Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Retete cu Ciocolata.
4 participanți
Pagina 1 din 1
Retete cu Ciocolata.
Ciocolata de casa
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, 500 g lapte praf, 1 pachet de unt
Mod de preparare
Se amesteca zaharul cu apa si se pune pe foc, amestecand din cand in cand. Se fierbe siropul 8 minute dupa care se ia de pe foc. Adaugam pachetul de unt, iar dupa ce se topeste, adaugam cacaoa si laptele praf. Se amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia, dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si se pune la rece.
Timp de preparare:
15 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 ml apa, 500 g zahar, 50 g cacao, 500 g lapte praf, 1 pachet de unt
Mod de preparare
Se amesteca zaharul cu apa si se pune pe foc, amestecand din cand in cand. Se fierbe siropul 8 minute dupa care se ia de pe foc. Adaugam pachetul de unt, iar dupa ce se topeste, adaugam cacaoa si laptele praf. Se amesteca energic pana se omogenizeaza compozitia, dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si se pune la rece.
Re: Retete cu Ciocolata.
Extra Chocolate Shake
Timp de preparare:
7 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
2 linguri ciocolatã
200 ml lapte
1 lingurã sirop ciocolatã
1 lingurã cacao
1/2 pliculet zahãr vanilat
3 cuburi gheatã
Mod de preparare
Se amesteca toate în shaker
Timp de preparare:
7 minute (complexitate redusa)
Ingrediente
2 linguri ciocolatã
200 ml lapte
1 lingurã sirop ciocolatã
1 lingurã cacao
1/2 pliculet zahãr vanilat
3 cuburi gheatã
Mod de preparare
Se amesteca toate în shaker
Re: Retete cu Ciocolata.
Tort de ciocolata
Timp de preparare:
1h,30min (complexitate medie)
Ingrediente
BLAT
-Unt -160 gr
-Zeama si coaja de la 1/2 lamaie
-Ciocolata 100 gr
-Oua - 6 buc
-Zahar - 200gr
-Pesmet - 4 linguri
-Rom
-Zahar vanilat
CREMA
-Oua - 3 buc
-Zahar - 200 gr
-Unt - 200 gr
-Ciocolata - 100 gr
-Vanilie
Mod de preparare
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
-CREMA
Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul. Peste crema se poate orna cu martipan ,cacao etc.
Timp de preparare:
1h,30min (complexitate medie)
Ingrediente
BLAT
-Unt -160 gr
-Zeama si coaja de la 1/2 lamaie
-Ciocolata 100 gr
-Oua - 6 buc
-Zahar - 200gr
-Pesmet - 4 linguri
-Rom
-Zahar vanilat
CREMA
-Oua - 3 buc
-Zahar - 200 gr
-Unt - 200 gr
-Ciocolata - 100 gr
-Vanilie
Mod de preparare
Se freaca untul pana iese spuma, se adauga galbenusurile, frecand in continuare.Se amesteca ciocolata topita la foc mic cu putina apa, apoi zeama de lamaie si coaja rasa, pesmetul si albusurile batute spuma.Toata aceasta compozitie se toarna intr-o forma de tort , tapetata cu faina, la care se introduce la cuptor si se coace la foc mic.Dupa coacere se scoate blatul si se lasa la racit, dupa care se taie orizontal in doua si se stopesc blaturile cu sirop de zahar si rom,blatul dupa ce a fost insiropat bine il umplem cu urmatoarea crema.
-CREMA
Se freaca untul pana ajunge spuma. Se bat ouale cu zaharul la un foc mic, pana ce se incing bine, si s-a topit zaharul, se da deoparte vasul si se lasa la racit compozitia. Se amesteca apoi cu untul,si cocolata topita cu putina apa pe marginea aragazului si se raceste. Se adauga vanilia. Se ung blaturile cu crema ( cu o parte din crema ) iar cu restul se imbraca tortul. Peste crema se poate orna cu martipan ,cacao etc.
Re: Retete cu Ciocolata.
Shake ciocolata si lapte
Timp de preparare:
(complexitate redusa)
Ingrediente
2 linguri înghetatã
80 ml lapte
20 ml sirop ciocolatã
friscã si bomboane de ciocolatã
Mod de preparare
Într-un shaker se amestecã bine înghetata, laptele si siropul.
Se toarna in pahar si se orneazã cu frisca.
Timp de preparare:
(complexitate redusa)
Ingrediente
2 linguri înghetatã
80 ml lapte
20 ml sirop ciocolatã
friscã si bomboane de ciocolatã
Mod de preparare
Într-un shaker se amestecã bine înghetata, laptele si siropul.
Se toarna in pahar si se orneazã cu frisca.
Re: Retete cu Ciocolata.
Biscuiti de ciocolata
Timp de preparare:
1 h15 min (complexitate medie)
Ingrediente
125 gr. margarina, 175 gr. zahar pudra, 280 gr. faina, un ou, un virf de cutit de bicarbonat, 4 linguri lapte, ciocolata amaruie (sau cacao), un virf de cutit de sare, otet
Mod de preparare
Se freaca margarina cu zaharul.Cind compozitia devine spumoasa, se adauga oul intreg, sarea, bicarbonatul dizolvat in citeva picaturi de otet, laptele si ciocolata topita intii pe aburi sau cacaua amestecata cu citeva lingurite de lapte clocotit, atit cit sa se obtina o pasta groasa. Faina se adauga la sfirsit. Se framinta coca si se da la rece pina cind se intareste. Se intinde o foaie subtire de 6-7 mm, pe planseta presarata cu faina si se taie cu diverse forme. Resturile de aluat se aduna, se intind din nou si se taie la fel. Se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit 10-15 minute. Se dau calzi prin zahar vanilat.
Timp de preparare:
1 h15 min (complexitate medie)
Ingrediente
125 gr. margarina, 175 gr. zahar pudra, 280 gr. faina, un ou, un virf de cutit de bicarbonat, 4 linguri lapte, ciocolata amaruie (sau cacao), un virf de cutit de sare, otet
Mod de preparare
Se freaca margarina cu zaharul.Cind compozitia devine spumoasa, se adauga oul intreg, sarea, bicarbonatul dizolvat in citeva picaturi de otet, laptele si ciocolata topita intii pe aburi sau cacaua amestecata cu citeva lingurite de lapte clocotit, atit cit sa se obtina o pasta groasa. Faina se adauga la sfirsit. Se framinta coca si se da la rece pina cind se intareste. Se intinde o foaie subtire de 6-7 mm, pe planseta presarata cu faina si se taie cu diverse forme. Resturile de aluat se aduna, se intind din nou si se taie la fel. Se aseaza pe o tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit 10-15 minute. Se dau calzi prin zahar vanilat.
Re: Retete cu Ciocolata.
Sarlota de ciocolata cu nuca
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci sau migdale, 1 buc. lamiie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smintina
Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pina se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sint amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smintina, amestecindu-se continuu pina se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.
Se serveste rece
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 gr. zahar pudra, 200 gr. unt, 200 gr. ciocolata, 2 pachetele zahar vanilat, 100 gr. nuci sau migdale, 1 buc. lamiie, 2 tablete de ciocolata, 3 pahare smintina
Mod de preparare
Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pina se obtine o crema omogena.Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sint amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamii. Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara pe foc foarte mic se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smintina, amestecindu-se continuu pina se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru citeva ore.
Se serveste rece
Re: Retete cu Ciocolata.
Inghetata de ciocolata cu rom
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
350 gr. smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 gr. ciocolata, o lingurita de rom, vanilie
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul, apoi albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se da la congelator.
Inghetata se poate servi decorata cu ciocolata rasa
Timp de preparare:
20 min (complexitate redusa)
Ingrediente
350 gr. smintina, 5 oua, 4 linguri cu virf de zahar pudra, 100 gr. ciocolata, o lingurita de rom, vanilie
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Cind zaharul s-a topit, se pune smintina, se adauga ciocolata rasa si topita, romul, apoi albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se da la congelator.
Inghetata se poate servi decorata cu ciocolata rasa
Re: Retete cu Ciocolata.
Cocteil cu rom si ciocolata
Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 ml lapte, 3-4 picaturi de rom, 3-4 picaturi de coniac, 10 gr. ciocolata rasa, zahar dupa preferinta
Mod de preparare
Intr-o ceasca, se toarna 200 ml lapte fierbinte, se stropeste cu rom si coniac, se indulceste dupa preferinta, iar la urma se rade ciocolata deasupra.
Timp de preparare:
10 min (complexitate redusa)
Ingrediente
200 ml lapte, 3-4 picaturi de rom, 3-4 picaturi de coniac, 10 gr. ciocolata rasa, zahar dupa preferinta
Mod de preparare
Intr-o ceasca, se toarna 200 ml lapte fierbinte, se stropeste cu rom si coniac, se indulceste dupa preferinta, iar la urma se rade ciocolata deasupra.
mimiady63- Ambasador.
- Mesaje : 4352
Data de inscriere : 12/08/2013
Varsta : 60
Localizare : Orastie-Hunedoara
Re: Retete cu Ciocolata.
Prajitura cu ciocolata si nuca de cocos
Reteta o gasiti aici.
Pentru copt am ales o tava mai mare si am copt un singur blat, nu 3 foi cum scrie in reteta si am taiat blatul in 2, din aceasta cauza peste crema alba am turnat glazura, inainte de glazura am taiat prajitura felii.
Reteta o gasiti aici.
Pentru copt am ales o tava mai mare si am copt un singur blat, nu 3 foi cum scrie in reteta si am taiat blatul in 2, din aceasta cauza peste crema alba am turnat glazura, inainte de glazura am taiat prajitura felii.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete cu Ciocolata.
tundeeee ,trebuie sa gasesc un emoticon cu unul ce-i curg balele ++
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia