Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Sosuri-retete.
+4
mami_de_gemeni(mihaela)
bires.anamaria
Victoria.
Daria
8 participanți
Pagina 1 din 1
Sos de legume si rozmarin
Sos de legume si rozmarin.
Iti trebuie:
2 morcovi
1 telina
6 catei de usturoi
1 cana suc de rosii
1/2 lingurita pudra din frunze de rozmarin
1/2 cescuta vin alb
sare
piper
ulei
Pregatesti asa:
Cureti morcovii de coaja, ii dai pe razatoarea mare si ii pui la calit intr-o lingura de unt.
Adaugi si cateii de usturoi zdrobiti si telina data pe razatoare.
Lasi putin sa se caleasca, adaugi putina apa si lasi sa se inabuse cateva minute.
Cand s-au inmuiat legumele, adaugi sucul de rosii si rozmarinul.
Potrivesti gustul de sare si piper si adaugi si putin vin alb.
Pofta buna!
Iti trebuie:
2 morcovi
1 telina
6 catei de usturoi
1 cana suc de rosii
1/2 lingurita pudra din frunze de rozmarin
1/2 cescuta vin alb
sare
piper
ulei
Pregatesti asa:
Cureti morcovii de coaja, ii dai pe razatoarea mare si ii pui la calit intr-o lingura de unt.
Adaugi si cateii de usturoi zdrobiti si telina data pe razatoare.
Lasi putin sa se caleasca, adaugi putina apa si lasi sa se inabuse cateva minute.
Cand s-au inmuiat legumele, adaugi sucul de rosii si rozmarinul.
Potrivesti gustul de sare si piper si adaugi si putin vin alb.
Pofta buna!
Re: Sosuri-retete.
fetele care stati in italia(si nu numai)numi spuneti va rog cum se face sosul pentru pastele mezamanica?(sau cam asa ceva).a fost sotul in italia si a mancat aceste paste si iau placut mult.zicea cai un sos alb cu sunca.am crezut ca e carbonara dar ...
victoria ce bun arata sosul tau
victoria ce bun arata sosul tau
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
mezamanica este numele pastei in sine cum ar fi spaghetele sau spiralele sau......Sunt ca niste tubulete micii ,ca niste maneci scurte=mezamanica.Sosul alb daca zici ca nu era carbonara.......poate fi un sos alb facut cu smantana sunca si se pot adauga si ciuperci,ceapa.Sunt super buneeeee.Eu am vreo 4 carti cu retete de paste(de cand am poposit vreo 7 ani in Italia).Daca te intereseaza iti scriu reteta.Sunt multe retete cu sos alb si poti sa adaptezi retete cum doresti.
Vizitator- Vizitator
Re: Sosuri-retete.
te rog frumos.daca zici ca sunt mai multe retete.....nu stiu.scrio pe cea mai folosita ,sau pe cea mai buna incercata de tine :!): .poti scrie mai multe sosuri nu doar asta
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
deocamdata scriu reteta care noua ne place mult,mai ales la soatza mea
Spaghetti del buongustaio
400 gr spaghete sau orice alta pasta
2 linguri ulei masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi pisati
200 gr becon afumat taiat fasiutze
2 linguri de unt
200 gr ciuperci proaspete taiate fasiutze
300 gr smantana mai lichida
3 oua batute
100 gr grana padano sau cascaval ce va place
sare,piper
se fierb pastele cu o lingura de ulei masline ,pt timpul care este mentionat pe pachet.Dupa ce s-au fiert se scurg si se pastreaza la cald in cratita.Intr-o tigaie se incalzeste cealalta lingura de ulei si se caleste ceapa.Se adauga usturoiul pisat si beconul.Se calesc pana se rumeneste usor beconul (nu trebuie sa se arda).Totul se pune intr-o farfurie si se lasa deoparte la cald adica acoperita farfuria.In aceeasi tigaie se topeste untul si se pun ciupercile care se calesc pt cca 5 minute apoi se pun in farfurie peste becon.Intr-un castron se bat 3 oua ,smantana,grana padano/cascaval,sare si piper dupa gust.In oala cu paste se toarna peste paste beconul cu ciupercile si imediat se adauga amestecul de oua si smantana si se amesteca bine.Se serveste imediat cu branza grana padano deasupra sau cascaval.
Spaghetti del buongustaio
400 gr spaghete sau orice alta pasta
2 linguri ulei masline
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi pisati
200 gr becon afumat taiat fasiutze
2 linguri de unt
200 gr ciuperci proaspete taiate fasiutze
300 gr smantana mai lichida
3 oua batute
100 gr grana padano sau cascaval ce va place
sare,piper
se fierb pastele cu o lingura de ulei masline ,pt timpul care este mentionat pe pachet.Dupa ce s-au fiert se scurg si se pastreaza la cald in cratita.Intr-o tigaie se incalzeste cealalta lingura de ulei si se caleste ceapa.Se adauga usturoiul pisat si beconul.Se calesc pana se rumeneste usor beconul (nu trebuie sa se arda).Totul se pune intr-o farfurie si se lasa deoparte la cald adica acoperita farfuria.In aceeasi tigaie se topeste untul si se pun ciupercile care se calesc pt cca 5 minute apoi se pun in farfurie peste becon.Intr-un castron se bat 3 oua ,smantana,grana padano/cascaval,sare si piper dupa gust.In oala cu paste se toarna peste paste beconul cu ciupercile si imediat se adauga amestecul de oua si smantana si se amesteca bine.Se serveste imediat cu branza grana padano deasupra sau cascaval.
Vizitator- Vizitator
Re: Sosuri-retete.
mmmmmmmmmmm deja imi lasa gura apa.iti multumesc mult.cat de curand am sa o incerc.pe azi am felul 2si am so incerc cand se termina.
pusi dulce
pusi dulce
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
Mie imi place foarte mult sa adaug in sosuri si putin ardei iute !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Sosuri-retete.
pentru mine bucataria este camera de relax si vine inaintea crosetatului asa ca atunci cand voi avea putzin timp liber voi pune cateva retete din zecile mele (ca sa nu zic sute)retete.Ador sa gatesc de la aperitiv la desert.Si incercati pastele astea pt ca sunt delicioase.
Vizitator- Vizitator
Re: Sosuri-retete.
marinela abia astept.si mie imi place sa incerc retete noi
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
Si eu te voi urmarii daca postezi retete , pentru-ca imi place foarte mult sa bucataresc !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Sosuri-retete.
marinela am facut reteta ta de spaghete.au iesit suuuuuuuuuper bune doar am o intrebare.daca fac reteta asa ouale raman....crude .eu asa am facut si e foarte bun dar trebuiau bagate la cuptor sau nu?
sa nu radeti de mine :&@:
sa nu radeti de mine :&@:
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
Sa spui aici cum faci sa bucatarim si noi retete de peste granita !Si mie imi place sa incerc tot ce e nou !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Sosuri-retete.
marinela...aceasi intrebare o am si eu ca si Ana....ouale nu raman negatite?!
si...te rog frumos, cand mai ai timp si dispozitie mai scrie ceva retete de sos penrtu paste...eu le ador pentru ca se fac repede si desi nu ma omor cu mancatul lor am in familie adevarati devoratori de paste...
si...te rog frumos, cand mai ai timp si dispozitie mai scrie ceva retete de sos penrtu paste...eu le ador pentru ca se fac repede si desi nu ma omor cu mancatul lor am in familie adevarati devoratori de paste...
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Sosuri-retete.
da fetele ouale ramin crude.
sos de carne alla ligure(genovez)
o bucata de carne si un pic de cirnat se prajesc bine la foc mic in ulei de masline cu o foaie de dafin.intre timp se da la robot un morcov,o ceapa,patrunjel cit va place dupa gust si un pic de rozmarin taiat foarte foarte fin.e singurul ingredient ce ramine tare si aca nul taiati asa marunt il veti simti in gura si e neplacut.
cind carnea e bine prajita se adauga verdeturile peste,cu jumatate de pahar de vin rosu si se lasa sa se evapore la foc mic mic.dupa se adauga cam 400 de grame de sos de rosii si sare dupa gust.se lasa focul mic mic si se lasa sa coaca chiar si pentru 2 ore.stiu ca e lung de facut dar merita.
eu va dau un sfat.daca nul folositi tot deodata ceea ce va ramine puneti la congelator si il scoateti cind stiti ca faceti din nou paste.eu asa fac.fac mai mult ca sa am pentru vreo 3 ori :!a: :!a:
SOS PENTRU LASAGNE
300 grame de carne macinata
400 grame de sos de rosii
50 grame de unt
o lingura faina
jumate de litru de lapte de vaca
sare si nuci muscate sau nu stiu cum se chiama in romaneste.
un morcov
o ceapa
2 foi de salvie
juma de pahar de vin rosu
SOS LASAGNE
se prajeste carnea macinata in un pic de ulei si cu foile de salvieamestecati mereu ca sa nu se faca cocolosi de carne.cind e prajita bine puneti ceapa si morcovul dat la robot.lasati sa se prajeasca un pic si aceastea.adaugati juma de pahar de vin rosu.lasati sa se evapore un pic si apoi adaugati sosul de rosii.dati la foc mic si adaugati sare si nucile muscate.
SOS BESCAMELLA
se topeste untul la foc mic se adauga faina si se amesteca bine.dupa se adauga laptele putin cite putin amestecind mereu avitind formarea cocolosilor.se adauga sare si un pic de nuci muscate.cind incepe sa clocoteasca e gata.se ia de pe foc si se acopera ori cu un capac ori cu celofan.asa se evita formarea crustei deasupra. :!a:
PASTELE.trebuie pasta larga nu pasta obisnuita.se numesc chiar asa lasagne.au forma foilor unui caiet.se pune la fiert apa cu sare si o lingura de ulei.oala sa fie mare si plina de apa nu pina sus dar aproae.se fierb pe rind foile cite 2-3 pe rind.se fierb doar pentru 2 minute.cind incepe sa clocoteasca apa dupa ce ati pus pasta le scoateto IMEDIAT si le puneti intro alta oala mare cu APA RECE.asa le blocati fierberea.cind ati terminat de fiert pastele le puteti lasa in oala pina nu sunt gata si sosurile.
ASAMBLARE
uscati pasta cite una pe rind pe site prosoape de bucatarie nebagate in hipoclorit .primul strat e de sos de carne subtire.al doilea e un strat de paste.dupa paste un polonic de sos de carne si un pic de bescamelle.dupa iar pasta iar sosuri iar pasta iar sosuri.ultimul strat e doar de sos de carne.si la placere pe ultimul strat un pic de grana padano.
se da la cuptor pentru juma de ora 40 de minute in functie de cuptor .
POFTA MARE.
sos de carne alla ligure(genovez)
o bucata de carne si un pic de cirnat se prajesc bine la foc mic in ulei de masline cu o foaie de dafin.intre timp se da la robot un morcov,o ceapa,patrunjel cit va place dupa gust si un pic de rozmarin taiat foarte foarte fin.e singurul ingredient ce ramine tare si aca nul taiati asa marunt il veti simti in gura si e neplacut.
cind carnea e bine prajita se adauga verdeturile peste,cu jumatate de pahar de vin rosu si se lasa sa se evapore la foc mic mic.dupa se adauga cam 400 de grame de sos de rosii si sare dupa gust.se lasa focul mic mic si se lasa sa coaca chiar si pentru 2 ore.stiu ca e lung de facut dar merita.
eu va dau un sfat.daca nul folositi tot deodata ceea ce va ramine puneti la congelator si il scoateti cind stiti ca faceti din nou paste.eu asa fac.fac mai mult ca sa am pentru vreo 3 ori :!a: :!a:
SOS PENTRU LASAGNE
300 grame de carne macinata
400 grame de sos de rosii
50 grame de unt
o lingura faina
jumate de litru de lapte de vaca
sare si nuci muscate sau nu stiu cum se chiama in romaneste.
un morcov
o ceapa
2 foi de salvie
juma de pahar de vin rosu
SOS LASAGNE
se prajeste carnea macinata in un pic de ulei si cu foile de salvieamestecati mereu ca sa nu se faca cocolosi de carne.cind e prajita bine puneti ceapa si morcovul dat la robot.lasati sa se prajeasca un pic si aceastea.adaugati juma de pahar de vin rosu.lasati sa se evapore un pic si apoi adaugati sosul de rosii.dati la foc mic si adaugati sare si nucile muscate.
SOS BESCAMELLA
se topeste untul la foc mic se adauga faina si se amesteca bine.dupa se adauga laptele putin cite putin amestecind mereu avitind formarea cocolosilor.se adauga sare si un pic de nuci muscate.cind incepe sa clocoteasca e gata.se ia de pe foc si se acopera ori cu un capac ori cu celofan.asa se evita formarea crustei deasupra. :!a:
PASTELE.trebuie pasta larga nu pasta obisnuita.se numesc chiar asa lasagne.au forma foilor unui caiet.se pune la fiert apa cu sare si o lingura de ulei.oala sa fie mare si plina de apa nu pina sus dar aproae.se fierb pe rind foile cite 2-3 pe rind.se fierb doar pentru 2 minute.cind incepe sa clocoteasca apa dupa ce ati pus pasta le scoateto IMEDIAT si le puneti intro alta oala mare cu APA RECE.asa le blocati fierberea.cind ati terminat de fiert pastele le puteti lasa in oala pina nu sunt gata si sosurile.
ASAMBLARE
uscati pasta cite una pe rind pe site prosoape de bucatarie nebagate in hipoclorit .primul strat e de sos de carne subtire.al doilea e un strat de paste.dupa paste un polonic de sos de carne si un pic de bescamelle.dupa iar pasta iar sosuri iar pasta iar sosuri.ultimul strat e doar de sos de carne.si la placere pe ultimul strat un pic de grana padano.
se da la cuptor pentru juma de ora 40 de minute in functie de cuptor .
POFTA MARE.
dana21- Maestru
- Mesaje : 526
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 46
Localizare : genova
Re: Sosuri-retete.
dana multumim de retete.care o faci cand mergem in moldova???
bires.anamaria- Avansat.
- Mesaje : 316
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 45
Localizare : oradea
Re: Sosuri-retete.
cu placere care vrei tu.
dana21- Maestru
- Mesaje : 526
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 46
Localizare : genova
Re: Sosuri-retete.
Reteta imi pare a fi buna dar nu ma impac cu gustul de salvie ! Il pot inlocui cu alt condiment >?
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Sosuri-retete.
natya cu doar o frunza nici nu se simte gustul.dar daca vrei poti sa nu pui.ca nui obligatoriu.nici eu nu pun cind nu am in gradina salvia.
spor la gatit
spor la gatit
dana21- Maestru
- Mesaje : 526
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 46
Localizare : genova
Re: Sosuri-retete.
:@(:
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia