Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Suc de soc sau Socata
+9
kale13
mami_de_gemeni(mihaela)
ioana
natya
Alina MM
DIANA81
Victoria.
pcinfo
mariana71
13 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Suc de soc sau Socata
Fetelor puneti aici retete probate pt sucul de soc.Eu as vrea sa fac ,dar nu stiu cum.Am gasit diferite retete pe internet ,dar vreau o reteta sigura.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
Pai cred ca fiecare face dupa ureche... Eu pun intr-un borcan de 5 litrii cam 5-6 flori mari de soc, vreo doua lamai taiate in jumatate si zahar dupa cum ma taie capul :) si putina sare de lamiae, cam o lingurita. Las asa pe masa in bucatarie cateva zile, pana incepe sa fermenteze usor (se aciduleaza) pe urma il pun in sticle de plastic. Dar atentie mare cand desfaceti sticlele ca dupa cateva zile in sticla devine mai ceva ca sifonul si trebuie deschis tot cate putin de tot sa rasufle, ca altfel va trebui sa faceti curatenie geerala in bucatarie :)))
Eu vreau anul asta sa fac sirop de soc dar nu am reteta, trebuie sa studiez.. Daca aveti vreo reteta sa-mi spuneti
Eu vreau anul asta sa fac sirop de soc dar nu am reteta, trebuie sa studiez.. Daca aveti vreo reteta sa-mi spuneti
Re: Suc de soc sau Socata
Nu am facut nicodata si as incerca si eu anul acesta daca as sti vreo reteta sigura.
Re: Suc de soc sau Socata
Deci nu trebuie tinut la soare sucul? Asa am gasit in retetele de pe net.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
Am gasit o reteta pe care cred ca am sa o incerc si eu: http://iulianaflorentina.blogspot.ro/2012/05/sirop-de-soc.html
doar ca eu am sa dau un clocot sau doua si cu florile sa nu ma trezesc ca va fermenta dupa aceea si cred ca nici zahar nu am sa pun asa mult, mi se pare cam mult 1.5kg la 1.5 l de apa......
Numai sa dea socul si daca fac va anunt
doar ca eu am sa dau un clocot sau doua si cu florile sa nu ma trezesc ca va fermenta dupa aceea si cred ca nici zahar nu am sa pun asa mult, mi se pare cam mult 1.5kg la 1.5 l de apa......
Numai sa dea socul si daca fac va anunt
Re: Suc de soc sau Socata
Interesanta si reteta de sirop.Aici e pe cale sa infloreasca socul.Duminica ,cred ca o sa il gasesc inflorit bine .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
eu tot timpul am pus drojdie in socata si iese usor acidulata si daca o fac seara a 2 zi deja se poate bea ma rog....la noi in bucovina asa se face
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Suc de soc sau Socata
la noi sunt unii care pun 1-2 felii de paine, tot pentru a fi acidulat ... eu nu pun decat lamaie, zahar, apa si... soc.
Fac doar o data, maxim de 2 ori pe an, cred ca imi creste tensiunea dupa el ca-mi da dureri de cap....
Fac doar o data, maxim de 2 ori pe an, cred ca imi creste tensiunea dupa el ca-mi da dureri de cap....
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Suc de soc sau Socata
Da e aceeasi idee cu drojdia sau cu painea ca si sarea de lamiae, grabesc fermentatia. Cu sare de lamiae dureaza putin mai mult, 2-3 zile
Re: Suc de soc sau Socata
Numai ce am pus o damigeana de 10 l la facut suc de soc.Sunt curioasa ce o iesi ca mirosul socului nu ca ma incanta prea tare.Doar lamaia sa-l parfumeze. Vad eu ce iese. Restul florilor le-am pus la uscat ,ca m-am dus la adunat cu sacul :#): .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
Socul uscat e bun de ceai elimina apa din corp si e bun la slabit ,
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Suc de soc sau Socata
Fetele care ati mai facut socata,de unde stiu cand e gata sucul? trebuie sa dea in fermentat? sa nu o scap sa se faca vin :#): .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
depinde ce reteta ai facut.....eu cum am zis mai sus ,il faceam seara iar a 2 zi era deja bun de baut!
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Suc de soc sau Socata
Eu am facut dupa reteta asta
http://www.laurasava.ro/2010/06/01/socata/
http://www.laurasava.ro/2010/06/01/socata/
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
Il gusti si cand e putin accidulat e gata. Nu trebuie f mult, el oricum mai fermenteaza si dupa aia in sticle, de aceea trebuie sa ai mare grija cand deschizi sticla noua, ca poti sa-ti stropesti toata casa cu suc... e mai ceva ca sampania
Re: Suc de soc sau Socata
Cand desfaci sticla sa nu stropesti pui peste dop un prosop si stai deasupra chiuvetei curge poate un pic in prosop , ai un pahar la indemina pui apoi din sticla si apoi nu mai curge ! Pofta buna e bun vara !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Suc de soc sau Socata
Va multumesc pt sfaturi :$+: . Eu cand si cand mai amestec in el si mai si gust .Are un gust particular ,care imi place. Am pus 10 l cu lamaie si 3 l fara sa vad cum e numai cu soc.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
Azi am cumparat o plasa mare de flori de sos de pe piata si l-am pus la uscat ! La iarna il folosesc la ceai !L-am pus pe balcon , intins pe o rama cu plasa de tantari si am pus o panza pe plasa sa nu se scuture polenul ! La iarna va servesc cu ceai !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Suc de soc sau Socata
Sirop de soc
Se spala putin florile daca nu sunt culese din zone ferrite de praf. Se pun intr-o cratita si se pune apa cat sa le acopere bine. Se pun pe foc si se fierb pana se moaie bine florile. Acoperiti cratita si lasati pana a doua zi acoperita sa se raceasca. A doua zi strecurati sucul, iar in zeama rezutata puneti zahar 750gr zahar la 1 litru de zeama. Dati la fiert si lasati sa fiarba pana se leaga putin, dar nu exagerat de mult. uneti cald in sticle si le legati/infiletati.
Se spala putin florile daca nu sunt culese din zone ferrite de praf. Se pun intr-o cratita si se pune apa cat sa le acopere bine. Se pun pe foc si se fierb pana se moaie bine florile. Acoperiti cratita si lasati pana a doua zi acoperita sa se raceasca. A doua zi strecurati sucul, iar in zeama rezutata puneti zahar 750gr zahar la 1 litru de zeama. Dati la fiert si lasati sa fiarba pana se leaga putin, dar nu exagerat de mult. uneti cald in sticle si le legati/infiletati.
Re: Suc de soc sau Socata
Eu am utat sa va spun de socata mea. A iesit buna .Are un gust particular ,dar imi place.In schimb nu s-a acidulat deloc.Eu l-am pus la sticle in frigider si il las asa.Ma gandeam ca daca il las mai mult afara sa nu se strice :+#: .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Suc de soc sau Socata
in primul rand inainte de a incepe multumesc ideei mele ca a dat nastere in capsorul meu asa gata cu g;uma imi aduc aminte de la tata ca el facea soc la el am vazut prima data cu borcanul de 5 l, acum sa va zic dupa ce reteta am gasit eu.
ingrediente
10 flori mari de soc
500-600gr zahar
1lamaie mare 8 gr drojdie proaspata
1 borcan de 5 l
Preparare:
Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului,se acopera cu zahar apoi adaugati sucul de lamaie si coaja taiata felii. se puneapa atat cat sa acoperetotul apoi lasata pana a doua zi. a doua zi se umple borcanul cu apa rece si se amesteca si se adauga drojdia(pentru a fermenta) se acopera cu tifon si se lasa la loc caldsi insorit pentru cateva zuile 2-3 zile(depinde cat este de cald si cat de acidulata doriti sa fie socata) in fiecare zi amestecati in borcan dimineata si seara si gustati socata. cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati socata o puneti in sticle si o tineti la frigider. socata se bea rece.
Soacra mea pe care nu am cunoscuto a tinut socata pana sa facut vin
ingrediente
10 flori mari de soc
500-600gr zahar
1lamaie mare 8 gr drojdie proaspata
1 borcan de 5 l
Preparare:
Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului,se acopera cu zahar apoi adaugati sucul de lamaie si coaja taiata felii. se puneapa atat cat sa acoperetotul apoi lasata pana a doua zi. a doua zi se umple borcanul cu apa rece si se amesteca si se adauga drojdia(pentru a fermenta) se acopera cu tifon si se lasa la loc caldsi insorit pentru cateva zuile 2-3 zile(depinde cat este de cald si cat de acidulata doriti sa fie socata) in fiecare zi amestecati in borcan dimineata si seara si gustati socata. cand a ajuns la aciditatea dorita strecurati socata o puneti in sticle si o tineti la frigider. socata se bea rece.
Soacra mea pe care nu am cunoscuto a tinut socata pana sa facut vin
ioana- Avansat.
- Mesaje : 213
Data de inscriere : 22/02/2013
Varsta : 40
Localizare : Romania,Prahova
Re: Suc de soc sau Socata
Iata reteta mea de sirop de soc.
Intr-o oala de 8 litrii am pus florile de soc clatite putin in prealabil si Frunze de menta. Am umplut oala cam pe jumate cu ele. Menta am pus doua legaturi, adica cam de doua ori cantitatea de menta din a doua poza. Am adaugat apoi 3 lime, curatate de coaja si taiate in felii. Am umplut apoi oala cu apa, nu chiar pana sus ca da in foc daca e prea plina. Am pus-o la foc, si dupa ce a inceput sa fiarba am lasat-o la fiert vreo 30min. Am lasat pana a doua zi acoperita oala sa se macereze bine si sa iasa toata aroma.
A doua zi am strecurat sucul, am adaugat zaharul (desi retetele spun cam 750gr-1kg la un litru) eu am pus 3kg de zahar la cei aprox 7 litrii jumate de suc. Am lasat sa fiarba pana a scazut pana aproape la jumate. Am pus apoi in sticle asa fierbinte.
Intr-o oala de 8 litrii am pus florile de soc clatite putin in prealabil si Frunze de menta. Am umplut oala cam pe jumate cu ele. Menta am pus doua legaturi, adica cam de doua ori cantitatea de menta din a doua poza. Am adaugat apoi 3 lime, curatate de coaja si taiate in felii. Am umplut apoi oala cu apa, nu chiar pana sus ca da in foc daca e prea plina. Am pus-o la foc, si dupa ce a inceput sa fiarba am lasat-o la fiert vreo 30min. Am lasat pana a doua zi acoperita oala sa se macereze bine si sa iasa toata aroma.
A doua zi am strecurat sucul, am adaugat zaharul (desi retetele spun cam 750gr-1kg la un litru) eu am pus 3kg de zahar la cei aprox 7 litrii jumate de suc. Am lasat sa fiarba pana a scazut pana aproape la jumate. Am pus apoi in sticle asa fierbinte.
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia