Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Ciorbe,supe...
+16
NUSA
Gabic
Carmen-Tzep
denisa_rachid
Alina MM
kmn
natya
DIANA81
bires.anamaria
claud160
Carmen
gabyta
pcinfo
mami_de_gemeni(mihaela)
Victoria.
Daria
20 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Ciorbe,supe...
Carmen , am incercat e foarte buna ! si chiar nebatuta poate fi la fel ca si iahnia , o mancare scazuta !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Ciorbe,supe...
Sa-ti fie de bine, ma bucur ca ti-a placut.
Carmen-Tzep- Ambasador.
- Mesaje : 1964
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 68
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Re: Ciorbe,supe...
Am tot incercat reteta de ciorba de burta dar nu imi iese atat de buna la la altii.La noi nu se face, am mancat prima data aici in Romania.
Voi cum o feceti??
Voi cum o feceti??
Re: Ciorbe,supe...
Reţeta mea:
Burta + os de vită le pun la fiert. Arunc întotdeauna prima apă după ce dă oala în clocot.
Le pun din nou în apă rece (+2foi de dafin, sare, piper) şi le las la fiert până când intră furculiţa în burtă. Atunci scot bucăţile din apă le las la răcit atât cât pot ţine burta în mână ca să o pot tăia fideluţe.
Pun la fiert cartofi, morcovi, ţelină, păstârnac ceapă.
Când sunt foarte bine fierte, le scot le pasez bine, apoi împreună cu apa în care au fiert le amestec cu zeama de carne.
Pun fideluţele de burtă în zeamă şi le mai dau în clocot să se amestece gusturile.
Călesc uşor un morcov ras+ un ardei roşu. Le pun în oala mare.
Nu-mi place să pun smântâna la fiert. parcă se "taie". Prefer să pun pe masă în castroane separat: smântână, usturoi pisat, hrean în oţet.
Poftă bună.
Faza asta cu pasatul legumelor mi-a spus-o o bucătăreasă profesionistă. De aceea este aşa cremoasă ciorba la restaurant.
Burta + os de vită le pun la fiert. Arunc întotdeauna prima apă după ce dă oala în clocot.
Le pun din nou în apă rece (+2foi de dafin, sare, piper) şi le las la fiert până când intră furculiţa în burtă. Atunci scot bucăţile din apă le las la răcit atât cât pot ţine burta în mână ca să o pot tăia fideluţe.
Pun la fiert cartofi, morcovi, ţelină, păstârnac ceapă.
Când sunt foarte bine fierte, le scot le pasez bine, apoi împreună cu apa în care au fiert le amestec cu zeama de carne.
Pun fideluţele de burtă în zeamă şi le mai dau în clocot să se amestece gusturile.
Călesc uşor un morcov ras+ un ardei roşu. Le pun în oala mare.
Nu-mi place să pun smântâna la fiert. parcă se "taie". Prefer să pun pe masă în castroane separat: smântână, usturoi pisat, hrean în oţet.
Poftă bună.
Faza asta cu pasatul legumelor mi-a spus-o o bucătăreasă profesionistă. De aceea este aşa cremoasă ciorba la restaurant.
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Re: Ciorbe,supe...
Nici eu nu stiam de cartofi !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Ciorbe,supe...
Dar ciorba falsa din pleurotus ati facut?
Eu am facut odata si erau ciupercile tari..citind mai tarziu reteta din nou am vazut ca ciupercile nu se fierb mult cu se intaresc iar eu le-am tot fiert sa fie buuune
Eu am facut odata si erau ciupercile tari..citind mai tarziu reteta din nou am vazut ca ciupercile nu se fierb mult cu se intaresc iar eu le-am tot fiert sa fie buuune
Re: Ciorbe,supe...
Eu am o reteta mai simpla de ciorba de burta.Pun la fiert un os bun de vita (asta e cel mai important,mie imi place sa aiba si ceva carne pe el) Arunc apa cand a dat in fiert si apoi calesc un morcov ras pt culoare,pun osul inapoi,apa.Mai pun 1-2cepe intregi ,un morcov intreg si pastarnac daca am.Nu se mai adauga apa pe parcurs,deci punem mai multa (luam in considerare faptul ca scade la fiert) .Las pana se desprinde carnea de pe os ,scot osul si legumele intregi si pun o punga de burta de vita fideluta,(decongelata)Las la fiert pana se patrunde.Intr un vas incapator bat vreo 5-6galbenusuri cu 3-400gr de smantana.Pun treptat cate putina ciorba peste amestecul cu smantana pt a ajunge la aceeasi temperatura si apoi totul inapoi in oala (astfel smantana nu se taie) Pun si putin usturoi zdrobit,sare sau delikat ,otet dupa gust .Eu tai si carnea care a fost pe os fasii si o adaug pt extragust plus putin marar dar nu e obligatoriu La servire fiecare isi mai pune smantana ,otet si se mananca cu ardei iute
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Ciorbe,supe...
Nusa asa fac si eu,dar in loc de otet,pun zeama de la gogosari murati.De la galbenusurile cu smantana se ingroasa ciorba .Daca fac ciorba doar pt o zi pun usturoi in ea ,daca fac mai multa nu bag usturoiul in ea .
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Ciorbe,supe...
Adriana multumesc pentru sfat..Am pus usturoiul in castron.. ciorbita abia astazi am terminato..am mancat doar eu si Lavi
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Ciorbe,supe...
Nusa , asa fac si eu doar ca in loc de marar pun leustean !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Ciorbe,supe...
Bună dimineața, eu nu știu să fac ciorbă de burtă, dar vă prezint ciorba mea de pasare de țară, cu tăiței de casă!
Pentru că ultima oară când am făcut tăițeii îmi era rău, nu am avut răbdare să îi tai mărunt, cu cuțitul și am tăiat cu aparat de tăiat pizza, cu lame rotunde.
Să știți că mi-au plăcut teribil și au un aspect rustic, cred că de acum înainte așa îi fac!
Rețeta presupun că o știți toate, dar dacă este nevoie, o scriu.
Poftă bună !
Pentru că ultima oară când am făcut tăițeii îmi era rău, nu am avut răbdare să îi tai mărunt, cu cuțitul și am tăiat cu aparat de tăiat pizza, cu lame rotunde.
Să știți că mi-au plăcut teribil și au un aspect rustic, cred că de acum înainte așa îi fac!
Rețeta presupun că o știți toate, dar dacă este nevoie, o scriu.
Poftă bună !
Cami Luigia- Ambasador.
- Mesaje : 2231
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 54
Re: Ciorbe,supe...
Joi mă sună soţul şi-mi zice că a luat burtă să-i fac ciorbă. Nu-mi venea să cred! Ce coincidenţă!!!!!
Am făcut-o în stilul meu. Nu-mi iese faza cu ouălele bătute.
Cami şi eu prefer tăieţei de casă. Maşinuţa s-a stricat, am fost nevoită să-i tai la mână. Rola mea este foarte veche are marginea zimţată.
Ies ondulaţi pe margine. Fiica mea nu mănâncă fideaua din comerţ. o ocoleşte în ciorbă. Pe cei de casă îi devorează.
Am făcut-o în stilul meu. Nu-mi iese faza cu ouălele bătute.
Cami şi eu prefer tăieţei de casă. Maşinuţa s-a stricat, am fost nevoită să-i tai la mână. Rola mea este foarte veche are marginea zimţată.
Ies ondulaţi pe margine. Fiica mea nu mănâncă fideaua din comerţ. o ocoleşte în ciorbă. Pe cei de casă îi devorează.
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Re: Ciorbe,supe...
Data viitoare vin cu rețeta de ruladă de casă. Iese super bine și rapidă, gustoasă!
Cami Luigia- Ambasador.
- Mesaje : 2231
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 54
Re: Ciorbe,supe...
Buna ziua!
Daca imi permiteti voi veni cu cateva completari la ciorba de burta:
osul de vaca este de preferat sa fie din picior , zona genunchiului, (os alb) pentru a nu schimba culoarea (supa ramane alba).
se fierbe osul minim 4 ore cu legume, dupa ce a fost oparit in prealabil ( aruncata prima apa), apoi se strecoara.
ouale +smantana+galbenusurile+usturoi zdrobit+sare+otet + putina supa de la oase se amesteca bine si se strecoara in momentul in care se pun in ciorba, astfel usturoiul nu ajunge in ciorba, nu isi schimba gustul nici culoarea. Peste usturoiul ramas in strecuratoare se mai pune ciorba de cateva ori pentru a iesi tot gustul din el.
pentru a fi mai groasa ca si consistenta se pune 1 ou + 50-75 grame smantana/ portie
aceasta este reteta din restaurantul unde lucrez, un restaurant cu specific romanesc
Daca imi permiteti voi veni cu cateva completari la ciorba de burta:
osul de vaca este de preferat sa fie din picior , zona genunchiului, (os alb) pentru a nu schimba culoarea (supa ramane alba).
se fierbe osul minim 4 ore cu legume, dupa ce a fost oparit in prealabil ( aruncata prima apa), apoi se strecoara.
ouale +smantana+galbenusurile+usturoi zdrobit+sare+otet + putina supa de la oase se amesteca bine si se strecoara in momentul in care se pun in ciorba, astfel usturoiul nu ajunge in ciorba, nu isi schimba gustul nici culoarea. Peste usturoiul ramas in strecuratoare se mai pune ciorba de cateva ori pentru a iesi tot gustul din el.
pentru a fi mai groasa ca si consistenta se pune 1 ou + 50-75 grame smantana/ portie
aceasta este reteta din restaurantul unde lucrez, un restaurant cu specific romanesc
mari-cristiana- Maestru
- Mesaje : 865
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 47
Localizare : galati
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Ciorbe,supe...
Multumim frumos,e bine de stiut!
Miha60- Ambasador.
- Mesaje : 1098
Data de inscriere : 25/05/2016
Varsta : 63
Localizare : Nottingham UK
Re: Ciorbe,supe...
Mari_Cristiana mulţumesc pe ntru reţeta completă. Aşteptăm şi alte secrete din bucătărie.
Gabic- Ambasador.
- Mesaje : 1163
Data de inscriere : 15/11/2013
Varsta : 55
Re: Ciorbe,supe...
Cu mare drag va spun de cate ori aveti nevoie
meniul restaurantului unde lucrez este romanesc, nu stiu retete sofisticate, nu imi place sa gatesc dar putinul pe care il stiu il impart cu voi.
meniul restaurantului unde lucrez este romanesc, nu stiu retete sofisticate, nu imi place sa gatesc dar putinul pe care il stiu il impart cu voi.
mari-cristiana- Maestru
- Mesaje : 865
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 47
Localizare : galati
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia