Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Dieta pentru toata lumea.
+18
Alina MM
loriss54
dragan mirela
Mary
kmn
elena070770
denisa_rachid
NUSA
stoi_mimi
tunderke
ildi
Gabic
Carmen
laly
mami_de_gemeni(mihaela)
DIANA81
Victoria.
Daria
22 participanți
Pagina 3 din 4
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dieta pentru toata lumea.
Azi sunt la ziua de amidonuri.
Si dimineata am papat doar un mar, mai mult nici nu am avut timp, dar nici nu mi-e foame. Acum sa vedem cand ajung acasa ce imi fac de papat.
Sincer inainte mi se parea greu de tinut o dieta, dar acum nu mi se pare.
Mai tarziu o sa va scriu si reteta pe care am facut-o ieri.
Mary te rog sa scrii reteta de mere umplute.
Maine vreau sa fac pizza la tigaie, o sa va scriu reteta.
Gabi si eu am coarda, anul trecut vara ii aratam la Timi cum sa sara, ar trebui sa o caut si sa ma apuc de sarit prin curte.
Si dimineata am papat doar un mar, mai mult nici nu am avut timp, dar nici nu mi-e foame. Acum sa vedem cand ajung acasa ce imi fac de papat.
Sincer inainte mi se parea greu de tinut o dieta, dar acum nu mi se pare.
Mai tarziu o sa va scriu si reteta pe care am facut-o ieri.
Mary te rog sa scrii reteta de mere umplute.
Maine vreau sa fac pizza la tigaie, o sa va scriu reteta.
Gabi si eu am coarda, anul trecut vara ii aratam la Timi cum sa sara, ar trebui sa o caut si sa ma apuc de sarit prin curte.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Dieta pentru toata lumea.
++ Gabi,esti de a mea!Si noi sarim coarda prin casa,eu si fata ,iar cand mergem pe la tara sarim cate 2 deodata cu o coarda Sa l fi vazut odata pe sot,la 2 metri cum se cocosa sa sara odata cu fata Si sotron i am facut,saream amandoua se uita o vecina ca la circ Mai jucam si fotbal...cand m am maritat jucam cu cumnatul pe hol Eu azi am proteine,mi am facut piept de pui cu legume si dimineata un compot din mere cu putina scortisoara :#):
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Dieta pentru toata lumea.
Si eu fac parte din gasca celor din circ eu mai am si cerc si e cam mic pentru mine (sau eu sunt prea mare ) dar il invart bine,,acasa aveam unul din aluminiu dar cercurile fetelor sunt din plactic..
Am citit putin desprea aceasta dieta si spune ca 30 minute de sport pe zi sunt obligatorii,voi cum faceti??
Am citit putin desprea aceasta dieta si spune ca 30 minute de sport pe zi sunt obligatorii,voi cum faceti??
Re: Dieta pentru toata lumea.
La capitolul "parinti in mintea copiilor " vin si eu - coarda (chiar de-i baiat), sotron, fotbal, badminton, mata, etc
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Dieta pentru toata lumea.
Nu pot sa cred ca am scris o gramada si nu s-a salvat. 2 retete pentru ziua de vitamine:
Pe langa fructe, azi am mancat:
1)Tocanita de vinete: vinete coapte, rosii, usturoi, patrunjel si marar, condimente
Vinetele se taie marunt (dupa ce s-au copt si au fost curatate), rosii se decojesc si se taie cuburi marunte, iar usturoiul (dupa gust) se zdrobeste ca pentru mujdei. Toate se pun intr-o cratiricoara impreuna cu o cana de apa, sare dupa gust (si diverse condimente, eu am pus piper si curcuma), patrunjel si marar. Se lasa sa fiarba bine (daca mai e nevoie de apa se adauga pe parcurs.
2) Tocanita de fasole verde: fasole verde, rosii, usturoi, patrunjel si marar, condimente. Fasolea verde se fierbe bine in apa cu putina sare. Cand e fiarta bine, rosiile care au fost curatate de coaja si taiate cubuluete se adauga la fasole (trebuie sa mai fie zeama iar daca nu, se mai adauga apa), se adauga si usuturoiul pisat ca pentru mujdei, sare daca maie nevoie, patrunjel si marar si condimente dupa gust.
La elastic cine vine?!!!!
Pe langa fructe, azi am mancat:
1)Tocanita de vinete: vinete coapte, rosii, usturoi, patrunjel si marar, condimente
Vinetele se taie marunt (dupa ce s-au copt si au fost curatate), rosii se decojesc si se taie cuburi marunte, iar usturoiul (dupa gust) se zdrobeste ca pentru mujdei. Toate se pun intr-o cratiricoara impreuna cu o cana de apa, sare dupa gust (si diverse condimente, eu am pus piper si curcuma), patrunjel si marar. Se lasa sa fiarba bine (daca mai e nevoie de apa se adauga pe parcurs.
2) Tocanita de fasole verde: fasole verde, rosii, usturoi, patrunjel si marar, condimente. Fasolea verde se fierbe bine in apa cu putina sare. Cand e fiarta bine, rosiile care au fost curatate de coaja si taiate cubuluete se adauga la fasole (trebuie sa mai fie zeama iar daca nu, se mai adauga apa), se adauga si usuturoiul pisat ca pentru mujdei, sare daca maie nevoie, patrunjel si marar si condimente dupa gust.
La elastic cine vine?!!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Victoria, eu miscare nu fac deocamdata decat mers pe jos... Astept sa se mai incalzeasca vremea nitel si trec la inot!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Si eu incerc sa fiu atenta la ce mananc,Dunkan nu as incepe ca sunt moarta fara fructe,dar incerc sa nu combim.
Dimineata mananc iaurt cu ceva amestec de seminte si tarate,cafea oricum beam fara zahar. Eu fac miscare dar nu aveam orar de masa regulat,plus varsta,plus kg multe.
Dimineata mananc iaurt cu ceva amestec de seminte si tarate,cafea oricum beam fara zahar. Eu fac miscare dar nu aveam orar de masa regulat,plus varsta,plus kg multe.
marina42- Membru.
- Mesaje : 103
Data de inscriere : 19/02/2013
Varsta : 53
Localizare : salaj
Re: Dieta pentru toata lumea.
OOO...da,Denisa,eu ma bag,noi suntem generatia elasticului Uite de aia nu erau asa multi copii grasuti pe vremea noastra ,tupaiam toata ziua Multumim de retete!
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Dieta pentru toata lumea.
Vin si eu cu 2 retete:
1. Pentru ziua de proteina: Piept de pui cu legume: Am fiert pieptul de pui, dupa ce a fiert am taiat carnita in fasii si le-am calit un pic in ulei. Legumele (eu am avut o punga cu legume congelate, dovlecel, brocolli, morcovi si altele) le-am calit intr-un pic de ulei, am pus un pic de apa peste ele, condimente si le-am lasat sa fiarba. Am servit legumele alaturi de carnita.
2. Pentru ziua de amidon: Tocanita de orez cu legume: Am folosit reteta din carte. Am ras un morcov si un ardei gras, le-am calit, am pus deasupra apa si orezul, am lasat sa fierba la foc incet, am pus condimente si la final mazare boabe din conserva, a fost delicios, a mancat si Timi.
Tocanita din asta faceam si inainte, cu mai multe legumele si cu carne.
1. Pentru ziua de proteina: Piept de pui cu legume: Am fiert pieptul de pui, dupa ce a fiert am taiat carnita in fasii si le-am calit un pic in ulei. Legumele (eu am avut o punga cu legume congelate, dovlecel, brocolli, morcovi si altele) le-am calit intr-un pic de ulei, am pus un pic de apa peste ele, condimente si le-am lasat sa fiarba. Am servit legumele alaturi de carnita.
2. Pentru ziua de amidon: Tocanita de orez cu legume: Am folosit reteta din carte. Am ras un morcov si un ardei gras, le-am calit, am pus deasupra apa si orezul, am lasat sa fierba la foc incet, am pus condimente si la final mazare boabe din conserva, a fost delicios, a mancat si Timi.
Tocanita din asta faceam si inainte, cu mai multe legumele si cu carne.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Dieta pentru toata lumea.
Pentru ziua de amidonuri mi-am facut cartofi la cuptor:
-Am fiert mai intai cartofii (am folosit pe cei roz ) in coaja cam 10 min.
-Intre timp am preparat un mix de condimente format din rozmarin uscat, cimbru, sare marina grunjoasa si piper multicolor.Toate le-am macinat in pisalog
-Dupa ce i-am curatat de coaja si taiat rondele ( inca fierbinti) am adaugat condimentele si am amestecat bine ca sa patrunda condimentele. Apoi i-am pus intr-o tava pe hartie de copt, am presarat cam 2-3 fire de usturoi verde tocat fin si vreo 2 linguri de ulei de masline extravirgin si i-am pus la cuptor pentru circa 30-40min la 170 grade C.
Au iesit crocanti pe exterior si moi in interior. Reteta o foloseam inainte pentru garnitura la carne.
-Am fiert mai intai cartofii (am folosit pe cei roz ) in coaja cam 10 min.
-Intre timp am preparat un mix de condimente format din rozmarin uscat, cimbru, sare marina grunjoasa si piper multicolor.Toate le-am macinat in pisalog
-Dupa ce i-am curatat de coaja si taiat rondele ( inca fierbinti) am adaugat condimentele si am amestecat bine ca sa patrunda condimentele. Apoi i-am pus intr-o tava pe hartie de copt, am presarat cam 2-3 fire de usturoi verde tocat fin si vreo 2 linguri de ulei de masline extravirgin si i-am pus la cuptor pentru circa 30-40min la 170 grade C.
Au iesit crocanti pe exterior si moi in interior. Reteta o foloseam inainte pentru garnitura la carne.
crissilvia- Maestru
- Mesaje : 957
Data de inscriere : 06/03/2014
Varsta : 50
Localizare : Constanta
Re: Dieta pentru toata lumea.
Mai fete , dar voi mancati numai bunatati pe-aici. Mi-am descarcat si eu dieta, dar inca nu m-am apucat de citit. Deocamdata merg sa cumpar cantar.
Nusa tu ti-ai cumparat?
Nusa tu ti-ai cumparat?
Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 54
Localizare : DE
Re: Dieta pentru toata lumea.
Nu am luat cantar,am cautat la penny,ca e peste strada de mine,dar nu aveau Vreau sa incerc si la Lidl,poate am mai mult noroc Dar eu vad deja o mica diferenta la haine O fi doar in mintea mea... :#):
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Re: Dieta pentru toata lumea.
Nusa, nue doar in mintea ta. Eu dupa 4 zile deja am dat 4 kg...sapt asta tre sa merg iar sa vad ce si cum. Eu nu imi cumpar cantar ca ma stresez apoi prea tare, mereu ma sui pe el si kg nu dispar asa chiar prin minune. asa ca atunci cand am eu chef merg si ma cataresc si atunci vad si rezultate. Eu in talie tot 88 de cm am si astazi
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Fetele, vreau sa va dau o reteta de peste foaret gustoasa, pentru ziua de proteine:
Eu fac un peste alb care se numeste in franceza merlan (va pun link de la wiki ca sa vedeti despre ce e vorba caci nu stiu denumirea in limba romana... http://fr.wikipedia.org/wiki/Merlan)
Pestele (curatat) trebuie sa fie perfect decongelat si se pune peste el usturoi pisat, putina sare, zeama de lamaie, patrunjel, marar, coriandru. Se lasa peste seara la frigider asa. A doua zi, intr-o oala care are sita (pentru ca se face la abur), se pune apa in partea de jos si sita se unge cu ulei (pentru a nu se lipi pestele) si se pune pestele in sita si se adauga 1-2 foi de dafin. se pune la foc si se acopera cu capac. cand pestele e inmuiat bine, e bun de servit. un deliciu, fetelor. adevarul e ca pestele asta e extrem de gustos, care stie denumirea in romaneste sa imi spuna si mie va rog!!!
Eu fac un peste alb care se numeste in franceza merlan (va pun link de la wiki ca sa vedeti despre ce e vorba caci nu stiu denumirea in limba romana... http://fr.wikipedia.org/wiki/Merlan)
Pestele (curatat) trebuie sa fie perfect decongelat si se pune peste el usturoi pisat, putina sare, zeama de lamaie, patrunjel, marar, coriandru. Se lasa peste seara la frigider asa. A doua zi, intr-o oala care are sita (pentru ca se face la abur), se pune apa in partea de jos si sita se unge cu ulei (pentru a nu se lipi pestele) si se pune pestele in sita si se adauga 1-2 foi de dafin. se pune la foc si se acopera cu capac. cand pestele e inmuiat bine, e bun de servit. un deliciu, fetelor. adevarul e ca pestele asta e extrem de gustos, care stie denumirea in romaneste sa imi spuna si mie va rog!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Denisa,in 4 zile 4 kg.??? nu pot sa cred..pai eu daca am de dat jos 6 kg tot 90 de zile tin dieta???
multumim de reteta
multumim de reteta
Re: Dieta pentru toata lumea.
Victoria, acum nu mai dau asa de mult jos... Si daca vrei schimbare de metabolism, dieta se tine 90 de zile, plus inca 90 de zile in care manaci numai fructe la micul dejun si disociat insa numai pe mese, nu pe zile...
Insa o poti tine doar cat slabesti cat vrei si apoi sa ai grija la mancare....cred ca si asa da roade...
Cu placere!!!
Insa o poti tine doar cat slabesti cat vrei si apoi sa ai grija la mancare....cred ca si asa da roade...
Cu placere!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Denisa...mersi si eu de reteta...merlanul este un fel de cod!!!, eu nu am vazut pe la noi asa ceva...
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Dieta pentru toata lumea.
Carmen, cu multa placere! Am vazut in articol ca scria ca se afla si in Marea Neagra...
Pentru astazi am sa fac orez cu legume. Iar pentru deseara am sa fac o ciorba specifica Marocului, harera. Va pun si reteta la ea:
O mana de naut, o mana de linte, o mana de bob uscat (aici ii zice foul) - trebuie sa stea la inmuiat cel putin 3 ore sau peste noapte.
Eventual: putin orez si fidea (eu nu voi pune decat probabil putin orez)
1-2 cepe
carne de pui sau curcan sau vita sau chiar oaie (pentru cine face cu carne, eu ams a fac fara ca e de dieta..)
4-5 rosii
bulion
telina, patrunjel, coriandru verde
1 lingurita unt sau o lingura ulei (eu am sa pun un unt special de aici..)
Se fierbe carnea. (daca se face cu carne) Eu am sa pun o lingurita de unt, ceapa taiata marunt si las sa se fiarba/calaesca ceapa.
Nautul, lasat in apa de cu 2-3 ore inainte, se curata bob cu bob de pielita si se spala bine.
La ceapa adaugam cate o lingurita de: ghimbir, chimen (macinat), turmeric (sau curcuma, praful acela galben intens),piper, coriandru macinat si sare dupa gust.
Se adauga nautul, lintea, bobul uscat (foul) si orezul (eventual) si 3 litri de apa si se lasa la fiert . Se completeaza cu apa care scade.
Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga supei, impreuna cu verdeata tocata marunt. Se lasa sa fiarba bine rosiile. Cand au fiert, se adauga bulionul ( o lingura de bulion si cu apa pana a devenit ca un suc de rosii) si se mai lasa putin la foc. 2 linguri de faina, se amesteca cu apa - rantas sau cum se cheama- si se adauga incet incet la supa, amestecand in continuu. Se mai lasa 5 minute la fiert si se opreste.
Este foarte gustoasa si satioasa. Supa aceasta se face in foarte multe combinatii.
Pofta mare!
De obicei se serveste in Ramadan aceasta supa, la micul dejun care de fapt este seara (se schimba orarul meselor in Ramadan, ziua nu se mananca si nu se bea nimic, se incepe de seara...). Se serveste de obicei cu curmale.
Poza este mai veche...
Pentru astazi am sa fac orez cu legume. Iar pentru deseara am sa fac o ciorba specifica Marocului, harera. Va pun si reteta la ea:
O mana de naut, o mana de linte, o mana de bob uscat (aici ii zice foul) - trebuie sa stea la inmuiat cel putin 3 ore sau peste noapte.
Eventual: putin orez si fidea (eu nu voi pune decat probabil putin orez)
1-2 cepe
carne de pui sau curcan sau vita sau chiar oaie (pentru cine face cu carne, eu ams a fac fara ca e de dieta..)
4-5 rosii
bulion
telina, patrunjel, coriandru verde
1 lingurita unt sau o lingura ulei (eu am sa pun un unt special de aici..)
Se fierbe carnea. (daca se face cu carne) Eu am sa pun o lingurita de unt, ceapa taiata marunt si las sa se fiarba/calaesca ceapa.
Nautul, lasat in apa de cu 2-3 ore inainte, se curata bob cu bob de pielita si se spala bine.
La ceapa adaugam cate o lingurita de: ghimbir, chimen (macinat), turmeric (sau curcuma, praful acela galben intens),piper, coriandru macinat si sare dupa gust.
Se adauga nautul, lintea, bobul uscat (foul) si orezul (eventual) si 3 litri de apa si se lasa la fiert . Se completeaza cu apa care scade.
Rosiile se curata de coaja si de seminte si se adauga supei, impreuna cu verdeata tocata marunt. Se lasa sa fiarba bine rosiile. Cand au fiert, se adauga bulionul ( o lingura de bulion si cu apa pana a devenit ca un suc de rosii) si se mai lasa putin la foc. 2 linguri de faina, se amesteca cu apa - rantas sau cum se cheama- si se adauga incet incet la supa, amestecand in continuu. Se mai lasa 5 minute la fiert si se opreste.
Este foarte gustoasa si satioasa. Supa aceasta se face in foarte multe combinatii.
Pofta mare!
De obicei se serveste in Ramadan aceasta supa, la micul dejun care de fapt este seara (se schimba orarul meselor in Ramadan, ziua nu se mananca si nu se bea nimic, se incepe de seara...). Se serveste de obicei cu curmale.
Poza este mai veche...
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Nu stiu cum e, dar daca vreti sa incercati, am gasit asta
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Dieta pentru toata lumea.
Azi am avut zi de carbohidrati si am facut couscous. Pun reteta la felul 2 aici
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Si eu ieri am avut zi de carbohidrati si mi-am facut cus-cus cu morcovi, mazare si ciuperi, delicios.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Dieta pentru toata lumea.
Tunde, da, couscous-ul m-a cucerit din prima
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Dieta pentru toata lumea.
Mie imi place demult, si obisnuiam sa fac si inainte, doar ca langa ea puneam si carne cateodata.
Pentru ziua de vitamine, duminica mi-am facut o salata, am taiat cubulete o rosie, un ardei, castraveti, am pus si mazare si ciuperci din conserva, am pus un pic de sare si ulei, si am papat cu pofta.
Pentru ziua de vitamine, duminica mi-am facut o salata, am taiat cubulete o rosie, un ardei, castraveti, am pus si mazare si ciuperci din conserva, am pus un pic de sare si ulei, si am papat cu pofta.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Dieta pentru toata lumea.
Am uitat sa postez reteta cu mere coapte -ziua de vitamine:
6 mere potrivite,
midgale sau nuci, seminte de susan/dovleac/floarea soarelui ce aveti prin casa si in ce combinatie doriti,
Curmale fara samburi sau stafide cam o mana - se lasa intr-un pahar cu apa pentru hidratare macar 30 de minute
Merele se taie in 2, se curata cotoarele si se scobesc putin cat sa puteti adauga umplutura. Ce se scobeste se adauga cu stafidele sau curmalele cu apa in care au stat, migdalele si semintele, si totul se baga la blender pana se zdrobesc toate (le puteti mixa pana se fac pasta).
Se baga la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute, mai mult sau mai putin depinde cat de mari sunt merele pentru a fi coapte.
Migdalele pot fi macinate si puse pe deasupra umpluturii si astfel merele vor avea un gust crocant.
4 mere se pot manca la pranz si 2 seara.
Reteta biscuiti cu morcovi - ziua de carbohidrati:
Ingrediente:
- 200 g. morcovi cruzi rasi
- 150 ml. ulei
- 180 g. zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g. faina
- un praf de sare
- coaja de la 1 lamaie rasa
- zeama de la 1 portocala mica
Mod de preparare:
Se pune faina (cernuta) intr-un castron mare. Se face o scobitura la mijloc si se pun morcovii dati prin razatoarea mica, uleiul, zaharul, bicarbonatul dizolvat in zeama de portocala. Se adauga praful de sare si coaja de lamaie rasa si se amesteca bine pana se obtine un aluat “legat”. Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca asta in locul vostru, cu atat mai bine
Se tine aluatul 20-30 de minute la frigider, invelit intr-o punga, dupa care se formeaza bile de aluat nu foarte mari.
Se tapeteaza o forma mare de copt (tava de aragaz) cu hartie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat, 170 grade C, timp de cca. 20 de minute. Se lasa la racit si se rontaie cu pofta :))) Sunt foarte potriviti si pentru copii
6 mere potrivite,
midgale sau nuci, seminte de susan/dovleac/floarea soarelui ce aveti prin casa si in ce combinatie doriti,
Curmale fara samburi sau stafide cam o mana - se lasa intr-un pahar cu apa pentru hidratare macar 30 de minute
Merele se taie in 2, se curata cotoarele si se scobesc putin cat sa puteti adauga umplutura. Ce se scobeste se adauga cu stafidele sau curmalele cu apa in care au stat, migdalele si semintele, si totul se baga la blender pana se zdrobesc toate (le puteti mixa pana se fac pasta).
Se baga la cuptor preincalzit la 160 grade pentru 20 de minute, mai mult sau mai putin depinde cat de mari sunt merele pentru a fi coapte.
Migdalele pot fi macinate si puse pe deasupra umpluturii si astfel merele vor avea un gust crocant.
4 mere se pot manca la pranz si 2 seara.
Reteta biscuiti cu morcovi - ziua de carbohidrati:
Ingrediente:
- 200 g. morcovi cruzi rasi
- 150 ml. ulei
- 180 g. zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- 500 g. faina
- un praf de sare
- coaja de la 1 lamaie rasa
- zeama de la 1 portocala mica
Mod de preparare:
Se pune faina (cernuta) intr-un castron mare. Se face o scobitura la mijloc si se pun morcovii dati prin razatoarea mica, uleiul, zaharul, bicarbonatul dizolvat in zeama de portocala. Se adauga praful de sare si coaja de lamaie rasa si se amesteca bine pana se obtine un aluat “legat”. Daca aveti un robot de bucatarie care sa faca asta in locul vostru, cu atat mai bine
Se tine aluatul 20-30 de minute la frigider, invelit intr-o punga, dupa care se formeaza bile de aluat nu foarte mari.
Se tapeteaza o forma mare de copt (tava de aragaz) cu hartie de copt. Se coc biscuitii la foc moderat, 170 grade C, timp de cca. 20 de minute. Se lasa la racit si se rontaie cu pofta :))) Sunt foarte potriviti si pentru copii
Mary- Maestru
- Mesaje : 642
Data de inscriere : 22/11/2013
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Re: Dieta pentru toata lumea.
Multumim,Mary! Mie mi se pare dificil sa fac o tava de biscuiti si sa mananc doar 2,3... Dar daca ma mananci inaine ceva legume,cred ca se poate
NUSA- Ambasador.
- Mesaje : 2938
Data de inscriere : 11/09/2013
Varsta : 43
Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Pagina 3 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia