Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Retete de torturi.
+45
Nicoleta Rentea
Marilum
flexi
mami_de_gemeni(mihaela)
crissilvia
mimiady63
Alina MM
loriss54
dragan mirela
Gabic
verocristina
Mary
marina42
stoi_mimi
elenamariana43
tadok
Didy(sandica)
NUSA
adelinacomanescu
ancuta_24
tyktak
A.Valentina
denisa_rachid
viorica
ligia27
mariaem
kmn
Carmen
bilexa
Petro_iasmina
ildi
laly
DIANA81
andrushka
Lili P
tunderke
monatibi
Adrienne
kaaraa
natya
Victoria.
pcinfo
mariana71
gabyta
Daria
49 participanți
Pagina 8 din 15
Pagina 8 din 15 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 11 ... 15
Re: Retete de torturi.
:cadou: La multi ani fetelor tale dragi !!! :cadou:
Multumesc de urarile ptr nepotelul meu
Multumesc de urarile ptr nepotelul meu
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Vai fetelor.....multumesc, multumesc din suflet pentru urari. :$&:
Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 54
Localizare : DE
Re: Retete de torturi.
Gabyta, eu tot astept reteta de tort!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Retete de torturi.
vine,vine,,,denisa_rachid a scris:Gabyta, eu tot astept reteta de tort!!!
Tort Sah
Reteta originala o am de pe blogul doamnei LAURA LAURENTIU (tortul arlechin,,eu l-am facut si in acea varianta si e super gustos),careia ai multumesc mult.
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/tort-arlechin.html
Eu am adaptat-o dupa tava si cam ce am avut prin casa . :)
Ingrediente: – PTR UN TORT DE 24/35 (tava dreptunghiulara)
Blat de cacao:
•6 oua
•4 linguri de apa rece
•8 linguri de zahar
•6 linguri cu varf de faina
•4 linguri cu varf de cacao
•1 lingurita praf de copt
Crema:
•900 - 1000 ml smantana pentru frisca (in tara stiu ca este o crema patiser parca ai spune ,,vine gata indulcita ,,aia ar fi super)
•3 linguri de zahar praf
•2 PLICULETE INTARITOR DE FRISCA (optional)..eu am pus
•500 de grame de alune de padure (sau nuci, migdale)
•500 de grame de zahar
•20 grame de gelatina granulata (sau 12 foi)
Crema pt. asamblare si decor
•am facut o crema ganach din 300 gr ciocolata si 500 smantana
SIROPUL: l-am facut la ochi
•am ars cca 150 grame de zahar, l-am stins cu o cana de 250 ml apa si 50 ml crema de wisky Baileys.
•cu acesta am insiropat fasiile de blat cand am montat tortul.
PREPARARE.
Intai de toate pregatim blatul
1.Pregatim tava tapetata sau cu hartie vegetala
2.cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt.
3.Separam albusul de galbenuse
4.Batem albusul cu apa rece si zaharul bine de tot ,,pana avem o spuma consistenta
5.Adaugam galbenusurile cate unul la albusul batut spuma si amestecand de jos in sus
6.adaugam faina cernuta si amestecam din nou cu grija prin miscari circulare.
7.asezam compozitia rezultata in tava si dam la cuptorul preincalzit deja la 180 grade ptr 20 - 25 min
8.il lasam sa se raceasca complet iar apoi il taiem pe jumatate si fiecare jumatate in fasii de cca 1 cm júmate. eu am taiat in 10 fasii fiecare parte.
Crema :
1.caramelizam zaharul apoi adaugam nucile (in cazul meu) sau alúnele si continuam sa amestecam pana se murdaresc toate nucile de caramelul rezultat.
2.ungem o suprafata cu putin ulei si rasturnam caramelul cu nucile si le lasam sa se raceasca.
3.cand e rece se macina cu blenderul sau il zdrobiti foarte foarte bine.
4.Gelatina o punem la hidratat in apa rece
5.cand nuca este zdrobita pregatim smantana ,,o batem frisca impreuna cu zaharul apoi ai adaugam nuca macinata ...avem de grija sa pastram si ptr decor putina
6.Gelatina o dizolvam pe aburi apoi ai adaugam ,4,5 linguri de frisca ,,omogenizam bine dupa care o turnam peste amestecul de frisca si nuci cu miscari de sus in jos cu o lingura de lemn sau paleta.
7.Asta este crema noastra.
Crema ganach :
Punem smantana pe foc pana se incalzeste doar apoi amestecam cu ciocolata topita sau bucatele foarte mici,,,amestecam bine pana se omogenizeaza si o dam la rece cca 3 ore sau pana capata o consistente mai grosuta.Apoi o mixam pana se ingroasa.
Cu acesta eu am imbracat si ornat tortul .
Eu am mai batut inca 200 ml frisca pe care am puso in pos impreuna cu crema ganach la ornat.
CREMA eu am asezato intre randurile de blat cu ajutorul posului.
POFTA BUNA !!
http://gabrielasava.blogspot.com.es/2013/08/tort-sah.html
Aici o gasiti detaliata si cu poze,,tocmai am pus- o.
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
La multi ani fetelor Lili !Sa fie sanatoase. iubite si fericite
tyktak- Maestru
- Mesaje : 658
Data de inscriere : 06/02/2013
Re: Retete de torturi.
Gabyta, multumim de reteta!!!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Retete de torturi.
Cu drag !denisa_rachid a scris:Gabyta, multumim de reteta!!!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Ce frumos arata! As savura si eu o bucatica!
Ultima editare efectuata de catre ancuta_24 in Sam Aug 31, 2013 6:38 am, editata de 1 ori
Re: Retete de torturi.
La multi ani sarbatoritilor!!! Torturile arata tare apetisante,,Multumim de reteta Gaby..
Re: Retete de torturi.
fetelor, e o adevarata desfatare pentru papilele gustative acest tort, l-am facut si eu de doua ori...
la multi ani tuturor sarbatoritilor...
la multi ani tuturor sarbatoritilor...
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Retete de torturi.
Am sa il pregatesc si eu pentru aniversarea celor 3 anisori ai gemenutilor mei dragi.
Re: Retete de torturi.
Azi noapte iar am tortalit
Cel mare si-a luat ,,zborul ,, si cel mic pttr noi ai casei.
Blatul si crema sunt de la tortul sah , in mijloc un jeleu de afine si glazura si decor ,,glazura oglinda...delicios,,cu peripetii dar buuuuuuun de tot.
Cel mare si-a luat ,,zborul ,, si cel mic pttr noi ai casei.
Blatul si crema sunt de la tortul sah , in mijloc un jeleu de afine si glazura si decor ,,glazura oglinda...delicios,,cu peripetii dar buuuuuuun de tot.
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Imi inchipui cat de gustos poate sa fie .Bravo gabyta:+!:
tyktak- Maestru
- Mesaje : 658
Data de inscriere : 06/02/2013
Re: Retete de torturi.
Vai Gabytule ce-mi faci tu mie......sa mor de pofta, nu alta.
Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 54
Localizare : DE
Re: Retete de torturi.
la fel gandeam si eu vazand pozele.....esti o gospodina desavirsita....Lili P a scris:Vai Gabytule ce-mi faci tu mie......sa mor de pofta, nu alta.
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Retete de torturi.
Tort diplomat
Ingrediente
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
3 galbenusuri
1/2 kg frisca
3-4 pliculeţe zahăr vanilinat
3 albusuri spuma
20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
fructe
Se pun pe foc gălbenuşurile, zahărul şi laptele. Se ţine amestecul pe foc amestecând continuu, până se îngroase puţin, ca o ciulama, apoi se dă la rece.
Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr şi si zaharul vanilinat. Se pot pune 2-3 linguri de smântână grasă (eu pun iaurt pentru ca iese putin mai "racoroasa").
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se incorporeaza lingurita cu lingurita in frisca batuta.
Se bat separat albuşurile spuma si se amesteca cu frisca (amestecand cu lingura usor).
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.
Deasupra puteti aseza un rand de biscuiti sau piscoturi inmuiate putin in suc de la compot (de exemplu eu pun in tort ananas din conserva iar sucul de la compot il folosesc aici).
E de preferat sa lasati la rece pana a doua zi, apoi intoarceti tortul pe un patou si indepartati cu grija folia.
Ingrediente
1/2 cana zahar
1/2 cana lapte
3 galbenusuri
1/2 kg frisca
3-4 pliculeţe zahăr vanilinat
3 albusuri spuma
20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa caldutza sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)
fructe
Se pun pe foc gălbenuşurile, zahărul şi laptele. Se ţine amestecul pe foc amestecând continuu, până se îngroase puţin, ca o ciulama, apoi se dă la rece.
Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr şi si zaharul vanilinat. Se pot pune 2-3 linguri de smântână grasă (eu pun iaurt pentru ca iese putin mai "racoroasa").
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se incorporeaza lingurita cu lingurita in frisca batuta.
Se bat separat albuşurile spuma si se amesteca cu frisca (amestecand cu lingura usor).
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.
Deasupra puteti aseza un rand de biscuiti sau piscoturi inmuiate putin in suc de la compot (de exemplu eu pun in tort ananas din conserva iar sucul de la compot il folosesc aici).
E de preferat sa lasati la rece pana a doua zi, apoi intoarceti tortul pe un patou si indepartati cu grija folia.
Re: Retete de torturi.
Saru-mana de reteta . Delicios si racoros
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
Multumesc frumos!:@(:
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Retete de torturi.
Multumim de reteta !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Retete de torturi.
Nu am putut astepta pana la 16 cand incep sa apara invitatii.
Va invit acum sa degustati din tortul proaspat decorat.
Va invit acum sa degustati din tortul proaspat decorat.
Adrienne- Maestru
- Mesaje : 809
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 58
Localizare : Arad
Re: Retete de torturi.
Wow! ce minune de tort, ti-e si mila sa il tai!
Arata super si delicios, sa aveti pofta!
Arata super si delicios, sa aveti pofta!
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Retete de torturi.
pornesc, poate mai prind si eu o felie
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
Arata super tortul! Nu cred Alina ca mai prindem nimic, cu atatia copii si musafiri nici o sansa :)))
Pagina 8 din 15 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 11 ... 15
Pagina 8 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia