Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Felul 2
+16
carmenush
kmn
Carmen
adelinacomanescu
mariana71
bleaumihaela
pcinfo
ildi
DIANA81
Adrienne
natya
gabyta
mami_de_gemeni(mihaela)
Victoria.
bires.anamaria
Daria
20 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Re: Felul 2
am zis sa va scriu si eu o reteta tare apreciata la noi in familie
VARZA A LA CLUJ
ingrediente:
500 gr carne tocata
1 morcov
1 ceapa
putin suc de rosii
250 gr orez
500gr varza murata
smantana mai lichida
1 ou
intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si carnea tocata.se lasa la calit apoi se adauga sosul de rosii ,se adauga putina apa si se lasa pe foc pana este fiarta carnea,se adauga condimente:sare,piper dupa gust se mai da un clocot si se pune deoparte.
in alta oala se pune la fiert orezul cu putina sare,dupa ce sa fiert se lasa deoparte
iar in alta oala se pune la calit varza murata spalata in mai multe ape in functie de gust sa nu fie prea acra.se lasa putin la calit apoi se pune putina apa si se lasa la fiert.
dupa ce toate sunt fierte se pun intro tava straturi incepand cu un rand varza,un rand orez,un rand carne un strat de smantana apoi se incepe iar cu varza,orez ,carne ,smantana si se termina cu un strat de varza peste care se pune un ou batut si se baga la cuptor pana se rumeneste oul.
pofta buna
VARZA A LA CLUJ
ingrediente:
500 gr carne tocata
1 morcov
1 ceapa
putin suc de rosii
250 gr orez
500gr varza murata
smantana mai lichida
1 ou
intr-o cratita se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoarea mare si carnea tocata.se lasa la calit apoi se adauga sosul de rosii ,se adauga putina apa si se lasa pe foc pana este fiarta carnea,se adauga condimente:sare,piper dupa gust se mai da un clocot si se pune deoparte.
in alta oala se pune la fiert orezul cu putina sare,dupa ce sa fiert se lasa deoparte
iar in alta oala se pune la calit varza murata spalata in mai multe ape in functie de gust sa nu fie prea acra.se lasa putin la calit apoi se pune putina apa si se lasa la fiert.
dupa ce toate sunt fierte se pun intro tava straturi incepand cu un rand varza,un rand orez,un rand carne un strat de smantana apoi se incepe iar cu varza,orez ,carne ,smantana si se termina cu un strat de varza peste care se pune un ou batut si se baga la cuptor pana se rumeneste oul.
pofta buna
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Felul 2
victoria eu la reteta asta ii spun "sarmale imprastiate"
ca eu nu ma impac deloc cu sarmalele sa le invelesc asa ca le fac in felul asta
ca eu nu ma impac deloc cu sarmalele sa le invelesc asa ca le fac in felul asta
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Felul 2
Ana mi-ai facut pofta cu varza ta alla Cluj. Maine trebuie musai sa caut varza murata ca nu vreau sa fac cu varza proaspata.
Re: Felul 2
va mai scriu o reteta la care se bateau ai mei la inceput ca nu le ajungea ,dupa aia fac portie dubla.
este o reteta luata de pe postul"acasa" de la" bunica"daca o mai tineti minte pe batranica aia ce aparea acum cativa ani
FASOLE VERDE CU VITEL
500 gr carne vitel
1 kg fasole verde(eu fac si fasole de la borcan)
1 ceapa
suc rosii
smantana
pe foc intro cratita se pune ulei.se toaca ceapa.se curata fasolea,se fierbe si se lasa la racit.in uleiul fierbinte se prajeste carnea.se adauga cepa,apa.se fierbe carnea la foc mare.se pune sare.cand sa inmuiat carnea se adauga fasolea si piper.se fierbe 5 minute ,se adauga suc de rosii,patrunjel si smantana cat va lasa inima :$$:
pofta buna
este o reteta luata de pe postul"acasa" de la" bunica"daca o mai tineti minte pe batranica aia ce aparea acum cativa ani
FASOLE VERDE CU VITEL
500 gr carne vitel
1 kg fasole verde(eu fac si fasole de la borcan)
1 ceapa
suc rosii
smantana
pe foc intro cratita se pune ulei.se toaca ceapa.se curata fasolea,se fierbe si se lasa la racit.in uleiul fierbinte se prajeste carnea.se adauga cepa,apa.se fierbe carnea la foc mare.se pune sare.cand sa inmuiat carnea se adauga fasolea si piper.se fierbe 5 minute ,se adauga suc de rosii,patrunjel si smantana cat va lasa inima :$$:
pofta buna
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Felul 2
Un sufleu de brocoli v-ar interesa?mie imi place atat de mult incat asi manca toata tava.Daca va tenteaza pun si reteta gutoasa de sufleu.
Vizitator- Vizitator
Re: Felul 2
Daaaaaaaaaaaaaaa,cand ai timp chiar te rog sa pui retetaMMarinella a scris:Un sufleu de brocoli v-ar interesa?mie imi place atat de mult incat asi manca toata tava.Daca va tenteaza pun si reteta gutoasa de sufleu.
Wwawwww ,varza a la Cluj,,,,e o nebunie de mancare ,,as manca zilnic,,si eu fac tot mereu.
Azi eu am facut din nou Conopida la cuptor
Proces tehnologic
-Se fierbe conopida pana este fiarta ,,da nu moale de sa se imprastie,,asa normala.(eu de data asta am pierto pe aburi)
-intre timp calim -2cepe ,cca 300 grame baicon,,sau cat doriti,ciuperci,iarasi la alegere,,si ce mai doriti puteti adauga la alegere ce aveti prin frigider,carnaciori,carnati,salam,mazare,,,etc.
-asezam bucatelele de conopida in tava,puteti sa ungeti tava cu putin unt daca vreti,,euy nu am uns de data asta
-peste conopida punem cu lingura compozitia de ceapa si celelalte ingrediente.
-separat batem 3 oua cu 300-400 ml smantana,,
-peste am pus cascaval ras si am dat la cuptor ptr cca 25-30 min,,daca nu se rumeneste deasupra in acest timp dati cuptorul pe grill sau puteti tava pe treapta cea mai inalta a cuptorului .
Tava mea are 28 cm iar conopina era de 1 kg aprox.
Pofta buna!!!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Felul 2
Multumim de retete !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Felul 2
Gabyta, si eu fac conopida la cuptor dar o alta varianta , fara bacon si ciuperci. Saptamina viitoare, incerc varianta ta, arata excelent.
Multumim.
Multumim.
Adrienne- Maestru
- Mesaje : 809
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 58
Localizare : Arad
Re: Felul 2
Lasagna
Ingrediente sos de carne: 500 gr - 1 Kg carne macinata amestec, 2/3 sticlete sos de rosii passata, 1 ceapa tocata marunt, putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.
3 mozzarella, 4 oua fierte taiate cubulete mici.
1- 2 pachete de paste lasagna Barilla (nu necesita fierbere prealabila).
Mod de preparare sos: calim carnea in putin ulei de masline incins, adaugam ceapa, sosul de rosii si condimentam. (eventual se poate adauga mazare cam 300 gr)Se lasa sa fiarba la foc potrivit 2 ore.
Mod preparare lasagna:
- intr-o tava asezam un strat de sos apoi asezam foile de lagasagna, acoperim din nou cu sos de carne si deasupra presaram cu mozzarella, oua si parmezan.
- se repeta procedura pana se epuizeaza sosul de carne.
- sa da la cuptorul preincins la 180-200 gr (optiunea sus/jos) timp de 25-35 minute.
Pofta buna!
Ingrediente sos de carne: 500 gr - 1 Kg carne macinata amestec, 2/3 sticlete sos de rosii passata, 1 ceapa tocata marunt, putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.
3 mozzarella, 4 oua fierte taiate cubulete mici.
1- 2 pachete de paste lasagna Barilla (nu necesita fierbere prealabila).
Mod de preparare sos: calim carnea in putin ulei de masline incins, adaugam ceapa, sosul de rosii si condimentam. (eventual se poate adauga mazare cam 300 gr)Se lasa sa fiarba la foc potrivit 2 ore.
Mod preparare lasagna:
- intr-o tava asezam un strat de sos apoi asezam foile de lagasagna, acoperim din nou cu sos de carne si deasupra presaram cu mozzarella, oua si parmezan.
- se repeta procedura pana se epuizeaza sosul de carne.
- sa da la cuptorul preincins la 180-200 gr (optiunea sus/jos) timp de 25-35 minute.
Pofta buna!
Re: Felul 2
dar nu pui besciamella???
eu fac lasagna alla bologneze.....cand am timp o sa pun si eu reteta
eu fac lasagna alla bologneze.....cand am timp o sa pun si eu reteta
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Felul 2
Toate retetele ne intereseaza asa ca va asteptam !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Felul 2
si eu fac lasagne tot cu besciamella,iar carnea tocata o fierb la foc mic cu ceapa si morcovi taiati cubulete si sos rosu ptr circa 2-3 ore.
am mincat insa lasagne cu crostacei foarte bune si usoare.trebuie sa caut reteta!
insa,lasagne ca si pastele intra la felul 1
am mincat insa lasagne cu crostacei foarte bune si usoare.trebuie sa caut reteta!
insa,lasagne ca si pastele intra la felul 1
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Felul 2
Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2...
Re: Felul 2
pcinfo a scris:Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2...
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Felul 2
pcinfo a scris:Eu fac o lasagna foooooooarte buna... iau gata preparata de la billa, nu stiu ce firma e, dar imi place tare mult. E vegetariana, vinete si tot felul de chestii prin ea. O bag la cuptor vreo 15-20 de minute si gata felul 2...
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Felul 2
Asta e varianta care am invatat sa o gatesc de la sot. Abia astept sa vad si variantele voastre sa stiu unde sa mai schimb putin.
Re: Felul 2
burghinion de porc:
500g pulpa de porc taiata fasii
2 cepe taiate fff marunt
4 catei de usturoi
1 ardei rosu, 1 galben,1 verde iute taiate julien
150 g kaiser taiat batonase
250 g ciuperci taiate felii
4 rosii taiate cuburi
2-3 linguri suc de rosii
1 lingura de faina
2 linguri unt
se caleste carnea, ceapa si usturoiul in unt, se adauga kaiserul, ardeiul si se adauga 2 cani de apa. Cand carnea este fiarta se adauga rosiile si sucul de rosii.faina se desface si ea in cateva linguri de apa si se adauga in sos, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foi de dafin.Ciupercile se calesc in baie de ulei si se adauga deasupra.
500g pulpa de porc taiata fasii
2 cepe taiate fff marunt
4 catei de usturoi
1 ardei rosu, 1 galben,1 verde iute taiate julien
150 g kaiser taiat batonase
250 g ciuperci taiate felii
4 rosii taiate cuburi
2-3 linguri suc de rosii
1 lingura de faina
2 linguri unt
se caleste carnea, ceapa si usturoiul in unt, se adauga kaiserul, ardeiul si se adauga 2 cani de apa. Cand carnea este fiarta se adauga rosiile si sucul de rosii.faina se desface si ea in cateva linguri de apa si se adauga in sos, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si foi de dafin.Ciupercile se calesc in baie de ulei si se adauga deasupra.
bleaumihaela- Membru.
- Mesaje : 115
Data de inscriere : 26/01/2013
Re: Felul 2
Va spun si eu cum fac :
LASAGNE AL RAGU[center]
Pt ragu avem nevoie de:
-1kg carne tocata amestec
-o ceapa taiata marunt
-un morcov taiat marunt
-tulpina de telina taiata marunt
-rozmarin taiat marunt
-un pahar vin rosu sec
- un borcan de bulion 400 gr,dar e posibil sa se ceara mai mult daca nu se inroseste destul.
Se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb la foc f incet ,chiar si timp de 3-4 ore.Cu cat se fierbe mai mult ,cu atat e mai bun.La final ,nu trebuie sa fie prea scazuta umplutura,de aceea trebuie tinut la foc mic si cu cap cat mai ermetic.In caz ca e prea densa se pune un pic de supa sau apa.
Mai avem nevoie de:
-Un pachet lasagne
-1 kg besciamella(eu o fac de multe ori in casa:se pune la topit un cub -2 de unt si apoi se adauga faina,cam 50-100gr mestecand incontinuu sa nu faca gogoloase si apoi se adauga lapte pana ajunge la consistenta dorita.)
-cascaval grana ras
Mod de asamblare:
Eu foile le dau un pic prin apa clocotita si le intind pe servetele ca sa absoarba din apa.
In tava unsa cu un pic de ulei se pune o lingura de umplutura si una de besciamella si se unge bine fundul tavii.Apoi -un rand de foi , umplutura ,besciamella si se presara cu cascaval.Se fac asa 4 randuri de foi si se incheie cu umplutura, besciamella si cascaval.
Se da la cuptorul incins,pt 45-50 min la 180°. Trebuie sa fie frumos rumenita ,deci poate sa fie nevoie si de mai mult timp.Depinde de cuptor.
LASAGNE AL RAGU[center]
Pt ragu avem nevoie de:
-1kg carne tocata amestec
-o ceapa taiata marunt
-un morcov taiat marunt
-tulpina de telina taiata marunt
-rozmarin taiat marunt
-un pahar vin rosu sec
- un borcan de bulion 400 gr,dar e posibil sa se ceara mai mult daca nu se inroseste destul.
Se pun toate ingredientele intr-o cratita si se fierb la foc f incet ,chiar si timp de 3-4 ore.Cu cat se fierbe mai mult ,cu atat e mai bun.La final ,nu trebuie sa fie prea scazuta umplutura,de aceea trebuie tinut la foc mic si cu cap cat mai ermetic.In caz ca e prea densa se pune un pic de supa sau apa.
Mai avem nevoie de:
-Un pachet lasagne
-1 kg besciamella(eu o fac de multe ori in casa:se pune la topit un cub -2 de unt si apoi se adauga faina,cam 50-100gr mestecand incontinuu sa nu faca gogoloase si apoi se adauga lapte pana ajunge la consistenta dorita.)
-cascaval grana ras
Mod de asamblare:
Eu foile le dau un pic prin apa clocotita si le intind pe servetele ca sa absoarba din apa.
In tava unsa cu un pic de ulei se pune o lingura de umplutura si una de besciamella si se unge bine fundul tavii.Apoi -un rand de foi , umplutura ,besciamella si se presara cu cascaval.Se fac asa 4 randuri de foi si se incheie cu umplutura, besciamella si cascaval.
Se da la cuptorul incins,pt 45-50 min la 180°. Trebuie sa fie frumos rumenita ,deci poate sa fie nevoie si de mai mult timp.Depinde de cuptor.
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Felul 2
si eu fac de asta ,singura diferenta e ca in besciamella pun oleaca de nocce moscata si folosesc foi proaspete!!si e suuuuuuuuuuuuuuper buna!!...
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Felul 2
Daaaaaaaaaa,am uitat sa spun de nocce moscata .
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia