Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Conserve de legume pentru iarna.
+17
stoi_mimi
Marilum
dragan mirela
tunderke
mimiady63
viorica
Adrienne
natya
miha1950
denisa_rachid
kmn
pcinfo
mami_de_gemeni(mihaela)
Alina MM
adelinacomanescu
Victoria.
Daria
21 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Fetelor voi ce retete de zacusca faceti din dovlecei...Vreau sa fac pentru iarna.
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Zacusca cu dovlecei
Ingrediente
5 kg gogosari,100 ml ulei de masline,500 ml ulei de floarea soarelui,3 kg dovlecel,1 l bulion,1 kg ceapa,sare,piper
Mod de preparare
Zacusca cu dovlecei este delicioasa. Pentru a prepara aceasta zacusca se coc gogosarii la foc potrivit apoi se lasa intr-un castron acoperit Dupa ce s-au racit putin se decojesc si se curata de cotor si seminte. ceapa se toaca cu masina de carne, la fel si dovleceii(care nu trebuie sa aibe seminte)
Intr-o cratita mare se pune uleiul apoi ceapa tocata (cine are probleme cu stomacul poate sa o opareasca inainte), se lasa sa devina sticloasa apoi se pun gogosarii si se lasa o ora sa fiarba, amestecandu-se din cand in cand. se pun dovleceii tocati si bulionul si se mai lasa sa fiarba 2 ore.Se adauga sare si piper dupa gust, se toarna zacusca in borcane sterilizate, se capseaza si a doua zi se fierb in duns 40 de minute.Se lasa sa se raceasca o zi in paturi groase.
Ingrediente
5 kg gogosari,100 ml ulei de masline,500 ml ulei de floarea soarelui,3 kg dovlecel,1 l bulion,1 kg ceapa,sare,piper
Mod de preparare
Zacusca cu dovlecei este delicioasa. Pentru a prepara aceasta zacusca se coc gogosarii la foc potrivit apoi se lasa intr-un castron acoperit Dupa ce s-au racit putin se decojesc si se curata de cotor si seminte. ceapa se toaca cu masina de carne, la fel si dovleceii(care nu trebuie sa aibe seminte)
Intr-o cratita mare se pune uleiul apoi ceapa tocata (cine are probleme cu stomacul poate sa o opareasca inainte), se lasa sa devina sticloasa apoi se pun gogosarii si se lasa o ora sa fiarba, amestecandu-se din cand in cand. se pun dovleceii tocati si bulionul si se mai lasa sa fiarba 2 ore.Se adauga sare si piper dupa gust, se toarna zacusca in borcane sterilizate, se capseaza si a doua zi se fierb in duns 40 de minute.Se lasa sa se raceasca o zi in paturi groase.
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Woow cate ore iti trebuie sa faci o zacusca,,si inca a doua zi o fierbi???Eu am facut zacusca de dovlecei dar am pus ardei gras,,si nu am fiert atitea ore,,dar anul acesta voi incerca si cu gogosari,,multumesc Adelina...
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Zacusca de dovlecei
Ce ne trebuie:
4kg. de dovlecei
1kg. ardei grasi sau gogosari
2 kg. rosii
500gr. ceapa
1/2l. ulei
sare
frunze de telina si patrunjel
Dovleceii se curata de coaja si seminte, se taie in cubulete, se sareaza dupa gust si se lasa 1 ora intr-un vas acoperit. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa si ardeiul se curata, se taie in feliute si se prajesc usor in ulei.
Se adauga restul ingredientelor si se fierbe zacusca 20 minute.
Se pune calda in borcane, se capseaza si se mai fierbe inca 20 minute la bain-marie.
adelinacomanescu- Ambasador.
- Mesaje : 1682
Data de inscriere : 26/01/2013
Varsta : 53
Localizare : judetul Iasi
Re: Conserve de legume pentru iarna.
N-am facut niciodata cu dovlecel, doar cu vinete si fasole boabe. Dar s-ar putea sa incerc si cu dovlecel anul asta.
Multumim Adelina.
Multumim Adelina.
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Vezi sa nu uiti sa pui reteta ,,nu am mincat niciodata cu fasole boabe...si stau pe iarna la borcan?????
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Bineinteles... dar dimineata
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Adelina multumim de retete. Eu una nu ma omor dupa zacusca, am sa le dau prietenei mele careia ii place sa faca.
:$+: :$+: :$+: :$+:
:$+: :$+: :$+: :$+:
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Nici noi nu ne omoram cu zacusca. Cativa ani la rand nici nu am mai facut, dar anul trecut mi-a fost pofta si am facut, am mancat vreo 2-3 borcane toata iarna, restul zac in debara.......
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Eu fac schimb ,,carne pentru zacusca,, ador conservele iarna,,mai ales cea cu vinata,,sau cea cu ardei grasi prajiti ,,
Zacusca
Zacusca de fasole
15 gogosari, 15 ardei grasi, 3 l boabe fasole (se fierb) , 1/2 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1,5 l bulion, sare, putin piper, foi de dafin
Zacusca de vinete
16-20 buc vinete, 2 kg ceapa, 20 buc gogosari, 20 buc ardei gras, 1/2 l ulei, 1 l bulion, piper, sare, foi de dafin
Astea-s ingredientele, modul de pregatire e acelasi...
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Zacusca tocata.
- Ingrediente
10 vinete mari 30 gogosari rosii 10 ardei grasi 3 kg rosii 1 kg ceapa 400 ml ulei 4 catei de usturoi foi de dafin boabe de piper sare - Mod de preparare
Vinetele se spala, se coc la foc iute, se curata si se pun in plan inclinat sa se scurga zeama din ele, apoi se maruntesc cu tocatorul de lemn. Gogosarii si ardeii se taie in doua, se curata de cotoare si seminte, se spala si se scurg si se trec prin masina de tocat, apoi totul se pune intr-un vas, pe foc mediu, unde se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune pe foc mediu, intr-un vas mai mare, impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei. Ceapa se caleste pana se inmoaie si devine aurie. Peste ceapa se adauga vinetele tocate, ardeii si gogosarii, iar vasul se pune din nou pe foc mediu. Dupa 30 de minute se adauga sucul de rosii gros impreuna cu usturoiul pisat, restul de ulei, foile de dafin, boabele de piper si sarea, dupa gust. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, se pune vasul in cuptor si se lasa sa scada bine. Cand uleiul se alege deasupra preparatului zacusca e gata.
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Peste doua zile culeg iar pastai si as vrea sa le pun la borcan,,voi ati pus careva?/si cum le faceti??Miau crescut si dovleceii,am dat si pe la vecine dar as vrea sa fac si zacusca ,,am facut astazi de proba si ese super.
Re: Conserve de legume pentru iarna.
eu nu stiu nici o reteta probata de fasole la borcan, eu am mai congelat dar nici asa parca nu imi place
cum ai facut zacusca cu dovlecie?...cred ca a iesit tare gustoasa....
cum ai facut zacusca cu dovlecie?...cred ca a iesit tare gustoasa....
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Da e super,,am tocat 4 cepe si leam pus la undat apoi am adaugat 3 morcovi mari dati prin razatoare si 4 ardei grasi tocati,,leam mai undat putin apoi am adaugat dovleceii dati prin razatoare si am dat la foc mediu,,am adaugat sare dupa gust apoi cand a scazut zeama am adaugat 2 linguri de bulion si am mai lasat putin la foc mic sa mai dea un clocot.
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Waw, deja va pregatiti de iarna...Eu de cand sunt aici nici nu mai stiu de cand se fac pregatirile. Am noroc ca tot timpul anunlui am legume si fructe proaspete!
denisa_rachid- Ambasador.
- Mesaje : 1223
Data de inscriere : 13/01/2013
Varsta : 44
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Eu la pastai fac in 2 feluri: le curat si le pun la fiert in apa cu sare, adaug frunze de patrunjel, telina, leustean, iar cand sunt fierte adaug conservant ( szalicil) , le pun in borcane, iar apoi le acopar pana a doua zi cu prosoape/patura.
A doua varianta e cu ceapa, ardei, bulion/rosii taiate felii , dar acum nu stiu cantitatile.
A doua varianta e cu ceapa, ardei, bulion/rosii taiate felii , dar acum nu stiu cantitatile.
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Astazi am facut 10 borcane de 750 ml cu tocanita de dovlecei ,,norocul meu ca era innourat afara ca de nu,,,ma sufocam in bucatarie ...
Re: Conserve de legume pentru iarna.
victoria....cum ai facut tocanita asta?...e conserva pentru iarna?....
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Da karmen e pentru iarna,,defapt e zacusca,,eu ii zic tocanita,,e cu ceapa, morcovi ,ardei gras si dovlecel ras .le pun la undat pe rand,ceapa,apoi morcovul ,ardelul,dovlecelul,cand e aproape gata pun bulion dupa gust,mai las sa fiarba cateva minute si le pun in borcane.
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Fetelor ce fel de conserve ati facut pentru iarna??eu abia saptamina viitoare sa cumpar legumele..As vrea sa incerc ceva nou.. asa ca astept retetele voastre..
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Saptamana asta am tras tare: am facut zacusca cu vinete, zacusca cu fasole boabe ( aici am combinat doua retete-adica 1/2 din boabe le-am dat prin masina de tocat,pe celelalte le-am lasat intregi), am facut o portie de lecso-tocanita de ardei, reteta din bucataria ungureasca,o salata asortata, gogosari in sos de mustar, compot de nectarine, de struguri...si saptamana asta ataat.De marti continui( marti e zi de piata la mine!)
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Compoturi,sucuri pentru iarna.
» Salate de legume.
» Sosuri-retete.
» Jachete crosetate si veste crosetate
» Vreau sa slabesc.
» Salate de legume.
» Sosuri-retete.
» Jachete crosetate si veste crosetate
» Vreau sa slabesc.
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia