Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Aperitive de tot felul
+12
natya
Ileana
Adrienne
NUSA
Carmen-Tzep
denisa_rachid
Carmen
kaaraa
Alina MM
kmn
pcinfo
mami_de_gemeni(mihaela)
16 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Aperitive de tot felul
Va invit sa ne impartasim retete de aperitive folositoare atunci cand dorim sa facem ceva rapid si bun.
Eu va propun niste rulouri de foietaj cu sunca si mozzarella.
Ingrediente:
2 foi de foietaj,
1 pachet de sunca de Praga (prosciutto)
1 pliculet cu mozzarella razuita.
Mod de preparare:
- Asezam foia de foietaj pe blatul de lucru si incepe sa presaram din loc in loc mozarella.
- asezam feliile de prosciutto si apoi rulam.
- taiem in cu ajutorul cutitului forma dorita. Luam o tava pe care asezam o hartie de gatit si asezam rulourile taiate la distanta intre ele.
- dam la cuptorul pre incalzit la 200 gr, pret de 10-15 minute pana cand incepe sa sa rumeneasca.
Pofta buna!
Eu va propun niste rulouri de foietaj cu sunca si mozzarella.
Ingrediente:
2 foi de foietaj,
1 pachet de sunca de Praga (prosciutto)
1 pliculet cu mozzarella razuita.
Mod de preparare:
- Asezam foia de foietaj pe blatul de lucru si incepe sa presaram din loc in loc mozarella.
- asezam feliile de prosciutto si apoi rulam.
- taiem in cu ajutorul cutitului forma dorita. Luam o tava pe care asezam o hartie de gatit si asezam rulourile taiate la distanta intre ele.
- dam la cuptorul pre incalzit la 200 gr, pret de 10-15 minute pana cand incepe sa sa rumeneasca.
Pofta buna!
Re: Aperitive de tot felul
Am facut si eu un aperitiv aseara de le-am servit pe colegele care au venit astazi la olimpiada, e oarecum asemanatoare ca gust cu pizza, reteta se poate face ca si chec aperitiv, dar eu l-am facut in tava de aragaz ca sa semene cu pizza.
Ingrediente
4 oua
4 linguri cu varf de faina
300 gr sunca taiata cubulete
300 gr cascaval ras
un iaurt (300 ml)
sare, piper, oregano si ce alte arome mai preferati
un praf de copt
Se bat spuma albusele cu sarea piper si celelalte codimente ce le preferati, se adauga galbenusurile. Apoi se incorporeaza restul ingredientelor amestecand usor cu lingura. Turnati in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava mai mica (ca cea de la sobele de pe vremuri), pt tava mare puteti dubla cantitatile, sau adaugati inca jumatate din cantitate. Eu am lasat ca mai sus si am pus in tava mare pt ca am vrut sa iasa mai subtire ca si pizza. Fiind un aluat "greu" nu va creste decat f putin.
Ingrediente
4 oua
4 linguri cu varf de faina
300 gr sunca taiata cubulete
300 gr cascaval ras
un iaurt (300 ml)
sare, piper, oregano si ce alte arome mai preferati
un praf de copt
Se bat spuma albusele cu sarea piper si celelalte codimente ce le preferati, se adauga galbenusurile. Apoi se incorporeaza restul ingredientelor amestecand usor cu lingura. Turnati in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Cantitatile de mai sus sunt pentru o tava mai mica (ca cea de la sobele de pe vremuri), pt tava mare puteti dubla cantitatile, sau adaugati inca jumatate din cantitate. Eu am lasat ca mai sus si am pus in tava mare pt ca am vrut sa iasa mai subtire ca si pizza. Fiind un aluat "greu" nu va creste decat f putin.
Re: Aperitive de tot felul
carmen....ce reteta faina, nu am incercat sa fac in tava dar cred ca afost super buna!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Aperitive de tot felul
Am facut si eu ceva in genul asta azi, l-am copt in tavile de chec, a iesit fain... sper ca gustul sa fie pe masura... poze cand tai din el...
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
pateuri cu brinza ca la tara la mama.....
INGREDIENTE
1 kg faina
jumatate kg apa calduta
drojdie cit o nuca mai mare
2 oua.
1 lgta mica otet[doar daca este faina naspa]
2 linguri ulei
un praf sare .............foarte putina
totul se framinta ca la piine ,si se lasa sa se dospeasca bine ,bine cam 1 ora la caldura
se unge masa cu ulei si se intind separat 2 foi mari cam de 0,50 grosime se rade cam 500gr brinza normala si se fac doua rulouri ca in poze ,
aceste rulouri se turtesc bine cu sucitorul sa iasa mai plate si se dau cu ou batut si cu seminte de ce vrei tu ,susanul e cel mai bun pentru copii [mac ,eventual]
apoi se taie in fisii si se baga la copt ,...............ies cam 3 tavi de aragaz din aceasta compozitie,,,,,,,,,,,,,niciodata nu ramine nimic ,cel putin la mine
eu le bag la 190 de grade cam 25 de minute,,,,,,,,,,,,cind se rumenesc deasupra sunt gata..........
bonn appetit
pofta buna
aproveche[url=]]]][URL=https://s1340.photobucket.com/user/kara281/me
1 kg faina
jumatate kg apa calduta
drojdie cit o nuca mai mare
2 oua.
1 lgta mica otet[doar daca este faina naspa]
2 linguri ulei
un praf sare .............foarte putina
totul se framinta ca la piine ,si se lasa sa se dospeasca bine ,bine cam 1 ora la caldura
se unge masa cu ulei si se intind separat 2 foi mari cam de 0,50 grosime se rade cam 500gr brinza normala si se fac doua rulouri ca in poze ,
aceste rulouri se turtesc bine cu sucitorul sa iasa mai plate si se dau cu ou batut si cu seminte de ce vrei tu ,susanul e cel mai bun pentru copii [mac ,eventual]
apoi se taie in fisii si se baga la copt ,...............ies cam 3 tavi de aragaz din aceasta compozitie,,,,,,,,,,,,,niciodata nu ramine nimic ,cel putin la mine
eu le bag la 190 de grade cam 25 de minute,,,,,,,,,,,,cind se rumenesc deasupra sunt gata..........
bonn appetit
pofta buna
aproveche[url=]]]][URL=https://s1340.photobucket.com/user/kara281/me
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 55
Re: Aperitive de tot felul
Ce bine arata, mai ai? ... multumesc si de reteta :@(:
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Aperitive de tot felul
aoleu alina mai am fix nimicut....................
kaaraa- Maestru
- Mesaje : 936
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 55
Re: Aperitive de tot felul
Merci frumos,tare bine arata ,Silvia...maine fac si eu .Am admirat si unghiutele tare ingrijite.
Re: Aperitive de tot felul
Pun aici reteta de humus, iar de nu e bine, o muta fetele, va rog...
Humus (pasta de naut)
Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare
1-2 linguri tahina (pasta de susan) (optional- eu nu pun caci mi se pare gretoasa...)
Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.
Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei dulce, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste).
Pofta mare!
Humus (pasta de naut)
Ingrediente:
2 pumni de naut
zeama de la o lamie
3-4 catei de usturoi
o ceasca ulei de masline
sare
1-2 linguri tahina (pasta de susan) (optional- eu nu pun caci mi se pare gretoasa...)
Mod de pregatire:
Pun de cu seara 2 pumni de naut in apa rece. Dimineata la trezire, schimb apa. O mai las pana pe la pranz, si schimb din nou apa. Mai sta in apa ceva timp, apoi spal bine nautul si il pun la fiert (eu il fierb in oala sub presiune si fierbe relativ repede, avand in vedere ca a stat si la inmuiat). Apa in care fierbe nautul trebuie sa fie multisoara, pentru a nu se completa cu apa rece (riscam sa nu fiarba bine). Cand a fiert, mai fierbem pana scade apa, insa nu de tot...sa mai avem 1-2 cani, caci ne folosim de ea.
Dupa ce a fiert nautul, punem in blender nautul, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, usturoiul si putina apa de la naut. Dam la blender si mai completam cu putin apa pana nautul devine o pasta fina, insa nu sa curga.
Se aseaza pe farfurie/castron (fiecare dupa imaginatie) si se poate decora fie cu boia de ardei dulce, fie cu patrunjel tocat marunt...eu de data asta l-am decorat cu marar (sunt fan marar). La servit se mai adauga putin ulei de masline (nu obligatoriu, cine doreste).
Pofta mare!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Aperitive de tot felul
Ma interesa in mod deosebit cum se procedeaza cu fierberea si ai scris clar de tot. :$+: Nu am gasit gata fiert si am luat boabe .... pare simplu. Cred ca o sa fac si tahina (borcanele-s prea mari) daca gasesc o reteta care sa-mi para ok.
Carmen-Tzep- Ambasador.
- Mesaje : 1964
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 68
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Re: Aperitive de tot felul
Aveam o reteta de tahina...tre' sa o caut... Insa pentru humus nu e neaparat nevoie, mai ales daca ai si un ulei de masline bun. Eu folosesc nerafinat, preparat de noi, cu un gust extraordinar. Nimic din comert nu se compara cu asta...
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Aperitive de tot felul
Eu am din comert, presat la rece extravirgin, scrie pe el, dar eu de unde sa stiu daca e asa.
Decat sa ma apuc de presat masline, din maslinul de peste drum :!a: , mai bine imi iau bilet de avion, si-am scapat de gatit!!!!
Decat sa ma apuc de presat masline, din maslinul de peste drum :!a: , mai bine imi iau bilet de avion, si-am scapat de gatit!!!!
Carmen-Tzep- Ambasador.
- Mesaje : 1964
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 68
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Re: Aperitive de tot felul
Te astept!!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Aperitive de tot felul
Ce bine arata, multumim Denisa!
Carmen, sa nu mergi cu mana goala, ia-ma si pe mine
Carmen, sa nu mergi cu mana goala, ia-ma si pe mine
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Aperitive de tot felul
Eu ti-am mai propus chestia asta acum cateva zile, dar n-ai vazut , asa ca oferta ramane valabila! Am tratat si cu Denisa, ne primeste, totul e aranjat nici o grija, numai sa spui tu cand ai timp ca esti vesnic in alergatura.
Carmen-Tzep- Ambasador.
- Mesaje : 1964
Data de inscriere : 05/12/2013
Varsta : 68
Localizare : depinde de imprejurari si dorinte
Re: Aperitive de tot felul
Trebuie sa fi intrat de la serviciu, or fi aparut :!Y: :!Y: de sefi, si-am iesit in graba ... la ce viteza am indata is la tine
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Adrienne- Maestru
- Mesaje : 809
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 58
Localizare : Arad
Re: Aperitive de tot felul
NUSA a scris:
Pregateste-te ca viiiiiin!!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Aperitive de tot felul
nu e facuta de mine,era o poza de pe net,pt inspiratie!
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Aperitive de tot felul
Nu stiu daca aici se potriveste, dar mi-a placut mult ideea:
https://www.facebook.com/bonappeti/videos/625687454138566/?fref=nf
https://www.facebook.com/bonappeti/videos/625687454138566/?fref=nf
Re: Aperitive de tot felul
Chec aperitiv
6-7 cartofi mai mari
350-400grame carne de porc
2 cepe
1 ardei gras
verdeata
4 oua
sare ,piper ,ulei
Cartofii se taie cubulete si se frig in putin ulei .Se pun la scurs pe servetele
Ceapa se taie julien ,ardeiul gras se toaca marunt si se calesc impreuna cu carnea de porc taiata cubulete
Se amesteca compozitia de cartofi cu carnea fripta ,se adauga 3 oua batute ,se pune sare ,piper ,verdeata ,se omogenizeaza bine si se pune in tava .
Deasupra turnam 1 ou batut si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos .
6-7 cartofi mai mari
350-400grame carne de porc
2 cepe
1 ardei gras
verdeata
4 oua
sare ,piper ,ulei
Cartofii se taie cubulete si se frig in putin ulei .Se pun la scurs pe servetele
Ceapa se taie julien ,ardeiul gras se toaca marunt si se calesc impreuna cu carnea de porc taiata cubulete
Se amesteca compozitia de cartofi cu carnea fripta ,se adauga 3 oua batute ,se pune sare ,piper ,verdeata ,se omogenizeaza bine si se pune in tava .
Deasupra turnam 1 ou batut si lasam la cuptor pana se rumeneste frumos .
Ileana- Membru.
- Mesaje : 199
Data de inscriere : 30/01/2017
Varsta : 56
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia