Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Retete de torturi.
+45
Nicoleta Rentea
Marilum
flexi
mami_de_gemeni(mihaela)
crissilvia
mimiady63
Alina MM
loriss54
dragan mirela
Gabic
verocristina
Mary
marina42
stoi_mimi
elenamariana43
tadok
Didy(sandica)
NUSA
adelinacomanescu
ancuta_24
tyktak
A.Valentina
denisa_rachid
viorica
ligia27
mariaem
kmn
Carmen
bilexa
Petro_iasmina
ildi
laly
DIANA81
andrushka
Lili P
tunderke
monatibi
Adrienne
kaaraa
natya
Victoria.
pcinfo
mariana71
gabyta
Daria
49 participanți
Pagina 2 din 15
Pagina 2 din 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Retete de torturi.
Mona draga,SUPERBE TORTURILE TALE !!!
cand ai timp si dispozitie,mai lasane si cate o reteta
cand ai timp si dispozitie,mai lasane si cate o reteta
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Mona e SUPERB tortul felicitari!!!Si vorba Gabytei,sa ne pui si noua reteta cand ai timp.
andrushka- Membru.
- Mesaje : 76
Data de inscriere : 10/02/2013
Localizare : Iasi
Re: Retete de torturi.
Tort * SF. Valentin * by gabyta
Blat -3 oua,1 plic budinca capsuni(sau zmeura),100 gr zahar ,pudra sau tos(eu pun tos),50 gr faina,1/2 praf de copt (ptr o tava de 22 cm,,ptr mai mare ma refer de 28cm-4-5 oua sau ptr tava de de la cuptor -6 ouamari.Eu am pus si cateva picaturi colorant rosu ca sa iaa mai puternic colorat,,cu budinca va iesi mai roziu.
Crema 1 -.1 cutie 150 gr branzica philadelphia de ciocolata(milka),1 cutie 250 gr mascarpone , 1 lingura varfuita dulce de leche si 2 foi de gelatina
Crema 2 - 1 iaurt de 400 gr fructe de padure(sau capsuni), 300 frisca lichida (care va fi batuta cu 2 linguri zahar praf), 2 pliculete gelatina(20 gr) sau in cazul meu 10 foi de gelatina, 300-400 gr capsuni taiati marunt sau cum va place ,mai multi sau mai putini.
Sirop -am facut un sirop dintr-o lingura dulceata de capsuni ,1 cana apa,4 linguri zahar si interiorul de la capsunii taiati,,toata partea aia alba -verzuie care nu era asa coapta eu nu am puso la crema. Cu acest sirop cand e rece se insiropeaza bine blaturile.
Se decoreaza dupa preferinte cu glazura de ciocolata,cu gelatina,cu frisca ,,,cum doriti.
Blat -3 oua,1 plic budinca capsuni(sau zmeura),100 gr zahar ,pudra sau tos(eu pun tos),50 gr faina,1/2 praf de copt (ptr o tava de 22 cm,,ptr mai mare ma refer de 28cm-4-5 oua sau ptr tava de de la cuptor -6 ouamari.Eu am pus si cateva picaturi colorant rosu ca sa iaa mai puternic colorat,,cu budinca va iesi mai roziu.
Crema 1 -.1 cutie 150 gr branzica philadelphia de ciocolata(milka),1 cutie 250 gr mascarpone , 1 lingura varfuita dulce de leche si 2 foi de gelatina
Crema 2 - 1 iaurt de 400 gr fructe de padure(sau capsuni), 300 frisca lichida (care va fi batuta cu 2 linguri zahar praf), 2 pliculete gelatina(20 gr) sau in cazul meu 10 foi de gelatina, 300-400 gr capsuni taiati marunt sau cum va place ,mai multi sau mai putini.
Sirop -am facut un sirop dintr-o lingura dulceata de capsuni ,1 cana apa,4 linguri zahar si interiorul de la capsunii taiati,,toata partea aia alba -verzuie care nu era asa coapta eu nu am puso la crema. Cu acest sirop cand e rece se insiropeaza bine blaturile.
Se decoreaza dupa preferinte cu glazura de ciocolata,cu gelatina,cu frisca ,,,cum doriti.
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
[quote="monatibi"]un tort facut ptr sotul meu
[/quote :
[/quote :
DIANA81- Ambasador.
- Mesaje : 1878
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 42
Localizare : terra :)
Re: Retete de torturi.
Gabyta ,multumim pentru reteta!
andrushka- Membru.
- Mesaje : 76
Data de inscriere : 10/02/2013
Localizare : Iasi
Re: Retete de torturi.
Cu multa placereandrushka a scris:Gabyta ,multumim pentru reteta!
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
multumesc!cu mare placere pun si reteta la tort.
GABYTA,superb tortul tau!
GABYTA,superb tortul tau!
monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
Nu este nici o graba,,cand o sa poti si multumesc ptr aprecierimonatibi a scris:multumesc!cu mare placere pun si reteta la tort.
GABYTA,superb tortul tau!
Ieri 15 feb Alexutul meu a facut 3 anisori,si mami si-a luat inima in dinti si a facut un tort cu pasta de zahar---PTR PRIMA DATAAAAAAAAAAA!!!!! ++ acuma sa nu dati cu pietrii ca parca am modelat cu sapa nu cu mana,,,,promit ca ma straduiesc mai mult data viitoare.
* TORT ALEX -3 anisori *
Reteta este cupola ninsa pusa de mariana aici la retete torturi. http://www.laurasava.ro/2008/05/26/cupola-ninsa-de-ciocolata/
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
Gabyta arata super tortul. Felicitari.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
E foarte fain si tortul asta... Spune-mi pasta de zahar ai facut-o tu? O retete ceva?
Re: Retete de torturi.
Foarte reusit!felicitari!
monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
Trebuie sa ma apuc si eu sa fac pasta de zahar, cred ca de ziua fetei.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
Gabytza felicitari! A iesit minunat tortul. Eu am incercat o singura data sa fac pasta de zahar si nu mi-a iesit.
Re: Retete de torturi.
Eu am incercat inainte de botez si am facut cativa trandafirasi, trebuie sa caut poza. Dar vreau sa mai incerc.
tunderke- moderator
- Mesaje : 1430
Data de inscriere : 16/01/2013
Varsta : 43
Localizare : Aiud
Re: Retete de torturi.
felicitari,felicitari si iar felicitari.mi sa facut gura apa sincer.monica sau gabyta va rog sa-mi spuneti cum ati facut partea de sus a tortului.ma refer de era asa de fina ciocolata alba sau nu stiu.caut ptr nunta un tort dar daca pot eu sa-l fac ar fi si mai super.ma refer sa iasa ca aspect ca din magazin asa cum ati facut voi.nu mi-a trecut mie prin cap sa ma uit acum 2 zile pe aici sa fac si eu un tort asa
laly- Maestru
- Mesaje : 504
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 42
Localizare : laly23perez@hotmail.com
mariana71- Ambasador.
- Mesaje : 1380
Data de inscriere : 06/02/2013
Varsta : 53
Localizare : Padova-Italia
Re: Retete de torturi.
Mariana, numa' ce salivez cand ma uit la felia ta de tort, acuma cand imi propusesem sa trec la cura de slabit.
Lili P- Ambasador.
- Mesaje : 1287
Data de inscriere : 28/01/2013
Varsta : 54
Localizare : DE
Re: Retete de torturi.
waw,CE SUPER ARATA !!!!! eu am spus si ma repet,,glazura oglinda a Laurei adamache a devenit o glazura cu care merg la sigur de fiecare data....La tortul de sf valentin in loc de cacao la glazura am pus ciocolata ,,,,,un deliciu de glazura,,ca o crema,,,doar ca nu te murdareai de la ea,,,
Carmen draga,,,pasta de zahar eu am cumparato ,, ca am fost la magazin s acumpar ptr tortul lui Alex si am vazut...fondant!!!!,,zic gata,,asta e aratatura ca trebuie sa ma apuc si eu sa fac ....asa ca nu m-am riscat si m-am apucat cu de asta de cumparat,,macar am idee cam ce textura si cum este,,,mai e si gustoasa,,,dar am sa o incerc si eu in casa,,intai sa ma mai documentez
Multumesc de aprecieri fetelor ,,,
Carmen draga,,,pasta de zahar eu am cumparato ,, ca am fost la magazin s acumpar ptr tortul lui Alex si am vazut...fondant!!!!,,zic gata,,asta e aratatura ca trebuie sa ma apuc si eu sa fac ....asa ca nu m-am riscat si m-am apucat cu de asta de cumparat,,macar am idee cam ce textura si cum este,,,mai e si gustoasa,,,dar am sa o incerc si eu in casa,,intai sa ma mai documentez
Multumesc de aprecieri fetelor ,,,
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Re: Retete de torturi.
eu o fac in casa,nu am cumparat pina acum,am vazut si la kaufland,ambalata ca si ciocolata
reteta
50 g miere
5 g gelatina in foi
30 g apa
aproximativ 500 g zahar pudra
Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;
Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.
Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.
Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)
astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi
reteta
50 g miere
5 g gelatina in foi
30 g apa
aproximativ 500 g zahar pudra
Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;
Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.
Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.
Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)
astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi
monatibi- Membru.
- Mesaje : 113
Data de inscriere : 12/02/2013
Re: Retete de torturi.
MULTUMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESC !!!!monatibi a scris:eu o fac in casa,nu am cumparat pina acum,am vazut si la kaufland,ambalata ca si ciocolata
reteta
50 g miere
5 g gelatina in foi
30 g apa
aproximativ 500 g zahar pudra
Primul pas: taiem fasii foile de gelatina si le puneam in 30 g apa,le lasam se se moaie 10 minute;
Al doilea pas:intr-o craticioara punem mierea si o dam la foc mic amestecata cu foile moi si apa ,astfel mestecam pana cand se topesc si se amalgameaza bine,devenind ca apa.
Ultimul pas :pregatim zaharul tos intr un vas de plastic si turnand compozitia lichida amestecam cu lingura.
Cand devine mai consistent amestecam cu mana,framantam putin ca atunci cand facem cozonaci ;)
astfel obtinem o minunata pasta de zahar ce o putem folosi pt a decora dulciuri/torturi
Cu siguranta o sa fac mai ales ca este probata,,esti o dulce
gabyta- Maestru
- Mesaje : 620
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 50
Localizare : Spania (Toledo) Romania (Sebes)
Pagina 2 din 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15
Pagina 2 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia