Ultimele subiecte
SPONSORII NOSTRI
Cei mai activi postatori ai saptamanii
Niciun utilizator |
Conserve de legume pentru iarna.
+17
stoi_mimi
Marilum
dragan mirela
tunderke
mimiady63
viorica
Adrienne
natya
miha1950
denisa_rachid
kmn
pcinfo
mami_de_gemeni(mihaela)
Alina MM
adelinacomanescu
Victoria.
Daria
21 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Harnicuto, vin la tine, ca io-s mai lenesa
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Mirela sunt convisa ca ai conservarit si tu..nu ziceai ceva de "cadoul de la sot "
Victoria nu as putea sa iti spun exact de ce le pun....am mai multe motive...sa deosebesc seriile de..."ce fac" , imi place cum arata ...Am vazut ,nu mai stiu pe unde ca pun palarioare crosetate....dar ar fi prea mult , cel putin pentru mine .
Alina te astept cu drag .Inainte faceam tot felul de nebunii ....imi placea sa incerc tot felul de te miri ce retete gaseam dar nu le mancam si am zis sa fac ce stiu ca mancam ,ce se consuma ,ce tine in camara noastra de bloc .Spre exemplu dulceata (afine , capsuni ) am de acum doi ani si se mentine excelent . Atata ca nu prea ne omoram cu mancatul ....i-a sa nu am....sa vezi ce am mai manca . Compoturi am mai facut ,sirop . Trebuia sa fac poze la rafturi in camara
Va pupici pe toate .
Victoria nu as putea sa iti spun exact de ce le pun....am mai multe motive...sa deosebesc seriile de..."ce fac" , imi place cum arata ...Am vazut ,nu mai stiu pe unde ca pun palarioare crosetate....dar ar fi prea mult , cel putin pentru mine .
Alina te astept cu drag .Inainte faceam tot felul de nebunii ....imi placea sa incerc tot felul de te miri ce retete gaseam dar nu le mancam si am zis sa fac ce stiu ca mancam ,ce se consuma ,ce tine in camara noastra de bloc .Spre exemplu dulceata (afine , capsuni ) am de acum doi ani si se mentine excelent . Atata ca nu prea ne omoram cu mancatul ....i-a sa nu am....sa vezi ce am mai manca . Compoturi am mai facut ,sirop . Trebuia sa fac poze la rafturi in camara
Va pupici pe toate .
Nicoleta Rentea- Ambasador.
- Mesaje : 1987
Data de inscriere : 12/01/2015
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Nicoleta, jos Ca aspect, arata superb! Sa le consumati sanatosi!
Sunt curioasa sa-mi spui si mie, te rog frumos, cum ai conservat vanata +gogosarul - cantitati, ingrediente si procesul...). Multumesc!
Sunt curioasa sa-mi spui si mie, te rog frumos, cum ai conservat vanata +gogosarul - cantitati, ingrediente si procesul...). Multumesc!
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Fetelor eu reteta am facut-o prima data anul trecut si este luata de aici ...https://gradinavisata.wordpress.com/2010/08/27/vinete-murate-in-otet-reteta-bulgareasca/
Insa anul acesta am facut din 6--7 kg vinete si 3 kg de ardei . Nu intra chiar doi litri de ulei si lasate la scurs mai mult (eu asa le las) isi lasa multa zeama,implicit ulei .Otet eu am pus mai putin si prima data , si acum . Sunt un pic grase dar mie imi plac de mor ....mai ales cu carofi prajiti ...bomba calorica
Pasi ...vinetele curatate ,prajite usor ,puse la scurs , ardeiul taiat felii ( ca pentru pus la otet ) ,undit un pic in amestecul ,apa+otet+zahar+sare + piper ) . Se pun in borcane in straturi si printre straturi catei de usturoi . Important ,trebuia sa fie racite inainte . Eu am respectat asta desi nu stiu care e ideea . Desupra se toarna zeama in care am undit gogosarii . Eu i-am si sterilizat . Ultimul borcan de anul trecut acum il am inceput si au tinut perfect .
Insa anul acesta am facut din 6--7 kg vinete si 3 kg de ardei . Nu intra chiar doi litri de ulei si lasate la scurs mai mult (eu asa le las) isi lasa multa zeama,implicit ulei .Otet eu am pus mai putin si prima data , si acum . Sunt un pic grase dar mie imi plac de mor ....mai ales cu carofi prajiti ...bomba calorica
Pasi ...vinetele curatate ,prajite usor ,puse la scurs , ardeiul taiat felii ( ca pentru pus la otet ) ,undit un pic in amestecul ,apa+otet+zahar+sare + piper ) . Se pun in borcane in straturi si printre straturi catei de usturoi . Important ,trebuia sa fie racite inainte . Eu am respectat asta desi nu stiu care e ideea . Desupra se toarna zeama in care am undit gogosarii . Eu i-am si sterilizat . Ultimul borcan de anul trecut acum il am inceput si au tinut perfect .
Nicoleta Rentea- Ambasador.
- Mesaje : 1987
Data de inscriere : 12/01/2015
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Nicoleta, iti multumesc din suflet pentru generozitate.
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
Re: Conserve de legume pentru iarna.
FASOLE CU ROSII LA BORCAN
- 6 kg fasole spalata si taiata potrivit
- 2 litri apa
- 300 ml ulei
- 500 ceapa alba tocata marunt
- sare (2 linguri)
- 3 kg rosii decojite si maruntite
- frunze telina si patrunjel
Se pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, se adauga ceapa si se lasa la calit aprox 10 minute apoi se pune fasolea , cei 2 litri de apa si sarea si se lasa cu capac, la foc mic, aprox o ora , apoi se pun rosiile si se mai fierbe inca o ora, la final se adauga frunzele maruntite, se portioneaza in borcane si se fierbe in dunti!
mie mi-au iesit dintr-o portie 9 borcane de 800...
sper sa va placa!
spor la conservarit!
- 6 kg fasole spalata si taiata potrivit
- 2 litri apa
- 300 ml ulei
- 500 ceapa alba tocata marunt
- sare (2 linguri)
- 3 kg rosii decojite si maruntite
- frunze telina si patrunjel
Se pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, se adauga ceapa si se lasa la calit aprox 10 minute apoi se pune fasolea , cei 2 litri de apa si sarea si se lasa cu capac, la foc mic, aprox o ora , apoi se pun rosiile si se mai fierbe inca o ora, la final se adauga frunzele maruntite, se portioneaza in borcane si se fierbe in dunti!
mie mi-au iesit dintr-o portie 9 borcane de 800...
sper sa va placa!
spor la conservarit!
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Hmmm ce idee buna, numai sa gasesc o fasole buna, ca ultima data cand am vrut sa fac ciorba nu am gasit nimic cumsecade, era tot atoasa si batrana. Acum am vazut ca a aparut din aia rotunda care mie imi place tare mult, e parca mai cruda. Iarna oare merge si la ciorba sau numai scazuta?
Re: Conserve de legume pentru iarna.
de ce sa nu mearga?..mie imi place mai mult cea rotunda:)
kmn- Ambasador.
- Mesaje : 2504
Data de inscriere : 22/01/2013
Re: Conserve de legume pentru iarna.
E foarte buna reteta asta dar eu pun doar jumatate din cantitatea de ulei !
natya- Ambasador.
- Mesaje : 4071
Data de inscriere : 20/01/2013
Varsta : 74
Localizare : tara mea orasul meu de munte
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Ceva in genul asta punem si noi, cantitatile le potrivesc ochiometric
Si e tare buna !
Si e tare buna !
Alina MM- administrator
- Mesaje : 8804
Data de inscriere : 15/01/2013
Varsta : 47
Localizare : Somcuta Mare, Maramures
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Ieri, inspirată de la voi am făcut pastă de tomate.
Tot ieri am folosit rețeta de ketckup dulce postată de Nicoleta, numai că am pus mirodeniile de la cel picant .
Îmi place ce a ieșit și la sosul de roșii și la ketchup și sunt încântată. Nu am mai făcut niciodată până acum sosuri.
Astăzi sau mâine vreau să le etichetez :)
Mulțumiri tuturor!
Tot ieri am folosit rețeta de ketckup dulce postată de Nicoleta, numai că am pus mirodeniile de la cel picant .
Îmi place ce a ieșit și la sosul de roșii și la ketchup și sunt încântată. Nu am mai făcut niciodată până acum sosuri.
Astăzi sau mâine vreau să le etichetez :)
Mulțumiri tuturor!
mihulmic- Ambasador.
- Mesaje : 1015
Data de inscriere : 21/10/2015
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Bună, fetelor!
M-am uitat și eu prin rețetele voastre!
Privitor la cratițe, sunt o "fericită", nu doar locuiesc la țară, am tuciuri de toate mărimile, în plus, am un arzător, cred că așa se numește. Are pirostrii și partea frumoasă este că nu mă afum, merge la butelia de aragaz.
Ce am reușit să fac? Destul de puțin, încă, am fost la spital și nici cât am stat acasă nu mi-a fost bine.
Dar am circa 60 de kilograme de sos de roșii și de ciorbe.
Diferența dintre ele este faptul că în "sos" pun doar roșii și ardei gras, sare și zahăr; la zarzavatul pentru ciorbe pun roșii, ardei gras, țelină, pastarnac, leuștean, dacă am mai mult, adaug și morcovi. Verdeața o toc mărunt, manual. Țelină pun și rădăcină, dacă am. La sfârșitul fierberii, când se îngroașă, pun sare și puțin zahăr, ajută la conservare. Adaug și un pic de conservant, când sting focul și amestec bine.
Pun în peturi pe care am spălat și uscat bine!
Ca să reziste la temperatura (le pun în sticle imediat ce sting focul! ), pregătim dinainte o găleată mare de vopsea lavabila, plină cu apă rece, până unde va fi gatul sticlei.
Turnam fierbinte și strânge Nicu repede capacul!
După ce umplem toată cantitatea făcută, le așez la "cald", adică intre pături, geci vechi și alte chestii, ideea este să stea la căldură cât mai mult timp!
Sper să vă ajute pe careva și rețeta mea.
Spor! Am copt și vinete pentru iarnă, dar vreau să fac zacuscă, o ador!
M-am uitat și eu prin rețetele voastre!
Privitor la cratițe, sunt o "fericită", nu doar locuiesc la țară, am tuciuri de toate mărimile, în plus, am un arzător, cred că așa se numește. Are pirostrii și partea frumoasă este că nu mă afum, merge la butelia de aragaz.
Ce am reușit să fac? Destul de puțin, încă, am fost la spital și nici cât am stat acasă nu mi-a fost bine.
Dar am circa 60 de kilograme de sos de roșii și de ciorbe.
Diferența dintre ele este faptul că în "sos" pun doar roșii și ardei gras, sare și zahăr; la zarzavatul pentru ciorbe pun roșii, ardei gras, țelină, pastarnac, leuștean, dacă am mai mult, adaug și morcovi. Verdeața o toc mărunt, manual. Țelină pun și rădăcină, dacă am. La sfârșitul fierberii, când se îngroașă, pun sare și puțin zahăr, ajută la conservare. Adaug și un pic de conservant, când sting focul și amestec bine.
Pun în peturi pe care am spălat și uscat bine!
Ca să reziste la temperatura (le pun în sticle imediat ce sting focul! ), pregătim dinainte o găleată mare de vopsea lavabila, plină cu apă rece, până unde va fi gatul sticlei.
Turnam fierbinte și strânge Nicu repede capacul!
După ce umplem toată cantitatea făcută, le așez la "cald", adică intre pături, geci vechi și alte chestii, ideea este să stea la căldură cât mai mult timp!
Sper să vă ajute pe careva și rețeta mea.
Spor! Am copt și vinete pentru iarnă, dar vreau să fac zacuscă, o ador!
Cami Luigia- Ambasador.
- Mesaje : 2231
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 54
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Nu am încercat niciodată să pun în peturi ce consev. Pun în borcane sau sticle de sticlă, înfiletez capacul, apoi într-o oală mare cu apă pun în mai multe ture la sterilizat: fierb cca 10 minute acolo în oală borcanele ... și țin ceva ani - nu știu câți, am conserve și de mai bine de 2 ani ...
Ar fi interesant și în pet, însă nu știu cât țin ... am văzut că voi ați reușit să păstrați și în pet-uri :) Super!
Ar fi interesant și în pet, însă nu știu cât țin ... am văzut că voi ați reușit să păstrați și în pet-uri :) Super!
mihulmic- Ambasador.
- Mesaje : 1015
Data de inscriere : 21/10/2015
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Bună, mihumic, să știi că folosesc această metodă de ani de zile, din lipsa sticlelor, sau nu găsesc dopuri!
Mi-a ținut fără probleme, și doi ani!
"Secretul" constă în a spală ȘI USCA FOARTE BINE PETURILE.
La fel, dopurile. Nu este nici o filozofie, cu o zi sau două înainte, le spăl cu detergent de vase, limpezesc bine și pun la scurs la soare, puțin înclinate, ca să se usuce bine!
Torn sucul de roșii sau zarzavatul fierbinți, dar sticla scufundată, așa, goală, în găleata cu apa rece.
Rezistă, încearcă doar o dată, o cantitate mică și te vei convinge!
Și eu am fost sceptica! Sunt Toma Necredinciosul, pană nu văd cu ochii mei, nu cred!
Dar să faci o probă, nu strică!
Baftă!
Mi-a ținut fără probleme, și doi ani!
"Secretul" constă în a spală ȘI USCA FOARTE BINE PETURILE.
La fel, dopurile. Nu este nici o filozofie, cu o zi sau două înainte, le spăl cu detergent de vase, limpezesc bine și pun la scurs la soare, puțin înclinate, ca să se usuce bine!
Torn sucul de roșii sau zarzavatul fierbinți, dar sticla scufundată, așa, goală, în găleata cu apa rece.
Rezistă, încearcă doar o dată, o cantitate mică și te vei convinge!
Și eu am fost sceptica! Sunt Toma Necredinciosul, pană nu văd cu ochii mei, nu cred!
Dar să faci o probă, nu strică!
Baftă!
Cami Luigia- Ambasador.
- Mesaje : 2231
Data de inscriere : 16/10/2015
Varsta : 54
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Mulțumesc Cami de sfat
Cred că o să încerc. Anul ăsta am pus deja peste 100 kg legume și nu mai pun. Mai am de făcut compot când se coc bine prunele din pomi și cam atât :) Borcane de sticlă am multe: peste 300 bucăți ... și m-am învățat cu ele :)
Totuși aș vrea să încerc și cu pet-uri ... măcar o cantitate mică :)
Spor la conserve :)
Cred că o să încerc. Anul ăsta am pus deja peste 100 kg legume și nu mai pun. Mai am de făcut compot când se coc bine prunele din pomi și cam atât :) Borcane de sticlă am multe: peste 300 bucăți ... și m-am învățat cu ele :)
Totuși aș vrea să încerc și cu pet-uri ... măcar o cantitate mică :)
Spor la conserve :)
mihulmic- Ambasador.
- Mesaje : 1015
Data de inscriere : 21/10/2015
Re: Conserve de legume pentru iarna.
Confirm metoda descrisa de Cami! Este fff eficienta, doar ca, eu nu umplu sticla pana la dop, ci o las goala cam vreo 3 cm. dupa care strang de sticla pana iese tot aerul afara si lichidul urca pana la dop, apoi strang dopul. In felul asta, sticla ramane un pic "lesinata"... si asa iti dai seama daca ramane intacta pe intreaga perioada cat sta in camara. Daca sticla se va bomba, este semn ca nu a fost sigilata bine si a intrat in fermentatie.
loriss54- Ambasador.
- Mesaje : 6265
Data de inscriere : 28/08/2013
Varsta : 63
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Compoturi,sucuri pentru iarna.
» Salate de legume.
» Sosuri-retete.
» Jachete crosetate si veste crosetate
» Vreau sa slabesc.
» Salate de legume.
» Sosuri-retete.
» Jachete crosetate si veste crosetate
» Vreau sa slabesc.
Pagina 4 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Joi Dec 05, 2019 7:11 am Scris de Cami Luigia
» Atelierul Nusei-2
Joi Dec 05, 2019 7:10 am Scris de Cami Luigia
» La multi ani mamici (4)
Joi Mar 07, 2019 9:13 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Corinei ( Corilex)
Joi Mar 07, 2019 9:09 pm Scris de Cami Luigia
» Atelierul Miha60
Mar Mar 05, 2019 2:04 am Scris de NUSA
» Atelier 2018
Lun Sept 24, 2018 5:53 am Scris de Cami Luigia
» Atelier pcinfo 2017
Lun Iul 30, 2018 11:21 am Scris de Cami Luigia
» Atelier Caciulita
Joi Iul 19, 2018 6:24 am Scris de Cami Luigia
» Sa facem cunostinta (4)
Mar Iul 10, 2018 11:01 pm Scris de Cami Luigia