Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Felul 2
+16
carmenush
kmn
Carmen
adelinacomanescu
mariana71
bleaumihaela
pcinfo
ildi
DIANA81
Adrienne
natya
gabyta
mami_de_gemeni(mihaela)
Victoria.
bires.anamaria
Daria
20 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Felul 2
Multumim de reteta Carmenush
Sunt deliciosi , eu i-am executat ca de mult ai aveam in plan iar azi mi-ai facut pofta .
Eu am pus bacon afumat si cascaval feliat ,cand au fost aproape gata am facut un mujdei cu 2 catei de usturoi , vegeta,putina sare ,piper ,apa si vin alb , apoi am turnat cate o linguriita ,2 din mujdei peste cartofi si i-am mai lasat putin,,,,am uitat sa pun patrunjelul verde.
Sumt deliciosi !!
Sunt deliciosi , eu i-am executat ca de mult ai aveam in plan iar azi mi-ai facut pofta .
Eu am pus bacon afumat si cascaval feliat ,cand au fost aproape gata am facut un mujdei cu 2 catei de usturoi , vegeta,putina sare ,piper ,apa si vin alb , apoi am turnat cate o linguriita ,2 din mujdei peste cartofi si i-am mai lasat putin,,,,am uitat sa pun patrunjelul verde.
Sumt deliciosi !!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Felul 2
wow...gabyta, carmenush...ce bine arata!!!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Felul 2
mmm, cat de bine arataaaa
Mie imi place sa fac cartofi la cuptor intregi si curatati de coaja ca sa faca o crusta frumoasa, apoi ii scot , ii tai in 4 si rad deasupra branza si pun 2-3 linguri de smantana . Este delicios
Mie imi place sa fac cartofi la cuptor intregi si curatati de coaja ca sa faca o crusta frumoasa, apoi ii scot , ii tai in 4 si rad deasupra branza si pun 2-3 linguri de smantana . Este delicios
Vizitator- Vizitator
Re: Felul 2
Arata tare bine ! maine si eu fac ! multumim de reteta !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Felul 2
Couscous
https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10366116_703716243000405_7324707126058419633_n.jpg
200 gr de couscous
legume - fiecare dupa pofta inimii - eu astazi am pus asa: 1 ceapa, 1/2 varza, 1 conopida mica, 3 morocvi (se taie si se scoate miezul), dovleac, 2 cartofi, mazare si fasole verde
condimente: sare, piper, curcuma, ghimbir si chimion
o legatura de patrunjel si coriandru (aici le pot lua amestecate) care se leaga si se lasa aproximativ 10 minute, apoi se scoate
carne - e mai gustos daca exiosta si os la carne
Oala pentru couscous e oala care are 2 compartimente: oala jos si deasupra o sita. Se pune in oala carnea la fiert cu putina sare si se ia spuma.
Intre timp, pregatim couscous-ul pe care il punem intr-un vas intins si presaram apa pe el, apoi il frecam intre palme. Cand vedem ca deja isi mareste putin volumul, punem putin ulei pe maini si incepem si frecam iar. Cand operatia e gata, il punem in sita, punem sita deasupra oalei si lasam 20 minute. Dupa 20 de minute punem iar couscous-ul in vasul intins, si luam din zeama de carne cu un polonic si incepem si presaram peste el. Apoi il frecam iar intre palme, apoi iar cu ulei. (la fiecare 20 de minute mai afcem aceasta operatiune inca de 2 ori). Punem legumele taiate mare in oala si lasam la fiert. Dupa ultima frecare cu supa si ulei a couscous-ului, adaugam si condimentele si mai lasam la fiert inca 20-30 de minute.
Se scoate pe un paltou intins couscous-ul, se presara puin sos, se pune carnea si legumele in centru. Se aduce la masa intr-un castron sos - pentru cine il vrea mai umed.
Pofta mare!
PS: se poate face cu o varietate intreaga de legume, inclusiv naut. Fiecare dupa pofta inimii, iar procedeul este acelasi.
https://scontent-b-mad.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t1.0-9/10366116_703716243000405_7324707126058419633_n.jpg
200 gr de couscous
legume - fiecare dupa pofta inimii - eu astazi am pus asa: 1 ceapa, 1/2 varza, 1 conopida mica, 3 morocvi (se taie si se scoate miezul), dovleac, 2 cartofi, mazare si fasole verde
condimente: sare, piper, curcuma, ghimbir si chimion
o legatura de patrunjel si coriandru (aici le pot lua amestecate) care se leaga si se lasa aproximativ 10 minute, apoi se scoate
carne - e mai gustos daca exiosta si os la carne
Oala pentru couscous e oala care are 2 compartimente: oala jos si deasupra o sita. Se pune in oala carnea la fiert cu putina sare si se ia spuma.
Intre timp, pregatim couscous-ul pe care il punem intr-un vas intins si presaram apa pe el, apoi il frecam intre palme. Cand vedem ca deja isi mareste putin volumul, punem putin ulei pe maini si incepem si frecam iar. Cand operatia e gata, il punem in sita, punem sita deasupra oalei si lasam 20 minute. Dupa 20 de minute punem iar couscous-ul in vasul intins, si luam din zeama de carne cu un polonic si incepem si presaram peste el. Apoi il frecam iar intre palme, apoi iar cu ulei. (la fiecare 20 de minute mai afcem aceasta operatiune inca de 2 ori). Punem legumele taiate mare in oala si lasam la fiert. Dupa ultima frecare cu supa si ulei a couscous-ului, adaugam si condimentele si mai lasam la fiert inca 20-30 de minute.
Se scoate pe un paltou intins couscous-ul, se presara puin sos, se pune carnea si legumele in centru. Se aduce la masa intr-un castron sos - pentru cine il vrea mai umed.
Pofta mare!
PS: se poate face cu o varietate intreaga de legume, inclusiv naut. Fiecare dupa pofta inimii, iar procedeul este acelasi.
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Felul 2
Pentru ca este vara si avem legume ,astazi voi prepara spaghete de legume:
Aproximativ 300 grame spaghete de legume(eu pun morcovi,dovlecei si vinete) trase la tigaie cu putin ulei de masline , (sare si piper dupa gust) apoi adaugam spre sfarsit un catel de usturoi zdrobit si foarte putin otet balsamic. Este o garnitura minunata alaturi de un piept sau un muschiulet la gratar, dar merg si simple. Daca va place patrunjelul puteti adauga din abundenta in farfurie.
Aproximativ 300 grame spaghete de legume(eu pun morcovi,dovlecei si vinete) trase la tigaie cu putin ulei de masline , (sare si piper dupa gust) apoi adaugam spre sfarsit un catel de usturoi zdrobit si foarte putin otet balsamic. Este o garnitura minunata alaturi de un piept sau un muschiulet la gratar, dar merg si simple. Daca va place patrunjelul puteti adauga din abundenta in farfurie.
mari-cristiana- Maestru
- Mesaje : 865
Data de inscriere : 13/07/2014
Varsta : 47
Localizare : galati
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia