Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Checuri de toate tipurile
+11
Petro_iasmina
natya
denisa_rachid
kaaraa
ildi
andrushka
Victoria.
gabyta
bires.anamaria
DIANA81
mami_de_gemeni(mihaela)
15 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Checuri de toate tipurile
Un chec care mie imi place mult si il fac de cate ori am ocazia este acesta:
CHEC IN TREI CULORI (eu am reteta de pe un blog de profil, nu stiu daca am voie sa pun linkul)
Ingrediente:
pentru compozitia galbena:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta (de care doriti)
pentru linia neagra:
- 3-4 linguri cacao
pentru compozitia alba:
- 6 albusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta
Mod de preparare:
Compozitia galbena:
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Ies doar vreo 6 linguri de astfel de compozitie, dar e suficient.
- peste acestea se adauga uleiul si esenta si se mixeaza din nou, apoi se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza bine pana se incorporeaza faina
Compozitia alba:
- albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine tare ca de bezea
- se adauga uleiul si esenta iar apoi faina si praful de copt
- se mixeaza bine pana se incoporeaza faina
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia galbena
- peste aceasta se cerne cacao, cu o sita mica, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a de compozitiei galbena
- peste stratul de cacao se adauga cu o lingura, cu grija, compozitia alba si se niveleaza usor
- checul se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute -depinde si de cuptorul din dotare
- cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza si se feliaza
Mie mi-a iesit asa:
CHEC IN TREI CULORI (eu am reteta de pe un blog de profil, nu stiu daca am voie sa pun linkul)
Ingrediente:
pentru compozitia galbena:
- 6 galbenusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta (de care doriti)
pentru linia neagra:
- 3-4 linguri cacao
pentru compozitia alba:
- 6 albusuri
- 3 linguri cu varf de faina
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri ulei
- 1/2 plic praf copt
- esenta
Mod de preparare:
Compozitia galbena:
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Ies doar vreo 6 linguri de astfel de compozitie, dar e suficient.
- peste acestea se adauga uleiul si esenta si se mixeaza din nou, apoi se adauga si faina si praful de copt si se omogenizeaza bine pana se incorporeaza faina
Compozitia alba:
- albusurile se bat spuma tare apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana compozitia devine tare ca de bezea
- se adauga uleiul si esenta iar apoi faina si praful de copt
- se mixeaza bine pana se incoporeaza faina
- intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia galbena
- peste aceasta se cerne cacao, cu o sita mica, astfel incat sa acopere intreaga suprafata a de compozitiei galbena
- peste stratul de cacao se adauga cu o lingura, cu grija, compozitia alba si se niveleaza usor
- checul se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 50 de minute -depinde si de cuptorul din dotare
- cand este gata, se lasa la racit, se pudreaza si se feliaza
Mie mi-a iesit asa:
Vizitator- Vizitator
Re: Checuri de toate tipurile
3 oua
1 ceasca de zahar
1 ceasca de ulei
1 ceasca de lapte
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
3 cesti faina
Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga laptele si uleiul. Apoi faina si praful de copt.
Se unge o tava si se da la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute (eu am cuptor electric).
Se face o glazura din ciocolata de menaj 3 linguri de lapte si putin ulei. Se pune peste chec, se presara bombonele colorate - sau fiecare dupa cum vrea sa orneze. (daca nu se adauga ceva glazura dulce, eu zic sa se mai adauge la zahar ca iese un pciut cam nedulce...)
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Checuri de toate tipurile
ce bunatati aici Ruxandra arata foarte bine checul in doua culori..noi acasa faceam tort in doua culori..
Denisa csi checul tau arata super..am si eu o reteta de chec cu 3 oua doar ca la reteta mea se pune 2 cesti cu zahar si 2 cu fainasi iese super..
Denisa csi checul tau arata super..am si eu o reteta de chec cu 3 oua doar ca la reteta mea se pune 2 cesti cu zahar si 2 cu fainasi iese super..
Re: Checuri de toate tipurile
eu am o problema cu kecurile,cresc in cuptor dar ventilatorul de racire le turteste si ies urat,la fel si blaturile iar la cozonac sunt ,,lemn,, noroc cu soacra care im i face(soacra mea este moldoveanca)
dragan mirela- Maestru
- Mesaje : 820
Data de inscriere : 23/01/2014
Varsta : 51
Localizare : craiova
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia