Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Alte deserturi
+24
Christeli
Carmen
loriss54
laly
mami_de_gemeni(mihaela)
NUSA
tadok
Victoria.
elenamariana43
emmancita
Dorina Narita
miha1950
gabyta
natya
mimiady63
denisa_rachid
Didy(sandica)
ildi
adelinacomanescu
DIANA81
kmn
tunderke
Alina MM
pcinfo
28 participanți
Pagina 2 din 5
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Alte deserturi
Fetelor retete de bezele nu aveti ? va rog !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Alte deserturi
Eu bezele nu am mai facut, secretul e sa le coci la foc foarte mic, mai mult sa se usuce decat sa se coaca. Sigur reteta de AICI BEZELE trebuie sa iasa si are toti pasii si instructiunile. Mai mult nu pot sa te ajut.
Vizitator- Vizitator
Re: Alte deserturi
Albusurile se separa usor de galbenusuri cat sunt reci, dar ca sa obtii o spuma cu volum trebuie sa le lasi sa ajunga la temperatura camerei (15-30min). Cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie adaugate dupa ce ai obtinut o spuma din albusuri le ajuta sa se stabilizeze si sa obtii albusuri batute spuma ca la carte.
Cel mai bun zahar pentru bezele este cel fin sau superfin (nu pudra) pentru ca se dizolva rapid si usor in albusuri. Raportul pe care trebuie sa il tii minte este de 50g de zahar la 1 albus de ou. Se adauga treptat in timp ce bati albusurile pentru a se incorpora mai usor. Poti sa verifici daca este complet dizolvat frecand intre doua degete putina spuma. Daca inca este zgronturoasa, continua sa mixezi.
Temperatura la care se coc bezelele perfecte este intre 100C si 140C. O temperatura mica permite evaporarea treptata a umiditatii din bezele si formarea texturii lor crocante. Daca temperatura este prea mare, albusul de la suprafata se va stabiliza mai repede si se va arde, ceea ce va face ca suprafata sa se crape si sa devina maronie. Ca sa previi craparea bezelelor abtine-te sa deschizi usa cuptorului macar in prima jumatate de ora.
Reteta de bezele
3 albusuri
150g zahar fin
¼ lingurita otet de vin alb
1 lingurita extract de vanilie
Incinge cuptorul la 100C. Albusurile se bat spuma la viteza medie. Se adauga otetul si se continua mixarea adaugand treptat (lingurita cu lingurita) zaharul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt cand are un aspect lucios si e la fel batoasa ca frisca.
Cu o lingura sau cu posul de patiserie formeza bezele in tava, pe o hartie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ - 1 ¾ ore. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.
Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul si lasa usa intredeschisa. Lasa bezelele sa se raceasca in cuptor cateva ore sau peste noapte.
Cel mai bun zahar pentru bezele este cel fin sau superfin (nu pudra) pentru ca se dizolva rapid si usor in albusuri. Raportul pe care trebuie sa il tii minte este de 50g de zahar la 1 albus de ou. Se adauga treptat in timp ce bati albusurile pentru a se incorpora mai usor. Poti sa verifici daca este complet dizolvat frecand intre doua degete putina spuma. Daca inca este zgronturoasa, continua sa mixezi.
Temperatura la care se coc bezelele perfecte este intre 100C si 140C. O temperatura mica permite evaporarea treptata a umiditatii din bezele si formarea texturii lor crocante. Daca temperatura este prea mare, albusul de la suprafata se va stabiliza mai repede si se va arde, ceea ce va face ca suprafata sa se crape si sa devina maronie. Ca sa previi craparea bezelelor abtine-te sa deschizi usa cuptorului macar in prima jumatate de ora.
Reteta de bezele
3 albusuri
150g zahar fin
¼ lingurita otet de vin alb
1 lingurita extract de vanilie
Incinge cuptorul la 100C. Albusurile se bat spuma la viteza medie. Se adauga otetul si se continua mixarea adaugand treptat (lingurita cu lingurita) zaharul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt cand are un aspect lucios si e la fel batoasa ca frisca.
Cu o lingura sau cu posul de patiserie formeza bezele in tava, pe o hartie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ - 1 ¾ ore. Sunt gata cand devin crocante la exterior, iar in interior miezul lor e inca usor gumat.
Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul si lasa usa intredeschisa. Lasa bezelele sa se raceasca in cuptor cateva ore sau peste noapte.
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Alte deserturi
Fetelor va multumesc mult !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Alte deserturi
Reteta de nuci cu forma
Ingrediente
3 oua
1 ceasca zahar
1 ceasca ulei
1 plic prafa de copt
2 plic zahar vanilat
faina
Se amesteca bine ingredientele (fara faina) pana se topeste zaharul dupa care incepem sa o punem si pe aceasta cate putin pana obtinem un aluat potrivit.
Facem bilute mai mici si le punem in forma de nuci pe care o presam bine si o punem pe aragaz. Nu e nevoie sa intoarcem tinem numai pe partea in care am pus bilutele.
Se decupeaza si se umplu cu crema: 1 pachet unt, 1 cana zahar, resturile obtinute din decupare, macinate, cacao. Se trec prin zahar pudra si se aseaza pe platou
Poza va pun de pe net..
Forma mea e asa:
gata vor arata asa:
Saptamana viitoare fac si pentru mine!
Ingrediente
3 oua
1 ceasca zahar
1 ceasca ulei
1 plic prafa de copt
2 plic zahar vanilat
faina
Se amesteca bine ingredientele (fara faina) pana se topeste zaharul dupa care incepem sa o punem si pe aceasta cate putin pana obtinem un aluat potrivit.
Facem bilute mai mici si le punem in forma de nuci pe care o presam bine si o punem pe aragaz. Nu e nevoie sa intoarcem tinem numai pe partea in care am pus bilutele.
Se decupeaza si se umplu cu crema: 1 pachet unt, 1 cana zahar, resturile obtinute din decupare, macinate, cacao. Se trec prin zahar pudra si se aseaza pe platou
Poza va pun de pe net..
Forma mea e asa:
gata vor arata asa:
Saptamana viitoare fac si pentru mine!
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Alte deserturi
Imi ploua in gura .... Forma ai luat-o acuma ? de unde?
Am uitat sa multumesc de reteta
Am uitat sa multumesc de reteta
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Alte deserturi
Alina, pozele sunt de pe net.. forma? o am de vreo 27 de ani, si e folosita doar asa, la aniversari, a mers saracuta mai pe la toate casele cunostintelor mele, a fost si una de faguri, era a cumnatei mele, dar nu o mai are, mai are o matusa de a mea, dar sta departe, nu mai am timp sa o aduc..
Cu placere! nu e greu, doar migalos si cere timp! de asta las pe saptamana viitoare, fiind in concediu!
Cu placere! nu e greu, doar migalos si cere timp! de asta las pe saptamana viitoare, fiind in concediu!
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Alte deserturi
cornulete cu rahat reteta dorinei
3 cani de faina, 250 margarina, 1 ou, o mana de zahar,1 praf de copt, smantana sau lapte sa lege aluatul, obligatoriu zeama si coaja de la o lamaie pentru aroma f buna, sare. framanti totul, lasi putin la frigider pana strangi prin bucatarie, intinzi si tai cornuletele. pui intava neunsa, poti sa le si inghesui, coci si dai cu zahar praf
3 cani de faina, 250 margarina, 1 ou, o mana de zahar,1 praf de copt, smantana sau lapte sa lege aluatul, obligatoriu zeama si coaja de la o lamaie pentru aroma f buna, sare. framanti totul, lasi putin la frigider pana strangi prin bucatarie, intinzi si tai cornuletele. pui intava neunsa, poti sa le si inghesui, coci si dai cu zahar praf
Ultima editare efectuata de catre ildi in Lun Feb 03, 2014 12:22 pm, editata de 1 ori
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Alte deserturi
miha1950 Astazi la 4:20 pm
Vin si eu cu cornuletele mele: drojdie cat o nuca, frecata cu o lingura de zahar, arome, 1/2 lingurita sare, 1/2 kg untura, 1/2 kh smantana, faina cata cuprinde,ca sa iasa un aluat potrivit de tare.Se lasa o ora sa dospeasca, se fac cornulete .Se umplu cu rahat, gem.Eu prefer rahatul pt ca nu curge din cornulete.Se pun in tava neunsa.Ies multe, se poate face doar 1/2 portie,
Vin si eu cu cornuletele mele: drojdie cat o nuca, frecata cu o lingura de zahar, arome, 1/2 lingurita sare, 1/2 kg untura, 1/2 kh smantana, faina cata cuprinde,ca sa iasa un aluat potrivit de tare.Se lasa o ora sa dospeasca, se fac cornulete .Se umplu cu rahat, gem.Eu prefer rahatul pt ca nu curge din cornulete.Se pun in tava neunsa.Ies multe, se poate face doar 1/2 portie,
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Alte deserturi
tocmai le-am facut pe cele scrise de Dorina :@):
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Alte deserturi
Cum ti-au iesit Denisa?
Dorina Narita- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 60
Localizare : Timisoara
Re: Alte deserturi
si eu vreau sa le incerc in curand!!!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Alte deserturi
Eu am facut ieri rulada cu crema de cacao...buuuna a iesit, insa mi s.a cam rupt blatul cand l.am rulat. Dar ce mai conteaza, gustul a fost foarte bun!!!
Nuci as manca si eu ,insa forma o am acasa la mama... Cumpar de pe la magazinele de romani de aici.
Nuci as manca si eu ,insa forma o am acasa la mama... Cumpar de pe la magazinele de romani de aici.
emmancita- Membru.
- Mesaje : 193
Data de inscriere : 15/05/2013
Re: Alte deserturi
Dorina Narita a scris:Cum ti-au iesit Denisa?
Excelente. Am sa le reincerc intr-una din zile ca sa le sipozez. Astazi le-am umplut cu gem de prune, am sa incerc sa le umplu cu curmale...vor iesi delicioaseeeeeeeeeee. Mutumesc, Dorina!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Alte deserturi
Ildi foarte imbietoare reteta ta parca vad cornuletele asteapta sa le iau din farfurie
elenamariana43- Membru.
- Mesaje : 120
Data de inscriere : 14/11/2013
Localizare : piatra olt
Re: Alte deserturi
Si eu am facut azi pliculete cu branza de oaie amestecata cu sare si oua ! Aluatul l-am facut dintr-o cana de apa calduta , 3 lingurite drojdie uscata , 2 linguri de branza de vaci si 2 linguri de untura de porc Faina cat cuprinde compozitia sa iasa un aluat elastic. Si sa puneti sare in aluat ! am lasat la dospit apoi am impartit compozitia in 12 bucati din care am intins patrate , am pus branza in mijloc am inchis plicul , l-am uns cu ou si le-am copt Au iesit foarte bune !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Alte deserturi
Natya....branza sarata o amesteci cu ou?..pentru umplutura!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Alte deserturi
Carmen stiu ca mama amesteca brinza sarata cu ou, cu marar si cozi de ceapa verde,,e un deliciu..
Re: Alte deserturi
Hai sa va mai spun o prajitura cu fructe ultrarapida. Daca vrei musai o prajitura si nu ai nici un chef sa faci, o faci pe asta, ca nici nu-ti dai seama ca ai facut prajitura.
masura este o cana de ceai. Pui de-a valma intr-un castron urmatoarele:
1+1/2 cana de faina + 1/2 praf de copt
1 cana zahar
in cana cu pricina, o umpli cu urmatoarele: spargi 2 oua, pui cam doua degete de ulei si o umpli cu lapte, apoi o torni in castron peste faina si zahar. amesteci cu ce vrei, eu cu lingura. Gata!
pui intava si fructe deasupra
masura este o cana de ceai. Pui de-a valma intr-un castron urmatoarele:
1+1/2 cana de faina + 1/2 praf de copt
1 cana zahar
in cana cu pricina, o umpli cu urmatoarele: spargi 2 oua, pui cam doua degete de ulei si o umpli cu lapte, apoi o torni in castron peste faina si zahar. amesteci cu ce vrei, eu cu lingura. Gata!
pui intava si fructe deasupra
Dorina Narita- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 60
Localizare : Timisoara
Re: Alte deserturi
Ce reteta rapida :!W: Multumim Dorina,eu sigur o voi incerca..dar ce fel de tava este mai potrivita pentru aceasta prajitura??
Re: Alte deserturi
n-am masurat-o pe a mea dar cam 25X35 cred, o tava clasica de prajitura, mostenita de la mama
Dorina Narita- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 60
Localizare : Timisoara
la cafea impreuna
denisa , ai pasta d ecurmale sau fructele ????????daca ai fructele da le prin masina d etocat sau blender si adauga si nuci macinate
tadok- Membru.
- Mesaje : 141
Data de inscriere : 25/12/2013
Localizare : petah-tikva,,,,,israel
Re: Alte deserturi
Ana, cum spui tu? macini curmale si nuci, mai pui si ceva sa le lege?
Dorina Narita- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 27/10/2013
Varsta : 60
Localizare : Timisoara
alte deserturi
nu mai trebuie depus nimic , daca e prea viscoasa putina apa calda sa o poti intinde .
tadok- Membru.
- Mesaje : 141
Data de inscriere : 25/12/2013
Localizare : petah-tikva,,,,,israel
Pagina 2 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 2 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia