Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Alte deserturi
+24
Christeli
Carmen
loriss54
laly
mami_de_gemeni(mihaela)
NUSA
tadok
Victoria.
elenamariana43
emmancita
Dorina Narita
miha1950
gabyta
natya
mimiady63
denisa_rachid
Didy(sandica)
ildi
adelinacomanescu
DIANA81
kmn
tunderke
Alina MM
pcinfo
28 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Alte deserturi
Galuste cu prune:
Eu le fac cam asa: aproximativ 1 kg de catrofi se fierb in coaja, dupa care ii las sa se raceasca, ii curat de coaja si ii dau pe razatoare. Pun cartofii pe planseta, adaug 2 oua, putina sare, si faina "cat cuprinde" vreo 6-7 linguri cu varf, nu stiu exact, dar in orice caz pana obtineti un aluat moale care nu mai este lipicios.
Tai aluatul in 4-5 parti, rulez fiecare (fac un sul mai grosut din fiecare) si tai bucatele in care "imbrac" prunele. In mod normal folosesc prune din acelea mici bistritene cum le stiu eu, dar daca nu gasesc din alea, si am prune mai mari le tai pe jumatate.
Puneti un vas mai mare cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se pun galustele (eu fac cam in doua ture ca nu-mi intra niciodata toti, sa nu fie suprapusi). Miscati din cand in cand oala sa nu se lipeasca pe fund, sau ii iscati cu o paleta. Cand incepe sa fiarba, dupa se ridica la suprafata, ii mai lasati putin, dupa care ii scoateti si ii pravaliti prin pesmet prajit putin (cat sa devina auriu) in putin ulei.
Eu le fac cam asa: aproximativ 1 kg de catrofi se fierb in coaja, dupa care ii las sa se raceasca, ii curat de coaja si ii dau pe razatoare. Pun cartofii pe planseta, adaug 2 oua, putina sare, si faina "cat cuprinde" vreo 6-7 linguri cu varf, nu stiu exact, dar in orice caz pana obtineti un aluat moale care nu mai este lipicios.
Tai aluatul in 4-5 parti, rulez fiecare (fac un sul mai grosut din fiecare) si tai bucatele in care "imbrac" prunele. In mod normal folosesc prune din acelea mici bistritene cum le stiu eu, dar daca nu gasesc din alea, si am prune mai mari le tai pe jumatate.
Puneti un vas mai mare cu apa la fiert, cand incepe sa fiarba, se pun galustele (eu fac cam in doua ture ca nu-mi intra niciodata toti, sa nu fie suprapusi). Miscati din cand in cand oala sa nu se lipeasca pe fund, sau ii iscati cu o paleta. Cand incepe sa fiarba, dupa se ridica la suprafata, ii mai lasati putin, dupa care ii scoateti si ii pravaliti prin pesmet prajit putin (cat sa devina auriu) in putin ulei.
Re: Alte deserturi
Eu pun in pesmetul prajit si putzin zahar si scortisoara iar in apa in care le fierb putina sare
Vizitator- Vizitator
Re: Alte deserturi
da si eu pun dar nu totdeauna, iar sare in apa, asa e dar mai uit, sunt eu mai certata cu sarea
Re: Alte deserturi
Si eu am mancat azi, yamiii, ce bune sunt.... mama le facuse deja cand am ajuns acasa, asa ca doar spalat rapid si infulecat pana puteai pusca purecii pe burta
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Alte deserturi
Vai ce bune sunt, trebuie sa fac si eu.
Sa fie prune in gradina si fac.
Eu am facut odata cu aluat oparit, fara cartofi, foarte bune, trebuie sa caut reteta.
Sa fie prune in gradina si fac.
Eu am facut odata cu aluat oparit, fara cartofi, foarte bune, trebuie sa caut reteta.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Alte deserturi
musai sa fac si eu caci salivez aici pe taste:)
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Alte deserturi
Aaa si inca ceva, acelasi aluat, daca ii faceti mici (cam ca niste pufuleti mai mari) obtineti ceea ce pe aici se numesc vuțăne
Re: Alte deserturi
pai si de astea imi facea bunica:+): cu ceapa cu ceapa calita si zahar sau pesmet si zahar....diseara cred ca fac ca mor de pofta:+=:
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Alte deserturi
Eu le stiu ca "nudli", altii le zic "Pute" (putisoare) pentru exprimare, dar asa le zice
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Alte deserturi
sa traiesti alino...ca asa imi veni si mie pe limba cum se cheama pe la noi in bucovina....le zice ''clegne''
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Alte deserturi
Nu stiam prima data despre ce e vorba, eu le stiam de cnele, acum m-am lamurit!
Eu fac in fiecare an de cum se coc prunele, ne plac foarte mult!
Eu fac in fiecare an de cum se coc prunele, ne plac foarte mult!
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Alte deserturi
da,da,asa le stiu si eu,de "nudli"Alina MM a scris:Eu le stiu ca "nudli", altii le zic "Pute" (putisoare) pentru exprimare, dar asa le zice
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Alte deserturi
Mi-am luat si eu prune astazi maine ma apuc de treaba .Ildi si noi tot asa le spunem ,am reteta de cativa ani buni de la o matusa din Hunedoara ,eu pun si nuca macina la sfarsit peste ele ,o nebunie :!S:
Didy(sandica)- Ambasador.
- Mesaje : 1231
Data de inscriere : 06/03/2013
Re: Alte deserturi
mie de exemplu imi plac mai mult cu prune uscate.....deh-....am eu o ''pasarica''
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Alte deserturi
Tunde, sarut mana!!!!! Acum fug la bucatarie!!!!!!!
Edit:au iesit super...diseara mai fac o portie, a mancar Marwan 3
Edit:au iesit super...diseara mai fac o portie, a mancar Marwan 3
Ultima editare efectuata de catre denisa_rachid in Mar Oct 29, 2013 1:25 am, editata de 1 ori
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Alte deserturi
Tunderke
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Alte deserturi
Eu cand ma apuc sa fac, cum e gata unul e furata de fete, eu abia apuc sa gust.
Tot zic ca fac cu miere si nuci, dar cand termin imi raman doar cateva bucati.
Tot zic ca fac cu miere si nuci, dar cand termin imi raman doar cateva bucati.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Alte deserturi
Mai am in arhiva mea de retete si alte retete cu pancakes, cu verdeturi si alte minuni, o sa vi le pun si alea.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Alte deserturi
Asteptam cuminti
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Alte deserturi
Si noi le-am "servit" cu miere pe ele si sotul una si cu unt de arahide...
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Alte deserturi
Am citit ,mi-a placut ,,asa ca le-am executat ,,,nu stiu cat de reusite sunt in comparatie cu alte retete deoarece e prima data ca fac si eu ,,,,oricum au iesit taaaaaaaaare gustoase si pufoase,,,eu le-am halit(am papat 3 :!T: ) cu miere si nuci ,Lucy cu unt si dulceata de afine.
In concuzie,,,,,RETETA REUSITA !!
MULTUMIM Tunde de link
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Alte deserturi
O reteta de saleuri incercata de voi aveti? Vreau sa fac sambata dar sa fie bune...
Vizitator- Vizitator
Re: Alte deserturi
Saleuri 1
1pachet margarina ( Unirea)
250ml smanatna
un varf de cutit sare
o lingurita rasa bicarbonat
15 linguri pline de faina.
Se framanta si se laa la rece o ora.Se intinde o foaie de 1/2 cm si se taie cu ruleta.Se ung cu galbenus de ou frecat cu 3-3 linguri de lapte si se presara cu ce vrei: sare, chimen, mac, susaan, cavaval, telemea.
Saleuri 2
1/4 kg untura
1/4 l lapte
2 oua
drojdie cat o nuca
sare
faina cat cuprinde pt un aluat elastic
Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se toarna intr-un castron in care se afla celellate ingrediente si se framanta.Se lasa la dospit.Se procedeaza ca la primele saleuri.
Amandoua retetele sunt bune, eu ;le fac in functie de ingredientele pe care le am in casa la momentulk respectiv.
1pachet margarina ( Unirea)
250ml smanatna
un varf de cutit sare
o lingurita rasa bicarbonat
15 linguri pline de faina.
Se framanta si se laa la rece o ora.Se intinde o foaie de 1/2 cm si se taie cu ruleta.Se ung cu galbenus de ou frecat cu 3-3 linguri de lapte si se presara cu ce vrei: sare, chimen, mac, susaan, cavaval, telemea.
Saleuri 2
1/4 kg untura
1/4 l lapte
2 oua
drojdie cat o nuca
sare
faina cat cuprinde pt un aluat elastic
Se incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se toarna intr-un castron in care se afla celellate ingrediente si se framanta.Se lasa la dospit.Se procedeaza ca la primele saleuri.
Amandoua retetele sunt bune, eu ;le fac in functie de ingredientele pe care le am in casa la momentulk respectiv.
Re: Alte deserturi
Multumesc Miha, cred ca o sa incerc prima reteta, desi cred ca sunt mai fragede cu untura. Dar untura n-am, le las pe acelea pentru Craciun. Noua ne plac foarte mult saleurile, am facut o data dar nu mi-a placut cum au iesit.
Vizitator- Vizitator
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia