- Membru.
- Mesaje : 199
Data de inscriere : 30/01/2017
Varsta : 56
Re: Diverse preparate din aluat dospit
Ileana, mâncaţi-aş pâinicile....
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia