Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Retete de torturi.
+45
Nicoleta Rentea
Marilum
flexi
mami_de_gemeni(mihaela)
crissilvia
mimiady63
Alina MM
loriss54
dragan mirela
Gabic
verocristina
Mary
marina42
stoi_mimi
elenamariana43
tadok
Didy(sandica)
NUSA
adelinacomanescu
ancuta_24
tyktak
A.Valentina
denisa_rachid
viorica
ligia27
mariaem
kmn
Carmen
bilexa
Petro_iasmina
ildi
laly
DIANA81
andrushka
Lili P
tunderke
monatibi
Adrienne
kaaraa
natya
Victoria.
pcinfo
mariana71
gabyta
Daria
49 participanți
Pagina 3 din 15
Pagina 3 din 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Re: Retete de torturi.
deci,eu pe aici,mai rar,ca mi se face rau mereu..mona,gabyta,mariana,flori,doamne ce torturi! scriu repede si ies caci ma simt rau pe bune!
ildi- administrator
- Mesaje : 10146
Data de inscriere : 12/01/2013
Localizare : italia-livorno, cu inima in timisoara
Re: Retete de torturi.
Frumoase torturi , felicitari fetelor.
Petro_iasmina- Avansat.
- Mesaje : 431
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Husi
Re: Retete de torturi.
Sanbata am facut doua torturi ,am poza doar pt unul,sper s-a fac rost si de cealalta ,amandoua sunt tort dobos .
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de torturi.
asa si eu.....am vazut si ies repede , ca mi-e teama ca-mi stric tastatura si la laptopul asta, de la atataildi a scris:deci,eu pe aici,mai rar,ca mi se face rau mereu..mona,gabyta,mariana,flori,doamne ce torturi! scriu repede si ies caci ma simt rau pe bune!
Flori
Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 54
Localizare : DE
Re: Retete de torturi.
flori,,superbe!!!,,abia astept sa il vad si pe celalalt !!!!
Felicitari !!!! :****
Felicitari !!!! :****
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Flori!!!!superbe torturi de gust ce sa mai zic....sun convinsa ca sunt de vis!
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de torturi.
Minunat ! felicitari , felicitari pentru indemanare !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
Va multumesc dragele mele pt aprecieri ,Lili,Gabyta,Valih,Natya,Tunde
Pt vineri mai fac unul
Pt vineri mai fac unul
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de torturi.
Aici e deja arta !
Adrienne- Maestru
- Mesaje : 809
Data de inscriere : 19/01/2013
Varsta : 58
Localizare : Arad
Re: Retete de torturi.
Super Flori... :@(: :@(: :@(: :@(:
Petro_iasmina- Avansat.
- Mesaje : 431
Data de inscriere : 14/01/2013
Varsta : 38
Localizare : Husi
Re: Retete de torturi.
Asta e primul meu tort cu pasta de zahar . A fost pt cand a implinit Denisa 1 an .Nu ma crititcati n-a iesit asa bine dar bun a fost
Asta afost pt nepotul meu
Acesta a fost primul meu tort Diplomat
Acesta a fost diplomat cu Ciocolata
Si acesta tot diplomat cu ciocolata pt o prietena de-a mea
Si acesta tot de ciocolata pt Cumnatul meu
Acesta a fost prima mea incercare a tortului Kinder
Acesta a fost tortul de ziua mea MAGIC MOMENTS
Aceste eclere sunt delicoase cumnatul si nepotul tot timpul ma intreaba cand mai fac :#$:
Doua torturi pt cealalta nepoata , am doua din partea mea, primul diplomat cu cioco si al doilea cu fructe
Tortul meu de acum 2 ani
Tortul cumnatului meu de acum 2 ani totul este facut de mine si trandafirii
Retetele vi le pun la cerere numai sa-mi spuneti la care le vreti. :$*:
Peste o saptamana o sa fac alt tort pt ca e ziua sotului si atunci am sa innoiesc albumul cu poze :#$:
Asta afost pt nepotul meu
Acesta a fost primul meu tort Diplomat
Acesta a fost diplomat cu Ciocolata
Si acesta tot diplomat cu ciocolata pt o prietena de-a mea
Si acesta tot de ciocolata pt Cumnatul meu
Acesta a fost prima mea incercare a tortului Kinder
Acesta a fost tortul de ziua mea MAGIC MOMENTS
Aceste eclere sunt delicoase cumnatul si nepotul tot timpul ma intreaba cand mai fac :#$:
Doua torturi pt cealalta nepoata , am doua din partea mea, primul diplomat cu cioco si al doilea cu fructe
Tortul meu de acum 2 ani
Tortul cumnatului meu de acum 2 ani totul este facut de mine si trandafirii
Retetele vi le pun la cerere numai sa-mi spuneti la care le vreti. :$*:
Peste o saptamana o sa fac alt tort pt ca e ziua sotului si atunci am sa innoiesc albumul cu poze :#$:
Re: Retete de torturi.
WOW...ce de torturi aici..sunteti harnice fetelor...Flori ,tortul tau e cu fondant?E preparat de tine fondantul sau e cumparat?Bilexa esti profesionista...pasta de zahar cum se face?
Re: Retete de torturi.
Totul este facut de mine, pasta de zahar am gasit-o pe culinar parca. Si florile unele sunt din lapte praf , altele sunt din pasta de zahar , insa trandafirii negrii sunt din ciocolata neagra.
Uite aici pun reta pastei de zahar asa cum am copiat-o cred ca de pe culinar , nu mai stiu exact
Pasta de ZAHAR
In sfirsit am facut pozele pas cu pas. Aceasta e "reteta"
Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.
Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.
Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.
Cum spuneam zaharul e important sa fie cumparat deja pudra pentru ca de exemplu asta pe care il folosesc eu cumparat de la Metro are 5% amidon in el.
Asta este aspectul glucozei, incolor si inodor, ca un sirop foarte gros. Aici sa intervina fetele care au inlocuit-o adica Otti cu mierea si Otilia cu energizantul, astfel suntem de folos si celor care nu gasesc glucoza sub forma asta.
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat
1 Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba
2 Iar aici ingredientele:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
- 50 de grame de glucoza
- 450 de grame de zahar pudra
- esenta de vanilie
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat
3 Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba
4 Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.
5 Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop
6 Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari"
7 Se pregateste locul de munca
8 In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta, au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.
9 Pasta colorata am intins-o intre foi de plastic, film transparent, pellicola sau cum s-o mai numi, n-am vrut sa folosesc zaharul praf sau amidonul ca sa ramina culoarea frumoasa
10 Si aici pus peste asa zisul tort care in cazul de fata era in forma de zucotto
Uite aici pun reta pastei de zahar asa cum am copiat-o cred ca de pe culinar , nu mai stiu exact
Pasta de ZAHAR
In sfirsit am facut pozele pas cu pas. Aceasta e "reteta"
Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.
Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.
Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.
Cum spuneam zaharul e important sa fie cumparat deja pudra pentru ca de exemplu asta pe care il folosesc eu cumparat de la Metro are 5% amidon in el.
Asta este aspectul glucozei, incolor si inodor, ca un sirop foarte gros. Aici sa intervina fetele care au inlocuit-o adica Otti cu mierea si Otilia cu energizantul, astfel suntem de folos si celor care nu gasesc glucoza sub forma asta.
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat
1 Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba
2 Iar aici ingredientele:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
- 50 de grame de glucoza
- 450 de grame de zahar pudra
- esenta de vanilie
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat
3 Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba
4 Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.
5 Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop
6 Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari"
7 Se pregateste locul de munca
8 In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta, au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.
9 Pasta colorata am intins-o intre foi de plastic, film transparent, pellicola sau cum s-o mai numi, n-am vrut sa folosesc zaharul praf sau amidonul ca sa ramina culoarea frumoasa
10 Si aici pus peste asa zisul tort care in cazul de fata era in forma de zucotto
Re: Retete de torturi.
N-ai pt ce draga . Daca te mai pot ajuta poti sa ma intrebi oricand. Si eu acum cativa ani eram inebunita dupa astea asa ca am tot cautat si am tot incercat asa pt mine . Dar am ramas fidela la cele impodobite cu frisca.
Re: Retete de torturi.
Superbe torturile. Felicitari Mirela.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
Multumesc pt aprecieri fetelor Bilexa ,bravo ,la cat mai multe torturi
da tortul meu e cu pasta de zahar,pasta o fac eu ,o mai si cumpar uneori,acum am facut unul cu pasta neagra si am cumparat-o
Acum ma documentez pt unul in forma de aparata foto trebuie sa-l fac pt 24
da tortul meu e cu pasta de zahar,pasta o fac eu ,o mai si cumpar uneori,acum am facut unul cu pasta neagra si am cumparat-o
Acum ma documentez pt unul in forma de aparata foto trebuie sa-l fac pt 24
Vizitator- Vizitator
Re: Retete de torturi.
Bilexia,ce multe torturi aratoase!!!Sigur au fost si gustoase...
Flori ce frumos ti-a iesit Mikey!!!
Felicitari pentru torturi fetelor!!!
Flori ce frumos ti-a iesit Mikey!!!
Felicitari pentru torturi fetelor!!!
andrushka- Membru.
- Mesaje : 76
Data de inscriere : 10/02/2013
Localizare : Iasi
Re: Retete de torturi.
Eu nu mai intru aici.... pic de pe scaun.... mi-e rau cand le vad ... ce bune or fi fost..... :&b: :&b:
Felicitari tuturor
Felicitari tuturor
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Retete de torturi.
Foarte frumoase !
La tortul cu piscoturi si fructe pentru a arata asemenea unui butoi plin cu fructe , legati doua funde de rafie sau inainte de a lipii piscoturile le intindeti pe masa si le trageti doua dire de ciocolata una mai sus si una mai jos !
La tortul cu piscoturi si fructe pentru a arata asemenea unui butoi plin cu fructe , legati doua funde de rafie sau inainte de a lipii piscoturile le intindeti pe masa si le trageti doua dire de ciocolata una mai sus si una mai jos !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Pagina 3 din 15 • 1, 2, 3, 4 ... 9 ... 15
Pagina 3 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia